Εκπαίδευση Διαιτητών Κύπρου και Κατάρτιση στον Τομέα της Διαιτησίας

- Soft Skills / Επικοινωνία - Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

06 Ιουν 2023 17:00 21 Ιουν 2023 20:45
Ελληνικά
28 ώρες ( 8 μέρες )
anad greek logo
Εκπαίδευση Διαιτητών Κύπρου και Κατάρτιση στον Τομέα της Διαιτησίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Υπάρχει αριθμός νομοθεσιών που καλύπτουν θέματα της Διαιτησίας, όπως ο περί Διαιτησίας Νόμος (Κεφ. 4), ο περί Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας Νόμος του 1987 (Ν.101/1987), ο περί της Συμβάσεως περί της Αναγνωρίσεως και Εκτελέσεως Αλλοδαπών Διαιτητικών Αποφάσεων (Κυρωτικός) Νόμος (Ν.84/79), ο περί Αποφάσεων Αλλοδαπών Δικαστηρίων (Αναγνώριση, Εγγραφή και Εκτέλεση Δυνάμει Συμβάσεως) Νόμος του 2000 (Ν.121/(Ι)/2000).

Για να είναι αποτελεσματική μια διαιτησία προϋποτίθεται η ανάγκη γνώσης των πιο πάνω νομοθετημάτων και η παροχή κατάλληλων εφοδίων ούτως ώστε οι εκπαιδευόμενοι να δύνανται να φέρουν εις πέρας μια διαιτησία.

Αν και πολλοί διαιτητές είναι δικηγόροι, υπάρχουν διαιτητές και από άλλα επαγγέλματα όπως είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Επιμετρητές Ποσοτήτων καθώς και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να μπορούν να επιλύουν διαφορές στον τομέα της οικονομικής τους δραστηριότητας. Σκοπός του Διαιτητή είναι να ακούσει τα μέρη, να προβεί σε συμπεράσματα και να εφαρμόσει το νόμο στα γεγονότα της υπόθεσης εκδίδοντας την διαιτητική του απόφαση. Η εν λόγω απόφαση είναι οριστική και δεσμευτική για τα μέρη.  Η διαιτητική απόφαση μπορεί να εγγραφεί ως δικαστική και να εκτελεστεί από τα  Δικαστήρια.

Η εκπαίδευση στη διαιτησία οδηγεί στην κατάρτιση ατόμων σε ένα νέο τομέα επίλυσης διαφορών παράλληλο και επιπρόσθετο των Δικαστηρίων με τελικό αποτέλεσμα την γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση διαφορών οι οποίες πιθανόν να κατέληγαν στα Δικαστήρια.

εγκεκριμένο για 15 CPDs από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Δικηγόρους ή Νομικούς Συμβούλους
  • Μέλη του ΕΤΕΚ, αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Επιμετρητές Ποσοτήτων, ή Ανώτερα Στελέχη Επιχειρήσεων του Κατασκευαστικού Τομέα
  • Ανώτερα στελέχη Εταιρειών που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων και διαφορών όπως για παράδειγμα Τμήματα Εξυπηρέτησης Πελατών ή Τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και γενικά αυτούς που η εργασία περιλαμβάνει την επίλυση συγκρούσεων και διαφορών
  • Κάτοχους Επαγγελματικών Προσόντων στη Διαιτησία (όπως MCIArb ή FCIArb) οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις στη Διαιτησία της Κύπρου
  • Κάτοχοι τίτλου σπουδών ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπρόσθετα προσόντα και να προσθέσουν στο βιογραφικό τους ένα αξιόλογο επαγγελματικό προσόν – δηλαδή της επίλυσης διαφορών εκτός δικαστηρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει έντυπο ή/και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό
  • Επιχορηγημένο από την ΑΝΑΔ
  • Εγκεκριμένος Φορέας ADR από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΠΚ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και κοινοποιημένος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Εγκεκριμένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για 15 CPDs
  • Δωρεάν εγγραφή με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης με το Cyprus Center for ADR


Εκπαιδευτική Ομάδα Προγράμματος

Νικος Παπαευσταθίου

Ο Νίκος είναι ο Διευθύνων Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και εκπαιδευτής διαιτητών του ΕΤΕΚ. Διετέλεσε Γραμματέας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και εξελέγη Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την περίοδο 2000- 2006. Διετέλεσε μέλος του Νομικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων, του Ταμείου Συντάξεων Δικηγόρων, καθώς και επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (C.C.B.E.) (2000-2006) και Πρόεδρος της Ένωσης των Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων (2004- 2006). Ασχολήθηκε και ασχολείται με σωρεία τομέων δικαίου και ειδικότερα με την εκπροσώπηση δημοσίων οργανισμών, με τη σύνταξη νομοθεσίας, διεθνείς συναλλαγές, κοινοπραξίες και εταιρικές οντότητες, συγχωνεύσεις, οικοδομικό και μηχανολογικό δίκαιο, δημόσιες συμβάσεις, εργατικό δίκαιο, θέματα Προστασίας του Ανταγωνισμού, εμπορικό δίκαιο, αεροπορικό δίκαιο, ασφαλιστικό δίκαιο, λιμενικό ασφαλιστικό δίκαιο, δημόσιο και διοικητικό δίκαιο, δικαστικές διαδικασίες και διαιτησίες, διαιτητής.

Σταύρος Παύλου

Ο Σταύρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Πατρίκιος Παύλου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και Fellow του Chartered Institute of Arbitrators. Σπούδασε Οικονομικά στο LSE και νομική στο City University στο Λονδίνο και κατέχει τον τίτλο του Barrister από το Gray’s Inn. Έχει πέραν των 30 ετών εμπειρία και γνώσεις σε πολύπλοκα θέματα διαιτησίας τοπικών και διεθνών εμπορικών διαφορών.

Ευριπίδης Χατζηνέστορος

Ο Ευριπίδης είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Δ. Χατζηνέστορος & ΣΙΑ ΔΕΠΕ και ιδρυτής του Cyprus Center for Alternative Dispute Resolution. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής διαιτησίας και διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. Το 2016 ο Ευριπίδης δημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» το οποίο εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη και ήταν επικεφαλής της ομάδας που έχει συγγράψει τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει γίνει αναφορά στο έργο του από διάφορα συγγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο πρόσφατα σε απόφαση Επαρχιακού Δικαστηρίου. Το 2021 έχει επιλεγεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα για επίλυση διαφορών με βάση την Οδηγία (ΕΕ) 2017/1852 και ασχολείται ενεργά στον τομέα της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας.

Άγις Γεωργιάδης

Ο Άγις Γεωργιάδης είναι δικηγόρος και διδάσκει στο τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διαιτησία και την εναλλακτική επίλυση διαφορών και είναι ο πρώτος Κύπριος ο οποίος ορίσθηκε ως μέλος του Δικαστηρίου του London Court of International Arbitration (LCIA Court), το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία forum διαιτητικής επίλυσης διεθνών διαφορών σε παγκόσμια κλίμακα.

Νικόλας Στ. Κωνσταντινίδης

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος. και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας. Απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB) το 2008 και Μεταπτυχιακό (LLM) στο Διεθνές Δίκαιο με Διάκριση (Distinction) το 2009 από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναγορεύθηκε Barrister-at-Law από το Honourable Society of the Middle Temple το 2010. Εργάστηκε μέχρι το 2013 ως συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ασχολείται με το εμπορικό, εταιρικό και κατασκευαστικό δίκαιο καθώς και με το δίκαιο των συμβάσεων, το δίκαιο του ανταγωνισμού και εκπροσωπεί διάδικους σε δικαστηριακές και διαιτητικές διαδικασίες. Είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης και της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του ΠΔΣ, του International Bar Association, του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και παρακάθεται ως μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Commonwealth Enterprise and Investment Council.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ο Δημήτρης εκτιμάται ιδιαίτερα για την εξαιρετική του εμπειρία σε εμπορικές και εταιρικές διαφορές. Προσκλήθηκε ως νομικός μελετητής στην Ουάσιγκτον από το Ομοσπονδιακό Δικαστικό Κέντρο, η διατριβή του ειδικεύτηκε στον Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Νόμο και έκτοτε έχει αναγνωριστεί για τα επιτεύγματά του στα ακαδημαϊκά και τη διδασκαλία. Έχει εκπαιδεύσει τακτικά σε διάφορα αναγνωρισμένα ιδρύματα, ο Δημήτρης διετέλεσε για 11 χρόνια εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου στο Δίκαιο των Συμβάσεων και Εμπορικού Δικαίου. Έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (2004 - 2010). Ο Δημήτρης είναι επίσης μέλος του Chartered Institute of Arbitrators και ενεργεί ως διαιτητής σε εμπορικές διαφορές. Είναι δικηγόρος του Gray's Inn (Λονδίνο). Ο Δημήτρης είναι επίσης Σύμβουλος Αφερεγγυότητας από το 2016.

Κυριάκος Θεοδωρίδης

Ο Κυριάκος είναι δικηγόρος, συνεταίρος και υπεύθυνος του δικαστηριακού τμήματος της Γιώργος Γιάνγκου ΔΕΠΕ. Έχει πείρα στην εγγραφή και εκτέλεση δικαστικών και διεθνών διαιτητικών αποφάσεων και έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε υποθέσεις διαιτησίας και έχει επίσης διοριστεί ως διαιτητής σε άλλες. Από το 2009 μέχρι το 2020 ο κύριος Θεοδωρίδης ήταν ταμίας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι επίσης μέλος του International Bar Association, του Council of Bars και του Law Societies of Europe and IAG.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 796.00
  • € 476.00
  • € 151.24
  • € 320.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 796.00
  • € 0.00
  • € 151.24
  • € 796.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Για εγγραφή μέχρι 25/05/2023, προσφέρεται έκπτωση €100 και έτσι η τιμή θα διαμορφωθεί στα €696 και μετά την επιχορήγηση στα €220 πλέον ΦΠΑ στην αρχική τιμή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 06 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 07 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 08 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 13 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 14 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 15 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 20 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 21 Ιουν 2023

Ώρα

17:00 - 20:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εκπαίδευση Διαιτητών Κύπρου και Κατάρτιση στον Τομέα της Διαιτησίας