5 Τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει να ανέχεσαι από τους άλλους

Soft Skills/Επικοινωνία,⠀
5 Τοξικές συμπεριφορές που δεν πρέπει να ανέχεσαι από τους άλλους
Αν προσπαθείς να δημιουργήσεις προϋποθέσεις  μιας  καλύτερης ζωής για τον εαυτό σου, μια καλή ιδέα είναι να αξιολογήσεις τους ανθρώπους που είναι κοντά σου και  να βεβαιωθείς ότι δεν εμφανίζουν κάποια χρόνια, τοξική συμπεριφορά.
Οι τοξικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο δυσάρεστες, αλλά πολλές φορές η αρνητικότητα που εκπέμπουν μπορεί να εισχωρήσει και να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής σου. Είναι δύσκολο να είσαι θετικός και αισιόδοξος όταν οι επαφές σου δεν κάνουν καλό στην ψυχή σου.

Εδώ είναι 5 συμπεριφορές που δεν πρέπει να υπομένεις και ανέχεσαι από τους άλλους. Όλοι είμαστε λίγο αρνητικοί κάποιες στιγμές, γι αυτό μην περιμένεις ότι όσοι είναι δίπλα σου πρέπει να είναι  «τέλειοι» και  προσπάθησε και εσύ να μην έχεις αυτή την συμπεριφορά στους άλλους.  Όπως και να έχει αν είσαι κοντά σε κάποιον που έχει τοξική συμπεριφορά, καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις την σχέση σου μαζί του.

1. Κουτσομπολιό
Αποφύγετε τις σχέσεις που επικεντρώνονται γύρω από το κουτσομπολιό. Όπως έχει ήδη περίφημα ειπωθεί: ” Τα μεγάλα μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια συζητούν γεγονότα και τα μικρά συζητούν για τις υποθέσεις των άλλων“. Οι σχέσεις ποιότητας βασίζονται στην ανταλλαγή ιδεών και στον ενθουσιασμό. Αυτό είναι αυτό που μας βοηθά να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε και να επιτύχουμε τα όνειρα  μας.

2. Ψεύτικες φιλοφρονήσεις
Οι ψεύτικες φιλοφρονήσεις είναι μια μορφή παθητικής επιθετικότητας .Συνήθως υπάρχουν κρυμμένες προσβολές και προέρχονται από ανθρώπους που έχουν χαμηλότερη ακτινοβολίας δονητική ενέργεια. Οι καλές, ποιοτικές σχέσεις σου δίνουν ψυχική ανάταση και ουσιαστικές, αληθινές γνώμες.




3. Ανταγωνιστικότητα
Το να βρίσκεσαι σε μια συνεχή ανταγωνιστικότητα,  δεν είναι υγιές. Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι για τις επιτυχίες σου και έχουν αυτοπεποίθηση τα δικά τους επιτεύγματα είναι οι μόνοι ικανοί να σου  παρέχουν υποστήριξη ποιότητας. Το μόνο πρόσωπο που ο καθένας θα πρέπει να ανταγωνίζεται είναι ο ίδιος του ο εαυτός.
 
4. Μονόπλευρο χαρακτήρα
Τα άτομα που έρχονται δίπλα σου, όταν τους βολεύει ή που απαιτούν τα πράγματα να γίνονται πάντα το δικό τους τρόπο κατά πάσα πιθανότητα θα σε αφήσουν ανά πάσα στιγμή στο περιθώριο. Οι καλές σχέσεις επιδεικνύουν μια σταθερή ισορροπία συμβιβασμού και αμοιβαίου σεβασμού.

5. Επισημαίνοντας αδυναμίες σου
Κάνοντας παρέα με κάποιον που λέει πράγματα για εσένα που σε υποβιβάζουν, επικρίνει την εμφάνιση σου, ή του αρέσει να σε φέρνει σε δύσκολη θέση, μπορεί να είναι επιζήμιο για τον αυτοσεβασμό σου. Οι καλύτεροι φίλοι και εραστές θα επικεντρωθούν στις θετικές ικανότητες σου και χαρίσματα και νοιάζονται  για τα συναισθήματα σου.
Αν αισθάνεσαι ότι είσαι σε μια σχέση με κάποιον που εμφανίζει τοξική συμπεριφορά, ίσως πρέπει  να σκεφτείς τον εαυτό σου και να  αποστασιοποιηθείς από αυτόν. Ακόμα κι αν διαπιστώσεις ότι δεν μπορείς να τερματίσεις πλήρως τη σχέση, προσπάθησε να τραβηχτείς λίγο μακριά και να περνάς περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που βοηθάνε στην ψυχική σου ανάταση. Αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος και σου αξίζει να σε σέβονταιΌποιος προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις διαφορετικά θα πρέπει να τον κρατάς μακριά σου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Share:
Διαβάστε Επίσης
Πώς ένα απλό «To-Do List» μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας και να μειώσει το άγχος

Η έλλειψη ύπνου είναι ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους

Ακαδημαϊκή Καθοδήγηση Φοιτητών: Τι είναι και πως υποστηρίζει της εξέλιξη και επιτυχία τους

Τα τελευταία χρόνια, η διατήρηση και επιτυχία των φοιτητών έχουν γίνει προτεραιότητα