Σπύρος Ηλία
Επαγγελματικός Τίτλος:
Εκπαιδευτής | Executive Chef at Parklane
Τομείς Εξειδίκευσης:
Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ο Σπύρος Ηλία έχει 30 χρόνια σταθερής επαγγελματικής πορείας, όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια κατέχει τη θέση του Executive Chef σε διάφορα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Κύπρο, όπως Parklane, Le Meridien Spa & Resort, Grand Resort και Miramare Beach Hotel. Έχει επίσης εργαστεί σε εστιατόρια και έχει συμβουλεύσει για το άνοιγμα και τη λειτουργία τους.
Η συμμετοχή του σε παγκόσμιους γαστρονομικούς διαγωνισμούς, όπως στο παγκόσμιο κύπελλο μαγειρικής στο Λουξεμβούργο και σε ολυμπιακούς μαγειρικής στο Έρφουρτ Γερμανίας, καθώς και η συμμετοχή του ως κριτής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στο Μιλάνο το 2013 και στο Στάβανγκερ το 2014 είναι από τα ποιο σημαντικά επιτεύγματα του Σπύρου Ηλία.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο εστίασης, ξεκίνησαν το 1988 από το Napa Mermaid Hotel, στην Αγία Νάπα και αργότερα στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel.
Στην καριέρα του ως Σεφ έχει εργαστεί και συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα, στο χώρο της επισιτιστικής Τέχνης. Η συνεργασία του με τον διάσημο Ισπανό σεφ, Paco Pérez, που έχει βραβευθεί με 5 αστέρια Michelin είναι μια ιδιαίτερη συνεργασία, από την οποία αποκόμισε τις πιο ξεχωριστές και απίστευτες εμπειρίες της καριέρας του.
Αυτό που λέει στους νέους μάγειρες που θα ακολουθήσουν το επάγγελμα είναι ότι «Όσο ψηλά κι αν φτάσεις επαγγελματικά, πάντα να είσαι σεμνός. Η αλαζονεία και τα επαγγελματικά πάθη, πάντα σε καταστρέφουν»
Πιστοποιήσεις Εκπαιδευτή
Πιστοποιήσεις Εκπαιδευτή | Φορέας Πιστοποίησης |
---|---|
Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) | ΑνΑΔ |