ΚΕΠ: Σεμινάριο για τις απαιτήσεις του προτύπου ασφάλειας τροφίμων ISO 2000:2018

calendar icon

03 Μαΐου 2023

⠀ -⠀ Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα
⠀ -⠀ Τρόφιμα & Ποτά/Ασφάλεια Τροφίμων
ΚΕΠ: Σεμινάριο για τις απαιτήσεις του προτύπου ασφάλειας τροφίμων ISO 2000:2018

Η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ), διοργανώνει για ακόμα μια φορά το σεμινάριο για το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2018. Το σεμινάριο έχει διάρκεια 14 ώρες και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία στις 9 & 10 Μαΐου.

Το ISO 22000 είναι ένα διεθνές Πρότυπο για τη διαχείριση της Ασφάλειας και Υγιεινής των τροφίμων που περιλαμβάνει την έννοια του HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points), την ιχνηλασιμότητα και την εφαρμογή της σχετικής με το κάθε είδος τροφίμου νομοθεσία.

Το πρότυπο στοχεύει, μέσω της αναγνώρισης, αξιολόγησης και ανάλυσης όλων των σταδίων της διαδικασίας παραγωγής, στον αποτελεσματικό έλεγχο και πρόληψη όλων των πιθανών κινδύνων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ή να μειωθεί σε αποδεκτά επίπεδα η παρουσία τους. Το ISO 22000 είναι ένα πρότυπο που δρα προληπτικά και δεν εξετάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά εστιάζει στην ασφάλεια των τροφίμων και προϊόντων.

 

·        09/05/2023 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΠ: Απαιτήσεις Προτύπου ISO 22000:2018. Τεχνικές Εσωτερικής Επιθεώρησης

 

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει άτομα τα οποία ασχολούνται με την εφαρμογή του Προτύπου και καλούνται να προγραμματίσουν και να διενεργήσουν τις εσωτερικές επιθεωρήσεις. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε διάφορες τεχνικές εσωτερικής επιθεώρησης και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μέσω ασκήσεων και μελέτης περιπτώσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών αφού η εφαρμογή του προτύπου δεν αποτελεί εργασία και καθήκον μόνο μερικών ανθρώπων στον οργανισμό αλλά συλλογική προσπάθεια του συνόλου των εργαζομένων. Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για Διευθυντές και στελέχη εταιρειών που βρίσκονται στη διαδικασία της πιστοποίησης, Υπεύθυνους Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, Υπεύθυνους Τμημάτων, Διευθυντικό & Διοικητικό προσωπικό, εσωτερικούς επιθεωρητές και συμβούλους επιχειρήσεων.

Αναγνώριση Πιστοποιητικού: 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την Ακαδημία του Διεθνούς Φορέα Πιστοποίησης IQNet. Οι συμμετέχοντες με το πιστοποιητικό που θα τους δοθεί θα μπορούν να εγγραφούν στην διαδικτυακή πύλη του IQNet Academy και να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ ως αναγνωρισμένοι επαγγελματίες.

Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η Αθηνά Παναγιώτου, Γενική Διευθύντρια της ΚΕΠ.



Share: