LIVE ONLINE WEBINAR - Διαχείριση Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Διαχείριση Κινδύνων και κρίσεων

- Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

25 Νοε 2020 15:00 02 Δεκ 2020 18:45
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
LIVE ONLINE WEBINAR - Διαχείριση Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Διαχείριση Κινδύνων και κρίσεων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με τους Περί Ασφάλειας και Υγείας στους Χώρους Εργασίας Νόμους (1996-2011) και τους σχετικούς κανονισμούς (Κ.Δ.Π 173/2002), είναι υποχρέωση κάθε εργοδότη να διαχειρίζεται τα θέματα Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του. Ανάμεσα σε άλλα, η νομοθεσία απαιτεί όπως ο εργοδότης διαθέτει Γραπτή Εκτίμηση Κινδύνων, εφαρμόζει κατάλληλο Σύστημα Ασφάλειας και λαμβάνει κατάλληλα μέτρα για πρόληψη και μείωση των κινδύνων στην εργασία. Επιπρόσθετα, η πανδημία του Κορονοιού και η υγειονομική κρίση που ακολούθησε έχει δημιουργήσει ανάγκες σε πολλούς εργοδότες για αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων πανδημίας ώστε να διασφαλίζεται ο έλεγχος της μόλυνσης στους χώρους εργασίας και παράλληλα να μπορεί η κάθε επιχείρηση να μπορεί να συνεχίσει τις λειτουργίες της παρέχοντας ασφαλείς εργασιακούς χώρους για τους εργαζομένους και άλλα πρόσωπα. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία - Διαχείριση κινδύνων και κρίσεων» έχει σκοπό να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις βασικές αρχές και νομοθεσίες της Ασφάλειας και Υγείας και να τους παρέχει γνώσεις και δεξιότητες ως προς την εκτίμηση των κινδύνων, την πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών και τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων όπως η πανδημία COVID-19 στο χώρο εργασίας τους.

Στόχοι:

  • Να γνωρίζουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας Α&Υ και να αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους έναντι του νόμου και των κανονισμών
  • Να κατανοήσουν τη μεθοδολογία γραπτής εκτίμησης κινδύνου και να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν βασικούς κινδύνους στο χώρο εργασίας τους.
  • Να αναπτύσσουν σχέδια, οδηγίες και άλλη τεκμηρίωση σχετική με τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας
  • Να υιοθετήσουν στάση πρόληψης κινδύνων και ετοιμότητα απέναντι σε σοβαρά περιστατικά έκτακτης ανάγκης στο χώρο εργασίας τους συμπεριλαμβανομένων και καταστάσεων κρίσεων όπως αυτή της πανδημίας COVID-19
  • Να καλλιεργήσουν το αίσθημα ευθύνης σε σχέση με το περιβάλλον εργασίας τους και να ενισχύσουν την συνείδηση «πρώτα η ασφάλεια» και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Εργοδότες ή εκπροσώπους τους, Συμβούλους Ασφάλειας και Υγείας, Αντιπρόσωπους Ασφάλειας, Σύμβουλους ασφάλειας και υγείας παροχής Εσωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣΥΠΠ) καθώς και σε πρόσωπα που προορίζονται να αναλάβουν τον ρόλο σε επιτροπές ασφάλειας και ομάδες διαχείρισης κρίσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής

Παντελής Αγγελίδης

Ο κος Παντελής Αγγελίδης είναι καθηγητής και σύμβουλος διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων σε οργανισμούς που επιδιώκουν να προστατέψουν την αξία και παράλληλα να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους μέσω της διαχείρισης κινδύνων. Είναι εγκεκριμένος Παροχέας Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και συμβουλεύει επιχειρήσεις και οργανισμούς στη διαχείριση των θεμάτων Ασφάλειας & Υγείας που τους απασχολούν. Έχει μια εκτενή εμπειρία σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης των κινδύνων, από τις θέσεις που κατείχε σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους εταιρειών. Έχει μεγάλο εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό έργο στους τομείς της διαχείρισης Ασφάλειας & Υγείας, εταιρικής ασφάλειας, διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και κρίσεων. Κατέχει Πτυχίο ΒΕng (Hons) Ηλεκτρονικής και Tηλεπικοινωνιών και Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) Διεύθυνσης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και μέλος σε άλλους διεθνούς κύρους οργανισμούς σε σχέση με τη διαχείριση κινδύνων, φυσικής ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 368.00
  • € 238.00
  • € 0.00
  • € 130.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 368.00
  • € 0.00
  • € 69.92
  • € 368.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 25 Νοε 2020

Ώρα

15:00 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 26 Νοε 2020

Τρίτη - 01 Δεκ 2020

Ώρα

15:00 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 02 Δεκ 2020

Ώρα

15:00 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Διαχείριση Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Διαχείριση Κινδύνων και κρίσεων