LIVE ONLINE WEBINAR - Cyprus Employment Law during COVID-19 (in Greek)

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

11 Φεβ 2021 09:00 12 Φεβ 2021 12:45
Ελληνικά
6 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
LIVE ONLINE WEBINAR - Cyprus Employment Law during COVID-19 (in Greek)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, το εργατικό δίκαιο βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην κορυφή της πυραμίδας των εξελίξεων.

Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου, δικηγόροι με σημαντική εμπειρία στο εργατικό δίκαιο, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, με βάση τις γενικές αρχές του κυπριακού εργατικού δικαίου και των κυβερνητικών σχεδίων (τα οποία βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας).

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή, μεταξύ άλλων, με τα διάφορα εργαλεία και μηχανισμούς που υπάρχουν στη διάθεσή τους στα πλαίσια του κυπριακού εργατικού δικαίου. Επιπλέον, θα επιμορφωθούν αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να διαχειριστούν το προσωπικό τους με σύννομο τρόπο και να αποφύγουν τυχόν κόστη από παράνομες ενέργειες (π.χ. παράνομες απολύσεις, πλεονασμούς, παραβίαση νομοθεσίας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κλπ.).

Μέσω αυτού του επίκαιρου και ιδιαίτερα χρήσιμου διαδικτυακού σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν για το πώς η τηλεργασία ή η εργασία εξ αποστάσεως οργανώνεται και τυγχάνει διαχείρισης από τον εργοδότη. Προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχής και ομαλή λειτουργία της τηλεργασίας, πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες που αφορούν στο προσωπικό μιας επιχείρησης και τις ανάγκες κάθε εργοδοτουμένου, πάντοτε με σεβασμό στα δικαιώματα των ατόμων σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα.


ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Εξηγούν τις βασικές αρχές του κυπριακού εργατικού δικαίου και των συγκεκριμένων αρχών των κυβερνητικών σχεδίων, που εκπονήθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας
  • Αναγνωρίζουν, προσδιορίζουν, κατηγοριοποιούν και περιγράφουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους στα πλαίσια της σημερινής κατάστασης, ώστε να επιλέγουν και τις βέλτιστες πρακτικές που τους παρέχει το κυπριακό εργατικό δίκαιο για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης, σύμφωνα με τα δεδομένα της εκάστοτε επιχείρησης
  • Επιλύουν τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή τους, επιλέγοντας τη βέλτιστη λύση από την γκάμα εργαλείων που διαθέτει το κυπριακό εργατικό δίκαιο
  • Εφαρμόζουν την ισχύουσα εργατική νομοθεσία προκειμένου να είναι σύννομοι, θέτοντας τους στόχους και τις δυνατότητες της επιχείρησής τους στο πλαίσιο του σημερινού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας
  • Επιλύουν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής τους, επιδεικνύοντας τήρηση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας και των διάφορων κανονισμών και επιλέγοντας τη βέλτιστη λύση για αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών
  • Αμφισβητήσουν και να απορρίψουν τυχόν παράνομες και/ή προβληματικές πρακτικές, που δυνατόν να υιοθέτησε ή πρόκειται να υιοθετήσει η επιχείρησή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανόν να δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας
  • Υποστηρίξουν και να υιοθετήσουν νόμιμες πρακτικές επίλυσης των προκλήσεων που τυχόν να αντιμετωπίζει η επιχείρησή τους, εφαρμόζοντας την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και τα οικεία εξαγγελμένα σχέδια από πλευράς κυβέρνησης.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Δικηγόροι, εργοδότες, διευθυντές επιχειρήσεων, διευθυντές και λειτουργοί ανθρώπινου δυναμικού, σύμβουλοι και παροχείς υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικοί διευθυντές επιχειρήσεων, μέλη επαγγελματικών οργανώσεων και συντεχνιών, προερχόμενα από οποιοδήποτε επιχειρησιακό τομέα και αντικείμενο.

* Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και έχει οριστεί σε 28 θέσεις.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχόμενο διαδικτυακού σεμιναρίου

Σύνδεση με το διαδικτυακό σεμινάριο (8:30 π.μ. - 9:00 π.μ.)*

Ενότητες (9:00 π.μ. – 12:15 μ.μ. συμπεριλαμβανομένου ενός 15-λεπτου διαλείμματος μεταξύ των ενοτήτων)

1. Ανάλυση γενικών αρχών κυπριακού εργατικού δικαίου και πρόσφατες εξελίξεις (1 ώρα)

  • Επεξήγηση βασικών εννοιών εργατικού δικαίου
  • Παρουσίαση νομικού πλαισίου στην Κύπρο
  • Παρουσίαση σχετικών νομοθεσιών

2. Θέματα που αφορούν στη διαχείριση του προσωπικού εν μέσω πανδημίας (1 ώρα)

Μέρος Α: 

  • Ασφάλεια και υγεία στην εργασία, με ειδική αναφορά σε θέματα ψυχικής υγείας
  • Τηλεργασία

3. Θέματα που αφορούν στη διαχείριση του προσωπικού εν μέσω πανδημίας (1 ώρα και 30 λεπτά)

Μέρος Β:

• Απολύσεις/ Ομαδικές απολύσεις/ Πλεονασμοί

  1. Λόγοι νόμιμης απόλυσης
  2. Νόμιμοι λόγοι πλεονασμού
  3. Το πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων

4. Θέματα που αφορούν στη διαχείριση προσωπικού εν μέσω πανδημίας (1 ώρα)

Μέρος Γ:

• Αλλαγές στους όρους απασχόλησης και προστασία δικαιωμάτων εργαζομένων

  1. Όροι απασχόλησης εργοδοτουμένων στην Κύπρο
  2. Μονομερής αλλαγή των όρων εργοδότησης και συνέπειες
  3. Βέλτιστες πρακτικές για εργοδότες

5. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στην εργασία - παρακολούθηση από τον εργοδότη της εργασίας και απόδοσης των εργοδοτουμένων (1 ώρα)

6. Ερωτήσεις – απαντήσεις (30 λεπτά)

*Σημείωση: Παρακαλώ όπως συνδεθείτε στις 8:30 π.μ. (30 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης), προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα ή πρόβλημα σύνδεσης.


Εκπαιδευτές

Χριστοδούλου Πωλίνα
Ανώτερη Δικηγόρος & Επικεφαλής Τμήματος Προσωπικών Δεδομένων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

Η Πωλίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει δεκαετή πείρα ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος σε διεθνές πιστωτικό ίδρυμα. Από το 2015 εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. και συμβουλεύει οργανισμούς και εταιρείες διαφόρων δραστηριοτήτων σε σχέση με τη διαμόρφωση προγραμμάτων διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, θέματα που άπτονται της ιδιωτικότητας, της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Είναι μέλος του International Association of Privacy Professionals (IAPP) και είναι Certified Information Privacy Manager (CIPM). Η Πωλίνα είναι επίσης μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, του Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας Πληροφοριών και Ιδιωτικότητας Κύπρου (CAIPP) και του «Ius Laboris Data Privacy Expert Group».

Συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με αντικείμενο το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 

Παναγιώτου Nίκος
Ανώτερος δικηγόρος, Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

Ο Νίκος είναι ανώτερος δικηγόρος στο Τμήμα Εργατικού και Συνταξιοδοτικού Δικαίου στη Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., με πολυετή εμπειρία στο κυπριακό εργατικό δίκαιο.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δικηγόρος σε δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο, καθώς και στο Υπουργείο Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εκπρόσωπος του Ταμείου Πλεονασμού ενώπιον των Δικαστηρίων Εργατικών Διαφορών ανά το παγκύπριο.

Ο Νίκος είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M) European Business Law (με έμφαση στο Εργατικό Δίκαιο) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επίσης, είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (Ph.D) στο πεδίο του Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει διδάξει μαθήματα στα πλαίσια προπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με αντικείμενο το Εργατικό Δίκαιο. Ο Νίκος έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων σε νομικές εκδόσεις και έχει εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχέσεις Εξαρτημένης Εργασίας και Μέτοχοι Ιδιωτικών Εταιρειών» από τις εκδόσεις Hippasus τον Ιούλιο του 2019.

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και του ευρωπαικού συνδέσμου European Employment Lawyers Association (EELA).

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 240.00
  • € 102.00
  • € 45.60
  • € 138.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 240.00
  • € 0.00
  • € 45.60
  • € 240.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

*Τελική ημερομηνία για έκπτωση πρόωρης εγγραφής (early bird discount): 08/02/2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 11 Φεβ 2021

Ώρα

09:00 - 12:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 12 Φεβ 2021

Ώρα

09:00 - 12:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Cyprus Employment Law during COVID-19 (in Greek)