Η Google πλέον δεν προσλαμβάνει με βάση το πτυχίο και τη συνέντευξη

Ανθρώπινο Δυναμικό (HR),⠀
Η Google πλέον δεν προσλαμβάνει με βάση το πτυχίο και τη συνέντευξη

Η Google πιθανότατα εξετάζει περισσότερα δεδομένα από οποιαδήποτε άλλη εταιρία στον πλανήτη. Μετά από χρόνια εξέτασης κάποιων δεδομένων, η Google έχει καταλήξει ότι διαπιστευτήρια, όπως είναι ο μέσος όρος των βαθμών, οι αναλυτικές βαθμολογίες σε κάποιο πανεπιστήμιο και οι συνεντεύξεις των νεοπροσληφθέντων, είναι σχεδόν άχρηστα για την πρόσληψη προσωπικού.

Ακολουθώντας τις αποκαλύψεις αυτές, η εταιρία προσλαμβάνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο. 

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα “The New York Times”, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Google στο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, Laszlo Bock, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των “μη πτυχιούχων” προσλήψεων παρουσιάζει ανοδική τάση, δεδομένου ότι η εταιρία έχει σταματήσει να ζητά αναλυτικές βαθμολογίες για όλους εκτός από τους πιο πρόσφατους πτυχιούχους.

«Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το ποσοστό των ατόμων χωρίς καμία πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Google έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου», αναφέρει ο Bock. «Έτσι έχουμε ομάδες όπου το 14% της κάθε ομάδας αποτελείται από ανθρώπους που ποτέ δεν έχουν πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Η κριτική του Bock για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπερβαίνει την απομυθοποίηση του μέσου όρου των βαθμολογιών ως μέτρο πρόσληψης. Λέει χαρακτηριστικά ότι ο ακαδημαϊκός χώρος είναι ένα τεχνητό μέρος, όπου οι άνθρωποι είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να πετύχουν μόνο σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ


«Μία από τις απογοητεύσεις μου, όταν ήμουν στο κολέγιο και αργότερα στις μεταπτυχιακές μου σπουδές, ήταν ότι ήξερα πως οι καθηγητές έψαχναν για μια συγκεκριμένη απάντηση», συμπληρώνει ο Bock. «Είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον να λύσεις προβλήματα όπου δεν υπάρχει μία μόνο προφανής απάντηση. Σε αυτή τη δουλειά θες ανθρώπους που τους αρέσει να ανακαλύπτουν από μόνοι τους πράγματα, όταν δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απάντηση».

‘’Μετά από δύο ή τρία χρόνια, οι επιδόσεις στο πανεπιστήμιο είναι “εντελώς άσχετες” με τις επιδόσεις στη Google, επειδή οι δεξιότητες που μαθαίνεις είναι τόσο διαφορετικές και αλλάζεις τόσο πολύ. Φυσικά, οι περισσότερες από τις προσλήψεις της Google εξακολουθούν να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

«Όσον αφορά τις συνεντεύξεις, αρκετοί διευθυντές τμημάτων, εργοδότες και επιτελικά στελέχη στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων πιστεύουν ότι έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να εντοπίζουν νέα ταλέντα. Κάνουν, όμως, λάθος».

«Πριν από χρόνια, κάναμε μια μελέτη για να καθορίσουμε κατά πόσο κάποιος στη Google είναι ιδιαίτερα καλός για να προσλαμβάνει άτομα. Κοιτάξαμε δεκάδες χιλιάδες συνεντεύξεις. Όλοι όσοι είχαν κάνει τις συνεντεύξεις, μαζί με τις σημειώσεις που είχαν συγκεντρώσει για τον κάθε υποψήφιο, και πως ο κάθε υποψήφιος τελικά ανταπεξήλθε στη δουλειά του, όλα αυτά οδηγούσαν σε μηδενική σχέση μεταξύ τους». 

Μετά από όλα αυτά, το πανεπιστήμιο εξακολουθεί να είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την εκμάθηση προηγμένης τεχνολογίας και άλλα πράγματα, τα οποία θα σας εξασφαλίσουν κάποια εργασία στη Google. Ένα πτυχίο πανεπιστημίου εξακολουθεί να παρέχει κάποια εγγύηση για τη νοημοσύνη και τις δεσμεύσεις σας.

Και για να καταλήξουμε, οι άνθρωποι με πτυχίο πανεπιστημίου έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες για να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να βγάλουν περισσότερα χρήματα από εκείνους που δεν αποφοίτησαν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Share:
Διαβάστε Επίσης