Διαχείριση Ασφάλειας των Τροφίμων – ISO 22000

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

13 Δεκ 2022 09:00 14 Δεκ 2022 17:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
Διαχείριση Ασφάλειας των Τροφίμων – ISO 22000

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το νέο αναθεωρηµένο πρότυπο  ISO 22000:2018 καθορίζει τις νέες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίµων σε εταιρείες και οργανισµούς της τροφικής αλυσίδας.

Επιχειρήσεις τροφίµων που είναι πιστοποιηµένες µε το ISO 22000:2005 και επιθυµούν να πιστοποιηθούν µε το νέο ή εταιρείες που θέλουν να εφαρµόσουν τις απαιτήσεις του νέου προτύπου, οφείλουν να καταρτίσουν τα υπεύθυνα στελέχη τους στις προδιαγραφές και απαιτήσεις του στον σχεδιασµό, ανάπτυξη και αποτελεσµατική εφαρµογή ενός συστήµατος διαχείρισης ασφάλειας των τροφίµων και στην εφαρµογή των αρχών HACCP.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  1. Κατανοούν τους όρους, τις έννοιες και τη σημασίας της ασφάλειας των τροφίμων και αρχές του HACCP.
  2. Γνωρίζουν τις βασικές νομοθετικές υποχρεώσεις των εταιρειών αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων.
  3. Κατανοούν την ανάγκη για ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος
  4. Διαχείρισης Ασφαλείας των Τροφίμων.
  5. Αντιλαμβάνονται και περιγράφουν το σκοπό, φιλοσοφία και βασικές αρχές του ISO 22000.
  6. Γνωρίζουν τη δομή του νέου ISO 22000, τις νέες απαιτήσεις και βασικές αλλαγές και τη μεθοδολογία μετάβασης στο νέο Πρότυπο.
  7. Εφαρμόζουν τη νέα φιλοσοφία και προσέγγιση της διακινδύνευσης και τις νέες απαιτήσεις για την ανάλυση των κινδύνων.
  8. Αναγνωρίζουν και αξιολογούν όλους τους πιθανούς κινδύνους σε όλα τα στάδια των τροφίμων που παράγουν, και να εφαρμόζουν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα ελέγχου, έτσι ώστε να εξαλείψουν ή να τους μειώσουν σε αποδεκτά επίπεδα.
  9. Κατανοούν τις ανάγκες και απαιτήσεις για τεκμηριωμένες πληροφορίες αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων στον οργανισμό τους.
  10. Γνωρίζουν τι απαιτείται από μια ομάδα έργου για να εφαρμόσει τη  μεθοδολογία ανάπτυξης και εφαρμογής ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διευθυντικό και εποπτικό προσωπικό των επιχειρήσεων που έχουν τους ρόλους και αρμοδιότητες για  την διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και µέλη επιτροπών HACCP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LOCATION

ΙΗΕ Academy

108 Nikou Pattichi Str

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χρίστος Ζαχαριάδης - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο κ. Χρίστος Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής στην Innovative Hospitality Education. Aσκεί συμβουλευτική και κατάρτιση στους τομείς διαχείρισης διοικητικών και λειτουργικών συστημάτων, διοίκησης και διεύθυνσης, κοστολόγησης και ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. Είναι κάτοχος του πτυχίου Bsc στον τομέα της Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότας των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταπτυχιακού διπλώματος MIEng στην Βιομηχανική Μηχανική του Πανεπιστημίου του Βορείου Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών. Εργάστηκε για τρία χρόνια σε βιομηχανίες παραγωγής σαν Μηχανικός Παραγωγής και Διευθυντής Ποιότητας / Περιβάλλοντος και Ασφάλειας και για πέρα από είκοσι έτη ως σύμβουλος επιχειρήσεων, επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης και βιομηχανικού εξοπλισμού και εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης. Από το 2002 διδάσκει ως Λέκτορας στους τομείς της διεύθυνσης παραγωγής, παραγωγικότητας, logistics, operations management, διοικητικών και λειτουργικών συστημάτων σε ανώτερες σχολές όπως Intercollege, Mediterranean Institute of Management και MIEEK. 

Ο κ. Χρίστος Ζαχαριάδης είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης της TUV Nord, εγκεκριμένος εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης από την  Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε000462) και Εξωτερικός Παροχέας Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Αντώνης Γεωργίου - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο κ. Αντώνης Γεωργίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Innovative Business Services και ιδρυτής και Διευθυντής της εταιρείας Anaplasis Business Consultants Ltd.  Διαθέτει μία πολύχρονη συμβουλευτική και εκπαιδευτική πείρα 30 χρόνων σε πέραν των 800 επιχειρήσεων και οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που καλύπτουν σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και η παροχή προγραμμάτων κατάρτισης αφορούσε μεταξύ άλλων σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001), Διαχείρισης Υγιεινής & Ασφάλειας των Τροφίμων (HACCP, ISO 22000), Διαχείρισης Ασφάλειας & Υγείας (Μελέτες εκτίμησης επαγγελματικών κινδύνων, ISO 45001), Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001, EMAS, Travellife) και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρο-Μηχανολόγου Μηχανικού (Msc) του πανεπιστημίου TU Clausthal, της Γερμανίας και συνέχισε με υποτροφία από την Δ. Γερμανία σε διάρκειας ενός χρόνου προγράμματος σε Θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Είναι εγκεκριμένος παροχέας Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ)  και εκπαιδευτής σε Θέματα Διαχείρισης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (αριθμός έγκρισης 9.42.6.15.51) και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής (αρ. Πιστ.  Ε000782) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 320.00
  • € 238.00
  • € 60.80
  • € 82.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 320.00
  • € 0.00
  • € 60.80
  • € 320.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 13 Δεκ 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αντώνης Γεωργίου

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Τετάρτη - 14 Δεκ 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Ζαχαριάδης

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση Ασφάλειας των Τροφίμων – ISO 22000