Σχολή Δικαστών Κύπρου: Σεμινάριο με τίτλο 'Ουσιαστικό Ενωσιακό Δίκαιο περί Ανταγωνισμού'

calendar icon

27 Οκτωβρίου 2022

⠀ -⠀ Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι
Σχολή Δικαστών Κύπρου: Σεμινάριο με τίτλο 'Ουσιαστικό Ενωσιακό Δίκαιο περί Ανταγωνισμού'

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA) και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργάνωσε με επιτυχία σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2022, σεμινάριο με τίτλο «Ουσιαστικό Ενωσιακό Δίκαιο περί Ανταγωνισμού – Σεμινάριο για την Κυπριακή Δικαιοσύνη».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να παράσχει στους κύπριους δικαστές επισκόπηση της εφαρμογής των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ και της σχετικής παράγωγης νομοθεσίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας για τη μεταφορά της οδηγίας περί αποζημιώσεων στο κυπριακό δίκαιο, αλλά και να τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση υποθέσεων κρατικών ενισχύσεων.

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο κ. Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κα Μαρία Ιωαννίδου, Λέκτορας στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στο Queen Mary, University of London, ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Εταίρος στην Ποταμίτης – Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία και Λέκτορας στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών της Ελλάδος, η κα Ευσταθία Παντοπούλου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κα Άννα Τζανάκη, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Lund.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Χαιρετισμό κατά την έναρξη του σεμιναρίου απηύθυναν ο Διευθυντής της Σχολής Δικαστών Κύπρου κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου και η υπεύθυνη προγράμματος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA) κα Ivana Jarosova.

Το σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν δικαστές των Επαρχιακών Δικαστηρίων και δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου, αποτελεί μέρος ενός έργου μεγάλης κλίμακας για την παροχή εκπαίδευσης σε εθνικούς δικαστές σχετικά με το δίκαιο περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτελείται από 26 προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε 26 διαφορετικά κράτη μέλη, τα οποία πραγματοποιούνται σε περίοδο 4 ετών.



Share: