Cypronetwork: Σεμινάριο & Συμβουλευτική για Εταιρική Βιωσιμότητα & Κυκλική Οικονομία

calendar icon

17 Σεπτεμβρίου 2024

⠀ -⠀ Strategy & Business Plans
⠀ -⠀ Οργάνωση/Διοίκηση/Ηγεσία
Cypronetwork: Σεμινάριο & Συμβουλευτική για Εταιρική Βιωσιμότητα & Κυκλική Οικονομία

Η Cypronetwork διεξάγει ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης Ζωτικής Σημασίας με τίτλο Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή των κατάλληλων γνώσεων στους καταρτιζόμενους, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν εις βάθος γνώση σε τομείς που άπτονται της διαχείρισης των νέων αναγκών και προκλήσεων σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ανακύκλωσης, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από την υλοποίηση και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.


100% Επιχορηγημένο: Η σημασία του προγράμματος γίνεται αντιληπτή αμέσως από το γεγονός ότι η ΑνΑΔ, ενέκρινε και χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για τις Κυπριακές Επιχειρήσεις και θα επιχορηγήσει το σύνολο του κόστους για τις επιχειρήσεις των συμμετεχόντων. Συνεπώς οι συμμετέχοντες και οι επιχειρήσεις τους δεν θα έχουν κανένα τελικό κόστος αφού το πρόγραμμα θα επιχορηγηθεί κατευθείαν από την ΑνΑΔ με την κάθε επιχείρηση να πληρώνει μόνο τον ΦΠΑ, τον οποίο φυσικά και θα ανακτήσει την αμέσως επόμενη 3μηνιαία δήλωση της στο Τμήμα Φορολογίας.


Κατά το πρόγραμμα κατάρτισης, η ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί το βέλτιστο επίπεδο βιωσιμότητας. Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η βιώσιμη χρήση των πόρων, είναι δείκτης του οικονομικού και πολιτισμικού επιπέδου και καθρέπτης της κοινωνίας μας.


Στέλεχος Κυκλικής Οικονομίας θα ορίζεται ο εργαζόμενος, ο οποίος γνωρίζει και μπορεί να προτείνει ή να εφαρμόσει ένα κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο θα τονώσει την ανάπτυξη, θα μειώσει το κόστος, θα δημιουργήσει ανθεκτικότητα και να αλλάξει τη ροή της επιχειρηματικότητας. Το στέλεχος Κυκλικής Οικονομίας θα γνωρίζει πως η μετάβαση στην κυκλική οικονομία απαιτεί δράσεις και πολιτικές και ποιες είναι αυτές, αλλά και θα μπορεί να διακρίνει σε επιχειρηματικές δράσεις τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα των κοινών στρατηγικών της κυκλικής οικονομίας (ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακατασκευή, ανακαίνιση, επισκευή,  επανεξέταση, απόρριψη) με σκοπό την οργάνωσή τους και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων προς όφελος του οργανισμού, της επιχείρησης ή της υπηρεσίας.


 Το πρόγραμμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μοντέλο του SDG (Sustainable Development Goals) σύμφωνα με τους 17 στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων και στο μοντέλο του Environmental Social Governance (ESG).



16/10/2024 Σεμινάριο Cypronetwork: Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία (100% Επιχορηγημένο)

 


Το πρόγραμμα αφορά άμεσα: Λειτουργούς υπεύθυνους Συστημάτων Διαχείρισης / Διευθυντές, τμηματάρχες, βοηθούς τμηματάρχες επιχειρήσεων στην Κύπρο /  Διευθυντικά και διοικητικά στελέχη επενδυτικών οίκων, όπως και στελέχη επενδυτικών οίκων που αξιολογούν ή λαμβάνουν αποφάσεις χρηματοδοτήσεων.

Επίσης αφορά Διευθυντικά και διοικητικά στελέχη συμβουλευτικών οίκων και σύμβουλους επιχειρήσεων καθώς και στελέχη Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών.


Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

Το ιδρυματικό μέρος του προγράμματος (σεμινάριο) το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με διάρκεια 12 ώρες σε 3 συναντήσεις και το ενδοεπιχειρησιακό μέρος του προγράμματος (συνάντηση), με διάρκεια 6 ώρες (κάποιες συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά και κάποιες προσωπικά)


Μέσα από το ενδοεπιχειρησιακό μέρος, οι στόχοι για την επιχείρηση είναι με την εφαρμογή από την επιχείρηση των προτάσεων του εκπαιδευτή:

  1. Να επιλέγονται δράσεις, τεχνικές, ενέργειες και πρακτικές οι οποίες οργανώνουν την επιχείρηση με βάση το κυκλικό μοντέλο οικονομίας

  2. Να αξιολογηθεί το επίπεδο ωριμότητας της βιωσιμότητας της επιχείρησης

  3. Να αναδεικνύεται ο ρόλος της επιχείρησης ως βιώσιμης στο εξωτερικό επιχειρηματικό περιβάλλον της

  4. Να επιλέγονται βιώσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και χρηματοδοτήσεις

  5. Να αξιολογηθούν οι υποδομές και ο εξοπλισμός της επιχείρησης ή των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και να επισημανθούν πιθανές ελλείψεις και να γίνουν προτάσεις βελτίωσης

  6. Να επιτευχθεί στην πράξη οικονομία στο κόστος

  7. Να ενθαρρυνθεί η μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα της εταιρείας


Εκπαιδευτής/Εμπειρογνώμονας του Προγράμματος θα είναι ο Παναγιώτης Αλαβέρας

Ο κ. Αλαβέρας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός. Είναι Ανώτερος Σύμβουλος Καινοτομίας και Περιβάλλοντος, Διαπιστευμένος BIM εμπειρογνώμονας AS+, (Innovation and Environment Senior Consultant, Certified BIM expert AS+). Έχει πολυετή εμπειρία στην Κύπρο και την ΕΕ με εξειδίκευση στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καινοτομίας και τη διαχείριση Αποβλήτων.



Share: