Πρωτότυπη Μαγειρική για Vegan
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
21 Μαρτίου 2022 09:00 22 Μαρτίου 2022 17:00
Ελληνικά
14.00 ώρες ( 2 μέρες )
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η αποκλειστικά χορτοφαγική (=vegan) κουζίνα έχει κάνει δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό. Σύμφωνα με δημοσίευση της Academy of Nutrition and Dietetics, η χορτοφαγική δίαιτα είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια του κύκλου της ζωής και μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και θεραπεία διάφορων ασθενειών και παθήσεων. Ενώ, οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2015) για την υγιεινή διατροφή δεν περιλαμβάνουν στη σχετική λίστα το κρέας και τα ζωικά παράγωγα, ούτε ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του κάθε σεφ. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι εταιρείες τροφίμων που έχουν διαπιστώσει την παραπάνω τάση στις καταναλωτικές συνήθειες και εντάσσουν vegan κωδικούς στα προϊόντα τους. Ενώ εστιατόρια και ταχυφαγεία που είτε προσφέρουν αποκλειστικά χορτοφαγική κουζίνα είτε την εντάσσουν στο μενού τους, αφού η τάση καταγράφει σημαντική άνοδο, κάτι που αποδίδεται αφενός στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για το περιβάλλον και τη σχέση ανθρώπου-ζώου και αφετέρου στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:
- Περιγράφουν σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία αναφορικά με τη αποκλειστικά χορτοφαγική (=vegan) κουζίνα.
- Εξηγούν τα χαρακτηριστικά και υλικά της vegan κουζίνας.
- Περιγράφουν τις εξελίξεις και τάσεις vegan κουζίνας.
- Περιγράφουν τις συνταγές και προδιαγραφές πρωτότυπων vegan φαγητών.
- Γνωρίζουν νέα ισορροπημένων μενού προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία.
- Επιλέγουν και να χρησιμοποιούν τον ορθό εξοπλισμό για την προετοιμασία και παρασκευή των διάφορων συνταγών και εδεσμάτων.
- Επιλέγουν τα ορθά υλικά στις ορθές ποσότητες.
- Εφαρμόζουν και να επιδεικνύουν μεθόδους παρασκευής σύγχρονων vegan φαγητών.
- Διακοσμούν με πρωτοτυπία τα εδέσματα και να τα ετοιμάζουν για παράθεση.
- Αποκτήσουν κουλτούρα για ποιοτική, αποτελεσματική και παραγωγική εργασία.
- Δημιουργήσουν ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και ομαδικό πνεύμα.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μάγειρες, άλλους εργαζόμενους σε κουζίνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, take away και επιχειρήσεις catering.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
LOCATION
ΙΗΕ Academy
108 Nikou Pattichi Str
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 250.00
- € 168.00
- € 47.50
- € 82.00
- € 97.58
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 250.00
- € 0.00
- € 47.50
- € 250.00
- € 297.50
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Δευτέρα - 21 Μαρτίου 2022
Ώρα
09:00 - 17:00
Τρίτη - 22 Μαρτίου 2022
Ώρα
09:00 - 17:00