CYS: Σεμινάριο για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση έργων μέσω του προτύπου ISO 21500:2021

calendar icon

25 Οκτωβρίου 2023

⠀ -⠀ Strategy & Business Plans
⠀ -⠀ Οργάνωση/Διοίκηση/Ηγεσία
CYS: Σεμινάριο για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση έργων μέσω του προτύπου ISO 21500:2021

Η διαχείριση έργων είναι ένας τομέας που συνδέεται άμεσα με την οργάνωση, τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την παρακολούθηση έργων με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Στο πλαίσιο αυτό, το πρότυπο ISO 21500:2021 εμφανίζεται ως ένας οδηγός που προσφέρει τις βέλτιστες πρακτικές και τις αρχές για την αποτελεσματική διαχείριση έργων.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) διοργανώνει ένα εξαιρετικό και υψηλού επιπέδου σεμινάριο που εστιάζει στην αποτελεσματικότητα της διαχείρισης έργων μέσω του προτύπου ISO 21500:2021 και το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δια-δραστικά και αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της αγοράς με τους συμμετέχοντες να είναι έτοιμοι να τα εφαρμόσουν με τη λήξη ακόμα του σεμιναρίου αυτού.

Η σημασία της διαχείρισης έργων είναι πολυεπίπεδη και έχει βαθιές ρίζες στην επιτυχία των οργανισμών για διάφορους λόγους:

1. Επίτευξη Στόχων:

Η διαχείριση έργων βοηθά τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια και πόρους, εξασφαλίζοντας ότι τα έργα παραδίδονται εγκαίρως, μέσα στον προϋπολογισμό και σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

2. Ενίσχυση της Αποδοτικότητας:

Η σωστή διαχείριση έργων επιτρέπει την καλύτερη χρήση των πόρων, την ελαχιστοποίηση των απωλειών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας, διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση.

3. Μείωση των Ρίσκων:

Η εφαρμογή των προτύπων και των βέλτιστων πρακτικών της διαχείρισης έργων, όπως αυτές που περιγράφονται στο ISO 21500:2021, βοηθά στην αναγνώριση και τη μείωση των ρίσκων. Λιγότερα και μικρότερα ρίσκα μεταφράζονται σε χαμηλότερο κόστος, λιγότερες προστριβές μεταξύ των μερών και λιγότερες καθυστερήσεις στην εξέλιξη και παράδοση του έργου.

  

28/11/2023 Σεμινάριο: Εκπαίδευση στη χρήση του προτύπου ISO 21500:2021 – Καθοδήγηση για τη Διαχείριση Έργων

 

4. Βελτίωση της Ποιότητας:

Η συστηματική προσέγγιση στη διαχείριση έργων εξασφαλίζει ότι η ποιότητα των παραδοτέων είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές και πληροί τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων. Η ποιότητα πληρώνει άμεσα αλλά και μελλοντικά με την ανάθεση νέων έργων και εργασιών.

5. Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα:

Η δυνατότητα να διαχειρίζεστε έργα αποτελεσματικά σημαίνει ότι μπορείτε να προωθήσετε καινοτομίες και να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στην αγορά. Η καινοτομία στην οργάνωση και διαχείριση του έργου έχει πολλαπλά οφέλη κυριότερο εκ των οποίων είναι η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό με τρόπο που δύσκολα αντιγράφεται.

6. Ενίσχυση της Εμπιστοσύνης:

Η συνεπής και επιτυχημένη παράδοση έργων ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενδιαφερομένων και των πελατών, καθιστώντας τον οργανισμό σας αξιόπιστο εταίρο. Με τη σειρά του, ο άτυπος τίτλος του Άξιόπιστου Εταίρου’ ανοίγει τις πόρτες για μελλοντικά έργα και άλλες αναθέσεις ακόμα και με υψηλότερη τιμή από αυτή του ‘αναξιόπιστου ανταγωνισμού’. Η αξία της αξιοπιστίας είναι τελικά ανεκτίμητη!!

Στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2023, ο Ανδρέας Σολωμού, εκτός από την παρουσίαση του προτύπου ISO 21500:2021, θα εξετάσει πώς αυτές οι αρχές και οι πρακτικές μπορούν να εφαρμοστούν στην πρακτική, προκειμένου να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των έργων και να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση για την επίτευξη των στόχων του οργανισμού.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) προσφέρει ένα ευρύ πεδίο εκπαιδευτικών υπηρεσιών διοργανώνοντας ανοικτά σεμινάρια για την εκπαίδευση και την κατάρτιση σχετικά με την ποιότητα και τα πρότυπα. Επιπρόσθετα διοργανώνει ειδικά εργαστήρια με εισηγητές εμπειρογνώμονες κυρίως από Ευρωπαϊκές επιτροπές τυποποίησης στα οποία επεξηγείται και η προωθείται η χρήση εξειδικευμένων προτύπων.



Share: