LIVE ONLINE WEBINAR - FSPCA-Preventive controls for Human Food

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

21 Απρ 2021 08:30 23 Απρ 2021 16:00
Ελληνικά
21 ώρες ( 3 μέρες )
anad greek logo
LIVE ONLINE WEBINAR - FSPCA-Preventive controls for Human Food

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η νέα νομοθεσία των ΗΠΑ σχετικά με τα τρόφιμα FSMA (Food Safety Modernization Act), επηρεάζει τις επιχειρήσεις που εξάγουν τρόφιμα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι εξαγωγικές προς τις ΗΠΑ επιχειρήσεις τροφίμων, όπως και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά στις ΗΠΑ, πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα εγκεκριμένο άτομο ως PCQI (Preventive Control Qualified Individual), βασική ευθύνη του οποίου θα είναι να αναπτύξει – διαμορφώσει – αναβαθμίσει το σχέδιο ασφάλειας των τροφίμων της επιχείρησης (Food Safety Plan), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας και θα έχει την επίβλεψη της εφαρμογής του σχεδίου.

Ο προσδιορισμένος τρόπος με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγκριθούν ως PCQI είναι να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο εγκεκριμένο υλικό από τον FDA, το οποίο απαιτείται να διενεργείται από εγκεκριμένο επικεφαλής εκπαιδευτή (Lead Instructor).

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  1. Με το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
  2. Αναγνωρίζουν τους κινδύνους (βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς) που αφορούν τα τρόφιμα.
  3. Ερμηνεύουν τη νομοθεσία που αφορά τις δραστηριότητες της εταιρείας.
  4. Εφαρμόζουν τους κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής.
  5. Σχεδιάζουν πλάνο ασφάλειας τροφίμων.
  6. Εφαρμόζουν προληπτικούς ελέγχους για τα αλλεργιογόνα.
  7. Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν προληπτικούς ελέγχους υγιεινής και της αλυσίδας εφοδιασμού.
  8. Ελέγχουν την διαχείριση HACCP και άλλων συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής:

Νικόλαος Γκιώνης

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 550.00
  • € 357.00
  • € 104.50
  • € 193.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 550.00
  • € 0.00
  • € 104.50
  • € 550.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 21 Απρ 2021

Ώρα

08:30 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 22 Απρ 2021

Ώρα

08:30 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 23 Απρ 2021

Ώρα

08:30 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - FSPCA-Preventive controls for Human Food