Διαχείριση Νερού σε Κτήρια για τον Έλεγχο του Βακτηριδίου της Λεγεωνέλλας

- Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

29 Σεπ 2021 08:30 29 Σεπ 2021 15:00
Ελληνικά
6.00 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Διαχείριση Νερού σε Κτήρια για τον Έλεγχο του Βακτηριδίου της Λεγεωνέλλας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας είναι ένας από τους κινδύνους οι οποίοι εντοπίζονται σε  κτίριακές μονάδες και καλύμματα. Η νόσος των Λεγεωναρίων (ασθένεια που προκύπτει από το βακτήριο της λεγεωνέλλας) είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας. Το βακτηρίδιο της λεγιονέλλας δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για αρκετές ομάδες εργαζομένων και θεωρείται ως παράγοντας βιολογικού κινδύνου για την υγεία τους.  

 Όλοι όσοι  εμπλέκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην διαχείρισης της υγιεινής του νερού θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι για το πιο πάνω θέμα. 

Η τήρηση ορθών πρακτικών διαχείρισης  είναι απαραίτητη σε κάθε κτίριο είτε αυτό είναι οικία είτε ξενοδοχειακή μονάδα. Η ανάγκη ευαισθητοποίησης και κατάρτισης για το θέμα της λεγεωνέλλας είναι απαραίτητη τόσο για την επίτευξη υψηλού επιπέδου ασφάλειας των πελάτων αλλά και διασφάλιση της ασφάλειας των ίδιων των εργαζομένων στο χώρο.


ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να: 

  • Αποκτήσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τις επιπτώσεις της νόσου των Λεγεωνάριων στην υγεία.
  • Διαχωρίσουν  πως το βακτήριο διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα βακτήρια που απαντώνται στο νερό
  • Ενημερωθούν για τη σχετική νομοθεσία και τους κώδικες πρακτικής
  • Διακρίνουν συγκεκριμένους κινδύνους που υπάρχουν στο χώρο εργασίας σε σχέση με τη λεγεωνέλλα
  • Επιλέγουν και να εφαρμόζουν τους σωστούς κανόνες  για πρόληψη των κινδύνων
  • Διαχειρίζονται αποτελεσματικά θέματα μη συμμόρφωσης που μπορεί να προκύψουν
  • Διακρίνουν και να αξιολογούν πηγές του  συγκεκριμένου κινδύνου
  • Αναγνωρίζουν τους κινδύνους της  μη  τήρησης των σωστών πρακτικών για ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό της λεγεωνέλλας
  • Υιοθετούν όλες τις αρχές και μεθόδους για έλεγχο του κινδύνου από το βακτήριο της λεγεωνέλλας
  • Δημιουργήσουν αρχεία τεκμηρίωσης της διαχείρισης του κινδύνου και είναι σε θέση να τα αξιολογούν

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Διευθυντές ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, Υπεύθυνοι Τμημάτων καθαριότητας και συντήρησης, Τεχνικοί, Υπεύθυνοι Ασφάλειας και Υγείας, Εσωτερικοί Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης  

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Έλενα Καρτσιούλη - Διευθύντρια Συμβουλευτικής και Πελατειακών Σχέσεων
Η Έλενα Καρτσιούλη με επιστημονικό υπόβαθρο στη Χημεία  έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε αναλυτικό εργαστήριο τροφίμων, νερού και περιβάλλοντος. Πρόσφατα έχει συνιδρύσει την Food-Scion με στόχο την προσφορά υπηρεσιών στους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και της παραγωγής τροφίμων σε ότι αφορά τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, του νερού και του περιβάλλοντος. Στόχος της Food-Scion  είναι η προώθηση  κουλτούρας ασφάλειας μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εργαλείων και στο...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 75.00
  • € 60.00
  • € 0.00
  • € 15.00
  • € 15.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 75.00
  • € 0.00
  • € 14.25
  • € 75.00
  • € 89.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 29 Σεπ 2021

Ώρα

08:30 - 15:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Έλενα Καρτσιούλη

Τοποθεσία:

Κέντρο Παραγωγικότητας Λευκωσία ΤΕΚ - Πρώην ΑΤΙ (Κων. Καβάφη)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση Νερού σε Κτήρια για τον Έλεγχο του Βακτηριδίου της Λεγεωνέλλας