Αλλεργιογόνα Τρόφιμα, Αλλεργικές Αντιδράσεις
- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει ενημέρωση γύρω από το θέμα της Διαχείριση Αλλεργιογόνων στη Ξενοδοχειακή/ Επισιτιστική Βιομηχανία. Θα γίνει απλή ενημέρωση όλων των βασικών αρχών και των ορθών πρακτικών για την διαχείριση των αλλεργιογόνων. Για την πιστή και σωστή εφαρμογή όλων των κανονισμών για την Διαχείριση Αλλεργιογόνων κατά την παραγωγική διαδικασία συνεπάγεται από μέρους του προσωπικού η γνώση των παραγόντων εκείνων που μπορεί να επηρεάσουν την ύπαρξη αλλεργιογόνων συστατικών στα τρόφιμα. Επίσης η ανάπτυξη στη διατροφική αλυσίδα συστημάτων HACCP βάση της νομοθεσίας (852:2004), οδήγησε κατά την ανάλυση των πιθανών κινδύνων για τον καταναλωτή, στη διερεύνηση αλλεργιογόνος δράσης υπολειμμάτων τροφίμων κατά την παραγωγή και παρουσίαση.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
Σε επίπεδο γνώσεων:
- Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές και τις ορθές πρακτικές για την διαχείριση των αλλεργιογόνων στη Ξενοδοχειακή/Επισιτιστική Βιομηχανία
- Να εντοπίσουν τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ύπαρξη αλλεργιογόνων συστατικών στα τρόφιμα.
- Να εκπαιδευτούν στην βασική νομοθεσία για τα αλλεργιογόνα
- Να αναλύσουν, αναγνωρίσουν και ερμηνεύσουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί αλλεργιογόνων τροφίμων
- Να κατανοήσουν τον τρόπο επισήμανσης των αλλεργιογόνων στις διάφορες συνταγές.
Σε επίπεδο δεξιοτήτων:
- Να αναπτύξουν δεξιότητες στον εντοπισμό και την αξιολόγηση των αλλεργιογόνων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης της διασταυρούμενης αντιδραστικότητας και των κρυμμένων αλλεργιογόνων.
- Να εκπαιδευτούν σε τεχνικές για την αποτελεσματική διαχείριση και πρόληψη των αλλεργιογόνων σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως η παρασκευή τροφίμων, η τροφοδοσία και το σέρβις τροφίμων.
- Να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στη σωστή επισήμανση αλλεργιογόνων τροφίμων και στην εφαρμογή μέτρων ελέγχου των αλλεργιογόνων.
- Να εφοδιαστούν με επάρκεια στην αναγνώριση των σημείων και συμπτωμάτων των αλλεργικών αντιδράσεων και στη χορήγηση κατάλληλων μέτρων πρώτων βοηθειών.
Σε επίπεδο κατανόησης:
- Να προωθήσουν την ενσυναίσθηση και την κατανόηση προς τα άτομα με τροφικές αλλεργίες, ενισχύοντας ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον.
- Να καλλιεργήσουν μια προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.
- Να ενθαρρύνουν τη δέσμευση για συνεχή μάθηση και παραμένετε ενημερωμένοι για τις αναδυόμενες τάσεις, την έρευνα και τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση αλλεργιογόνων τροφίμων.
- Να προωθήσουν τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων για τη συλλογική βελτίωση των πρακτικών που σχετίζονται με αλλεργιογόνα τρόφιμα και αλλεργικές αντιδράσεις.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Διευθυντές, Υπεύθυνους ΤμημάτωνΧειριστές Τροφίμων και άτομα που εμπλέκονται στην διαδικασία και στην υπηρεσία τροφίμων.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 300.00
- € 136.00
- € 0.00
- € 164.00
- € 164.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 300.00
- € 0.00
- € 57.00
- € 300.00
- € 357.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τετάρτη - 25 Οκτ 2023
Ώρα
08:30 - 12:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Σάββας ΑναστασίουΤοποθεσία:
UoL Campus Limassol
Παρασκευή - 27 Οκτ 2023
Ώρα
08:30 - 12:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Σάββας ΑναστασίουΤοποθεσία:
UoL Campus Limassol