LIVE ONLINE WEBINAR - Οι Δεξιότητες και τα Προσόντα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων για επιτυχή άσκηση καθηκόντων

- Πληροφορική - Επαγγελματίες IT - Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

12 Απρ 2021 09:30 15 Απρ 2021 13:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 4 μέρες )
LIVE ONLINE WEBINAR - Οι Δεξιότητες και τα Προσόντα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων για επιτυχή άσκηση καθηκόντων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δυο και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2016/679 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (General Data Protection Regulation – GDPR) οι διορισμένοι Υπεύθυνοι Προστασίας Δεδομένων έχουν αντιληφθεί την ευθύνη τους απέναντι στην Εταιρεία και τον Νόμο. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους έχουν αντιληφθεί πως εκτός από τις γνώσεις πρέπει να κατέχουν και επιπρόσθετα προσόντα για να μπορούν να αναγνωρίσουν λάθη, να προλάβουν διαρροές και να επιβληθούν σε όλα τα στρώματα της ιεραρχίας της επιχείρησης διασφαλίζοντας έτσι το έννομο συμφέρον του οργανισμού τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και συζητήσεων, καθώς αποτελεί ένα ρόλο-κλειδί στο νέο πλαίσιο προστασίας δεδομένων. Έκαστος Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει την ευθύνη ως επαγγελματίας της απόδειξης στον καταναλωτή, τον πελάτη, τον εργαζόμενο, όχι μόνο ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, αλλά και ότι είναι διαρκώς σε θέση να τα διατηρεί προστατευμένα.

Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση και σύντομη ανάλυση των χαρακτηριστικών του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων. Ποιες οι προϋποθέσεις, ποια τα χαρακτηριστικά, τα προσόντα και οι δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η προστασία του οργανισμού από τον οποίο έχει οριστεί, όσο και η προστασία των προσώπων των οποίων τα δεδομένα επεξεργάζεται ο οργανισμός στον οποίο εργοδοτείται?


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται στα στελέχη των επιχειρήσεων / οργανισμών που κατέχουν  ή προτίθενται να αναλάβουν το ρόλο του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) καθώς και σε άτομα που είναι επιφορτισμένα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται να διορίσουν ΥΠΔ με βάση τον εν λόγω Κανονισμό.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής

Στυλιανός Χριστοφόρου


Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 115.00
  • € 0.00
  • € 21.85
  • € 115.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 12 Απρ 2021

Ώρα

09:30 - 13:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 13 Απρ 2021

Ώρα

09:30 - 13:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 14 Απρ 2021

Ώρα

09:30 - 13:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 15 Απρ 2021

Ώρα

09:30 - 13:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Οι Δεξιότητες και τα Προσόντα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων για επιτυχή άσκηση καθηκόντων