Σάββας Σάββα

Επαγγελματικός Τίτλος:

Assistant Head of Culinary Arts

Τομείς Εξειδίκευσης:

Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

Πληροφορίες Εκπαιδευτή

Ο κος Σάββας Σάββα είναι Βοηθός Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο KES College. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).

Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market. Ο κ. Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε εκπαιδευτής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι ο Team Manager του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου. Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα την μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της.

Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάζει και επιμελείται τη δική του εκπομπή μαγειρικής 'Ταξίδι Γεύσεων' σε τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ
  • Μοριακή Κουζίνα και Σύγχρονες Τεχνικες

  • Ιαπωνική Κουζίνα και Σούσι

  • Πιάτα Διαγωνισμών Μαγειρικής

  • Σύγχρονη Κυπριακή Κουζίνα

Πιστοποιήσεις Εκπαιδευτή
Πιστοποιήσεις ΕκπαιδευτήΦορέας Πιστοποίησης
Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ)ΑνΑΔ
Προγενέστερα Σεμινάρια
Ολοκληρώθηκε
Εργαστήρι Μοριακής κουζίνας

Πειράματα στο πιάτο…Η Μοριακή Γαστρονομία έχει τρομάξει στο παρελθόν αρκετούς. Η Μαγειρική και ο τρόπος που την αντιλαμβανόμαστε έχουν αλλάξει. Η Μοριακή Γαστρο...

17/06/2021 08:30

7 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

KES College (Λευκωσία)

Ολοκληρώθηκε
Οδηγός Σύνταξης και Δημιουργίας Μοντέρνου Μενού Εστιατορίου

Η ανάγκη κατάρτισης πηγάζει από τα πολλά κενά που παρουσιάζει η κατάρτιση του εποπτικού προσωπικού των εστιατορίων Η ανάγκη κατάρτισης πηγάζει από τα πολλά κενά...

03/06/2021 08:30

7 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

KES College (Λευκωσία)

Ολοκληρώθηκε
Εργαστήρι Μοριακής κουζίνας

Πειράματα στο πιάτο…Η Μοριακή Γαστρονομία έχει τρομάξει στο παρελθόν αρκετούς. Η Μαγειρική και ο τρόπος που την αντιλαμβανόμαστε έχουν αλλάξει. Η Μοριακή Γαστρο...

19/12/2020 08:30

7 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

KES College (Λευκωσία)

Ολοκληρώθηκε
Οδηγός Σύνταξης και Δημιουργίας Μοντέρνου Μενού Εστιατορίου

Η ανάγκη κατάρτισης πηγάζει από τα πολλά κενά που παρουσιάζει η κατάρτιση του εποπτικού προσωπικού των εστιατορίων Η ανάγκη κατάρτισης πηγάζει από τα πολλά κενά...

12/12/2020 08:30

7 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

KES College (Λευκωσία)