Icarus Institute: Σεμινάριο για τις Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
22 Μαρτίου 2024
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Icarus ανακοίνωσε την διεξαγωγή του δημοφιλούς σεμιναρίου Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Απριλίου 2024, στοχεύει στην προετοιμασία των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου για την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων, με τελικό σκοπό την αποτροπή τροφιμογενών λοιμώξεων και την προστασία της δημόσιας υγείας. Ανακαλύψτε τις Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για όλους όσους εμπλέκονται στον χειρισμό τροφίμων σε επαγγελματικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βαθιά κατανόηση σε θέματα όπως οι έννοιες τροφίμου και ασφαλούς χειρισμού, το συναφές νομικό πλαίσιο, οι κατηγορίες κινδύνων, οι ορθές πρακτικές παραλαβής, προετοιμασίας, διατήρησης και σερβιρίσματος τροφίμων, καθώς και η διαχείριση αλλεργιογόνων. Μέσα από την εφαρμογή των γνώσεων αυτών, οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στον ασφαλή και υγιεινό χειρισμό τροφίμων, αυξάνοντας την καλή φήμη της εταιρείας και διασφαλίζοντας την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων.
04/04/2024 – Σεμινάριο Icarus Institute: Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
Το σεμινάριο θα διδάξει η Νίκη Νεοφύτου Μυριάνθους, μια ειδικός με βαθιά γνώση και εμπειρία στους τομείς της Ποιότητας, της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας, και των Συστημάτων Διαχείρισης Τροφίμων. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Βιολογία, την Οργανική Χημεία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση, και σημαντική επαγγελματική πορεία ως Επικεφαλής Επιθεωρήτρια ISO σε διάφορα συστήματα διαχείρισης, η Νίκη είναι ιδανικά τοποθετημένη να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες μέσα από τις πολυπλοκότητες της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Το πρόγραμμα καλύπτει εκτενώς θέματα όπως η εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων, κατηγορίες κινδύνων και πηγές εισαγωγής κινδύνων, διατήρηση κατάλληλου περιβάλλοντος εργασίας, χειρισμός πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, ο ρόλος του χειριστή τροφίμων στην αποτροπή επιμόλυνσης και οι βασικές απαιτήσεις τεκμηριωμένης πληροφορίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, όπως μάγειρες σε διάφορες ιεραρχικές θέσεις, διευθυντές επιχειρήσεων τροφοδοσίας και εστιατορίων, αναδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης σε αυτό το κρίσιμο τομέα για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.
Επισκεφθείτε τη σελίδα του σεμιναρίου στη MySeminars και συμπληρώστε τη φόρμα 'Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος' για να επικοινωνήσει μαζί σας ο συντονιστής του προγράμματος για διευκρινήσεις και υποστήριξη στην εγγραφή σας και τη πρόσβασή σας στην επιχορήγηση της ΑνΑΔ.