Τραπεζικό Καταναλωτικό Δίκαιο

- Χρηματοοικ. Ασφαλιστικά Τραπεζικά - Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

26 Απρ 2023 17:00 28 Απρ 2023 20:15
Ελληνικά
9 ώρες ( 3 μέρες )
anad greek logo
Τραπεζικό Καταναλωτικό Δίκαιο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο πραγματεύεται το Τραπεζικό Καταναλωτικό Δίκαιο. Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν η Ελευθεροποίηση Επιτοκίου, οι Συμβάσεις Καταναλωτικής Πίστης, οι Καταχρηστικές Ρήτρες, οι Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές Τραπεζών και άλλα θέματα που αφορούν τη Νομική Προσέγγιση στη σχέση των τραπεζών και των καταναλωτών

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Δικηγόρους που ασκούν το επάγγελμα και είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με τον περί Δικηγόρων Νόμο ή Κατόχους πτυχίου Νομικής δυνάμενους να αποκτήσουν άδειας άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου
  • Τραπεζικούς Υπαλλήλους
  • Επιχειρηματίες που ασχολούνται με την πώληση αγαθών/υπηρεσιών
  • Πρόσωπα που ασχολούνται με το διαδικτυακό εμπόριο
  • Οποιοδήποτε πρόσωπο ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις στον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται ο καταναλωτής στην Κύπρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχόμενο Προγράμματος

  • Έννοια του Καταναλωτή (Σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο και τη Νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
  • Επίλυση Τραπεζικών Διαφορών με Καταναλωτές (Ο περί Τόκου Νόμος)
  • Επίλυση Τραπεζικών Διαφορών με Καταναλωτές (Ο περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου Νόμος, Ο περί Προστασίας Ορισμένης Κατηγορίας Εγγυητών Νόμος, ο περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμος του 1985)
  • Σχετικές Νομοθεσίες στο Τραπεζικό Δίκαιο (Ο περί των Συμβάσεων Καταναλωτικής Πίστης Νόμος)
  • Σχετικές Νομοθεσίες στο Τραπεζικό Δίκαιο (ο περί των Συμβάσεων Πίστωσης σε σχέση με Ακίνητα που Προορίζονται για Κατοικία Νόμος, ο περί της Εξ’ Αποστάσεως Εμπορίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών προς Καταναλωτές Νόμος)
  • Καταχρηστικές Ρήτρες σε Τραπεζικές Συμβάσεις (Ο περί Καταχρηστικών Ρητρών Νόμος του 1996 και ο περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμος Μέρος VII – καταχρηστικές ρήτρες)
  • Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές σε Τραπεζικές Συμβάσεις (Ο περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμος 2021: Μέρος ΙΙ – Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές και σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης)


Εκπαιδευτές Προγράμματος

Ευριπίδης Χατζηνέστορος
Ο Ευριπίδης είναι δικηγόρος και ιδρυτής του Cyprus Consumer Center for Alternative Dispute Resolution. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. Αποφοίτησε με Distinction. Το 2016 ο Ευριπίδης δημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» το οποίο εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δρ. Χριστιάνα Μάρκου

Η Χριστιάνα είναι δικηγόρος, διευθύνων σύμβουλος σε δικηγορική εταιρεία και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Κυπριακού Κέντρου Καταναλωτή για την ΕΕΔ. Ειδικεύεται στο δίκαιο προστασίας καταναλωτή και διδάσκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα θέματα Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Καταναλωτή, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ. Εξειδικευεται στο δίκαιο του ηλεκτρονικού εμποριου και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είναι συχνή ομιλήτρια σε νομικά επιστημονικά συνέδρια στη Κύπρο και το εξωτερικό.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ευριπίδης Χατζηνέστορος - Partner at D. Hadjinestoros & Co LLC

Ο Ευριπίδης είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Δ. Χατζηνέστορος & ΣΙΑ ΔΕΠΕ και ιδρυτής του Cyprus Center for Alternative Dispute Resolution. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής διαιτησίας και διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. 

Το 2016 ο Ευριπίδης δημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» το οποίο εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη και ήταν επικεφαλής της ομάδας που έχει συγγράψει τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει γίνει αναφορά στο έργο του από διάφορα συγγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο πρόσφατα σε απόφαση Επαρχιακού Δικαστηρίου. Το 2021 έχει επιλεγεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα για επίλυση διαφορών με βάση την Οδηγία (ΕΕ) 2017/1852 και ασχολείται ενεργά στον τομέα της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 343.00
  • € 153.00
  • € 65.17
  • € 190.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 343.00
  • € 0.00
  • € 65.17
  • € 343.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 26 Απρ 2023

Ώρα

17:00 - 20:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ευριπίδης Χατζηνέστορος

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 27 Απρ 2023

Ώρα

17:00 - 20:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ευριπίδης Χατζηνέστορος

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 28 Απρ 2023

Ώρα

17:00 - 20:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ευριπίδης Χατζηνέστορος

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Τραπεζικό Καταναλωτικό Δίκαιο