LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα

- Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

11 Νοε 2021 09:30 11 Νοε 2021 12:30
Ελληνικά
3 ώρες ( 1 ημέρα )
LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι ετικέτες των τροφίμων οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις της νομοθεσίας με στόχο οι καταναλωτές να μπορούν να κάνουν ενημερωμένες επιλογές.

Στη νομοθεσία επίσης παρέχονται πληροφορίες και για τα τρόφιμα που πωλούνται χύμα ή που βρίσκονται σε μονάδες ομαδικής εστίασης, έτσι ώστε να έχουν οι καταναλωτές τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δική τους προστασία.  

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη νομοθεσία που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο και τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας, όπως και που να βρίσκουν όλη τη σχετική νομοθεσία για κάθε κατηγορία προϊόντων.

Θα επεξηγηθούν σύντομα οι απαιτήσεις της νομοθεσίας (λίστα συστατικών, αλλεργιογόνα, ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας, διατροφικός πίνακας, ισχυρισμοί υγείας και διατροφικές δηλώσεις) όπως και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για συμμόρφωση προς τη νομοθεσία.   

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • άτομα σε θέσεις διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
  • υπεύθυνοι διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
  • ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (όπως εστιατόρια, βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχομενο Εκπαίδευσης

  • Νομοθετικό Πλαίσιο
  • Απαιτήσεις Νομοθεσίας
  • Λίστα Συστατικών
  • Αλλεργιογόνα
  • Ημερομηνίες Ελάχιστης Διατηρησιμότητας
  • Διατροφικός Πίνακας
  • Ισχυρισμοί Υγείας και Διατροφικές Δηλώσεις
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Έλενα Καρτσιούλη - Διευθύντρια Συμβουλευτικής και Πελατειακών Σχέσεων

Η Έλενα Καρτσιούλη με επιστημονικό υπόβαθρο στη Χημεία  έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε αναλυτικό εργαστήριο τροφίμων, νερού και περιβάλλοντος. Πρόσφατα έχει συνιδρύσει την Food-Scion με στόχο την προσφορά υπηρεσιών στους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και της παραγωγής τροφίμων σε ότι αφορά τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, του νερού και του περιβάλλοντος. Στόχος της Food-Scion  είναι η προώθηση  κουλτούρας ασφάλειας μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εργαλείων και στοχευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.


Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 58.82
  • € 0.00
  • € 11.18
  • € 58.82
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 11 Νοε 2021

Ώρα

09:30 - 12:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Έλενα Καρτσιούλη

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα