Πανεπιστήμιο Λεμεσού: Το νεότερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ανοίγει τις πύλες του την 01/09/2023

calendar icon

30 Αυγούστου 2023

⠀ -⠀ Ακαδημαϊκά Θέματα
Πανεπιστήμιο Λεμεσού: Το νεότερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ανοίγει τις πύλες του την 01/09/2023

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε στα σταθερά θεμέλια που τέθηκαν από ένα από τα παλαιότερα και πιο φημισμένα Business Schools της χώρας, το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το οποίο αποτελεί την alma mater για περίπου 3.000 Κυπρίους και ξένους αποφοίτους.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η παγκοσμιοποίηση, αφενός, και οι παγκόσμιες αναταράξεις, όπως πόλεμοι, πανδημίες και οικονομικές κρίσεις, αφετέρου, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και αναδύονται νέες προκλήσεις συνεχώς. Η ανταπόκριση στην ταχεία αλλαγή, ο ανταγωνισμός σε μια διευρυμένη αγορά και η διαχείριση της αβεβαιότητας απαιτούν γνώσεις και δεξιότητες, αλλά πάνω απ' όλα κριτική σκέψη, δημιουργικότητα και αξίες για μια επιτυχημένη καριέρα και μια ζωή με νόημα στο νέο αυτό περιβάλλον.

Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Πανεπιστήμιο Λεμεσού μέσα από το μήνυμα του πρύτανη, κ. Θεόδωρου Παναγιώτου στην ιστοσελίδα του ιδρύματος

Ο σκοπός του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) είναι να ωθεί τα όρια της γνώσης μέσω πρωτοποριακής έρευνας και εκπαίδευσης που εμπνέει, σε ένα δυναμικό περιβάλλον μάθησης, όπου οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις που είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο και να ζήσουν ευτυχισμένες και γεμάτες νόημα ζωές. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τους φοιτητές μας για να γίνουν ενεργοί πολίτες αλλά και για τη μελλοντική τους καριέρα, υποστηρίζοντας την προσωπική τους ανάπτυξη, δημιουργώντας μια ευρεία βάση προηγμένης γνώσης και προωθώντας την έρευνα και την καινοτομία.

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης που εμπνέει και που προτρέπει τους φοιτητές να εξερευνούν, να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις, να δημιουργούν και να ηγούνται. Μια εξίσου σημαντική αποστολή του UoL είναι να παράγει και να διαδίδει νέες γνώσεις μέσω πρωτοποριακής έρευνας και καινοτομίας, συμβάλλοντας στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης για την ανθρωπότητα.

Το όραμά μας για το UoL είναι να αναπτυχθεί και να αριστεύσει ώστε να γίνει ένα πρωτοποριακό διεθνές Πανεπιστήμιο στην περιοχή και πέρα από αυτήν, ένας καταλύτης για καινοτομία και αλλαγή, γνωστό για την εκπαιδευτική του ποιότητα, την πρωτοποριακή έρευνα, την καινοτομία και τη μετασχηματιστική κουλτούρα του στην αντιμετώπιση και επίλυση πραγματικών προβλημάτων στις κοινωνίες. Οι βασικές μας αξίες είναι: ακεραιότητα; ελευθερία σκέψης και έκφρασης; αριστεία σε όλα όσα κάνουμε; καινοτομία και δημιουργία αξίας; βιωσιμότητα και ανθρωπισμός. Θεωρούμε τη διαφορετικότητα σημαντική δύναμη και είμαστε δεσμευμένοι στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος, όπου όλα τα μέλη της κοινότητάς μας αισθάνονται εκτιμημένα και σεβαστά.


Συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λεμεσού, Καθηγητή Θεόδωρο Παναγιώτου στη MySeminars


Το UoL έχει κληρονομήσει από το CIIM και τελειοποιήσει δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής ναυαρχίδας μας, MBA, και εννέα εξειδικευμένων προγραμμάτων Master of Science που εκτείνονται από τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού έως την Επιχειρηματική Νοημοσύνη & Ανάλυση Δεδομένων, από την Εκπαιδευτική Ηγεσία έως τη Διεύθυνση του Δημόσιου Τομέα και από τις Οικονομικές Υπηρεσίες έως την Πράσινη και Ψηφιακή Διεύθυνση.

Βασιζόμενοι σε τρεις δεκαετίες εκπαιδευτικής εμπειρίας του CIIM στις επιχειρήσεις, τα οικονομικά και την πληροφορική, το UoL έχει σχεδιάσει και προσφέρει τρία προπτυχιακά προγράμματα εξαιρετικής ποιότητας: Bachelor of Business Administration, Bachelor of Science στην Πληροφορική και Bachelor of Science στα Οικονομικά με σημαντικά κοινά βασικά μαθήματα μεταξύ τους, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι απόφοιτοί μας αποκτούν τόσο το πλάτος όσο και το βάθος που απαιτεί ο νέος κόσμος στον οποίο θα ζήσουν και θα εργαστούν. Επιπλέον, δύο διδακτορικά προγράμματα, PhD in Management and the Doctor of Business Administration (DBA) βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης.

Με μια εξαιρετική διεθνή σύνθεση καθηγητών, ένα διαφοροποιημένο σώμα φοιτητών, καινοτόμα προγράμματα σπουδών, διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης και υψηλά διεθνή πρότυπα εισαγωγής και αποφοίτησης, το UoL ανταγωνίζεται τα καλύτερα πανεπιστήμια για τους καλύτερους και πιο λαμπρούς φοιτητές.

Το UoL βρίσκεται στη Λεμεσό, την κοσμοπολίτικη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Κύπρου, βάση εκατοντάδων διεθνών εταιρειών στην τεχνολογία, τα οικονομικά, τις επαγγελματικές υπηρεσίες, τον κτηματαγορά, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Η Λεμεσός, που εκτείνεται από την ακτή της Μεσογείου μέχρι τους πρόποδες της οροσειράς Τρόοδος και βρίσκεται μεταξύ των αρχαίων πόλεων Αμαθούντας και Κουρίου, διαθέτει αρχαιολογικούς χώρους 10.000 χρόνων και μια πλήρη γκάμα ευκαιριών και εγκαταστάσεων για χόμπι, αθλητισμό και ψυχαγωγία, από θαλάσσια σπορ έως σκι στο βουνό.

Το UoL αποτελεί πλέον ισχυρή επιλογή για σπουδές, σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο για Κύπριους και ξένους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να αποτελέσουν τη πρώτη γενιά αποφοίτων ενός πολύ υποσχόμενου Πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Η σύνταξη της ιστοσελίδας MySeminars, εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού, είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας μας, της ευρύτερης περιοχής μας και της τεράστιας Ευρωπαϊκής Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Καλό ταξίδι UoL.



Share: