Απαιτήσεις Προτύπου ISO 22000:2018. Εφαρμογή του Προτύπου στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία
- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
H εγγύηση ότι η Ξενοδοχειακή επιχείρηση ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές στις εσωτερικές της διαδικασίες αλλά και μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως επίσης η διασφάλιση της άριστης ποιότητας των τροφίμων που προσφέρει είναι κρίσιμης σημασίας.
Το ISO 22000 είναι ένα διεθνές Πρότυπο για τη διαχείριση της Ασφάλειας των τροφίμων που περιλαμβάνει την έννοια του HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points), την ιχνηλασιμότητα και την εφαρμογή της σχετικής με το κάθε είδος τρόφιμου νομοθεσία. Στοχεύει, μέσω της αναγνώρισης, αξιολόγησης και ανάλυσης όλων των σταδίων της διαδικασίας παραγωγής, στον αποτελεσματικό έλεγχο και πρόληψη όλων των πιθανών κινδύνων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ή να μειωθεί σε αποδεκτά επίπεδα η παρουσία τους. Το ISO 22000 είναι ένα πρότυπο που δρα προληπτικά και δεν εξετάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά εστιάζει στην ασφάλεια των τροφίμων και προϊόντων.
Με την εφαρμογή του προτύπου ISO 22000 η Ξενοδοχειακή επιχείρηση αποδεικνύει την ικανότητα της ότι εξασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και τον έλεγχο των κινδύνων για την ετοιμασία & παροχή τροφίμων αλλά και την συμμόρφωση της με την ισχύουσα Νομοθεσία περί τροφίμων.
Άτομα τα οποία ασχολούνται με την εφαρμογή του Προτύπου και καλούνται να αναπτύξουν εγχειρίδια, διαδικασίες, οδηγίες εργασίας, έντυπα και διάφορα εργαλεία για την εφαρμογή αλλά και την παρακολούθηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων στην Ξενοδοχειακή Επιχείρηση επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 22000.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Διευθυντές/στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στη διαδικασία της πιστοποίησης με βάση το Πρότυπο ISO 22000
- Υπεύθυνους & εσωτερικούς επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
- Υπεύθυνους Τμημάτων
- Διευθυντικό & Διοικητικό προσωπικό
- Chef, Sous Chef, Pastry Chef, Μάγειρες, Maître εστιατορίων , Sommelier εστιατορίων
- Σύμβουλους Επιχειρήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρότυπο CYS EN ISO 22000:2018:
- Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτείται η χρήση του Προτύπου CYS EN ISO 22000:2018.
- Για σκοπούς εκπαίδευσης ο CYS προσφέρει το Πρότυπο στους συμμετέχοντες με έκπτωση: €46.75 + ΦΠΑ. Για αγορά του προτύπου επικοινωνήστε στο τηλ. 22411438.
- Εάν εμπίπτετε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στον CYS στο τηλ. 22411414 για δωρεάν πρότυπα.
Περιεχόμενα Προγράμματος
- Εισαγωγή
- Παρουσίαση του Προγράμματος, σκοπός και αντικείμενο της εκπαίδευσης.
- Ορισμός και σκοπός Συστημάτων Διασφάλισης Ασφάλειας & Υγιεινής Τροφίμων Σειρά Προτύπων ISO 22000 - Βασικές αρχές
- Ανάλυση του προτύπου ISO22000
- Άσκηση
- Ανάλυση του προτύπου ISO22000
- Ομαδική Άσκηση
- Ανάλυση Απαιτήσεων του Προτύπου ISO22000 - συνέχεια
- Ασκήσεις
- Ερωτήσεις – Απαντήσεις, Συζήτηση
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 450.00
- € 280.00
- € 0.00
- € 170.00
- € 170.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 450.00
- € 0.00
- € 85.50
- € 450.00
- € 535.50
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τρίτη - 16 Απρ 2024
Ώρα
09:00 - 17:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Αθηνά Παναγιώτου ΡουβήΤετάρτη - 17 Απρ 2024
Ώρα
09:00 - 17:00