TUV Austria Food Allergens Lab: Σεμινάριο για την ποιοτική αξιολόγηση των Ελιών και του Ελαιόλαδου

calendar icon

07 Μαΐου 2024

⠀ -⠀ Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα
⠀ -⠀ Τουρισμός/Ξενοδοχεία/Τρόφιμα
⠀ -⠀ Τρόφιμα & Ποτά/Ασφάλεια Τροφίμων
TUV Austria Food Allergens Lab: Σεμινάριο για την ποιοτική αξιολόγηση των Ελιών και του Ελαιόλαδου

Το σεμινάριο "Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου" που διοργανώνεται από την TUV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LAB LTD, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του τομέα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ποιότητα και την οργανοληπτική αξιολόγηση ελιών και ελαιόλαδου. Θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου 2024 από τις 10:00 έως τις 17:45 στην Ελληνική γλώσσα, προσφέροντας 7 ώρες εντατικής εκπαίδευσης.


Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου η Κύπρος αναπτύσσει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στον τομέα της ελιάς και του ελαιόλαδου, είναι κρίσιμη η ενημέρωση πάνω στα ποιοτικά πρότυπα και την οργανοληπτική αξιολόγηση που καθορίζονται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σεμινάριο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους υπεύθυνους ποιότητας, τους παραγωγούς και τους τυποποιητές σχετικά με τις αναλύσεις αυτοελέγχου που απαιτούνται από τη νομοθεσία.

Στο πρόγραμμα θα καλυφθούν:

  1. Η βιολογική και διατροφική αξία του ελαιόλαδου, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και τα κριτήρια του Κανονισμού 2568/91.
  2. Η οργάνωση και λειτουργία του οργανοληπτικού εργαστηρίου σύμφωνα με τις μεθόδους του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.
  3. Η χρήση των χαρακτηριστικών για την αναγνώριση θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων στο ελαιόλαδο.
  4. Η εφαρμογή προτύπων υλικών αναφοράς από το IOC σε έλαια από διάφορες Μεσογειακές χώρες.



16/05/2024 Σεμινάριο TUV Austria Food Allergens Lab: Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου



Ο εκπαιδευτής Γεώργιος Σειραγάκης είναι χημικός τροφίμων με πλούσια εμπειρία στον τομέα της ποιότητας και της οργανοληπτικής αξιολόγησης, καθώς είναι συνιδρυτής και διευθυντής του Food Allergens Laboratory. Με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ευρωπαϊκά πρότζεκτ, καθώς και σε επιτροπές και φεστιβάλ σχετικά με το ελαιόλαδο.


Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΠΕΟ Λάρνακας και προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή γνώσεων σε όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, των τροφίμων και της φιλοξενίας.


Επισκεφθείτε τη σελίδα του σεμιναρίου στη MySeminars και συμπληρώστε τη φόρμα 'Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος' για να επικοινωνήσει μαζί σας ο συντονιστής του προγράμματος για διευκρινήσεις και υποστήριξη στην εγγραφή σας και τη πρόσβασή σας στην επιχορήγηση της ΑνΑΔ.

Share: