16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Soft Skills / Επικοινωνία - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον

04 Ιουλ 2024 08:30 04 Ιουλ 2024 13:00
Αγγλικά
4 ώρες ( 1 ημέρα )
16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG. Mε τους καταναλωτές και επενδυτές να επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, την κοινωνία και τη χρηστή διοίκηση, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον υποχρέωση να προσαρμοστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης, η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων, ενώ θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας. Άλλωστε, η ανάγκη για ενσωμάτωση μετρήσιμων στόχων και βέλτιστων πρακτικών, στο πλαίσιο των ESG, στην ίδια τη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων πλέον επηρεάζει άμεσα το ίδιο το μοντέλο λειτουργίας τους, την οργανωτική δομή, την οικονομική πολιτική αλλά και τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS, ενώ θα παρουσιαστούν διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Στο συνέδριο συμμετέχουν στελέχη Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνοι μονάδων ΕSG, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών, Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές οργανώσεις, Εμπορικά επιμελητήρια και οποιοιδήποτε άλλοι επαγγελματικοί φορείς με ενδιαφέρον για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Με δεδομένο ότι πλέον η μη έγκαιρη υιοθέτηση πρακτικών ESG ή η αποτελεσματική εναρμόνιση με τις νομοθετικές απαιτήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και μεριδίου αγοράς, το Συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των τομέων  της οικονομίας:

  • ESG και Sustainability Managers
  • Corporate Sustainability Μanagers και Εxecutives
  • Υπεύθυνους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας
  • και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις
  • όλων των κλάδων και μεγεθών
  • Διαφημιστικά Γραφεία
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών
  • Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών
  • Υπηρεσιών
  • Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα Εταιρικής
  • Βιωσιμότητας και ΕΚΕ
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
  • Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίες δεν διαθέτουν στρατηγική Εταιρικής υπευθυνότητας και προτίθενται να δημιουργήσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε το Αναλυτικό Brochure ΕΔΩ

Ομιλητές Συνεδρίου

Speakers


Δρ Μαρία Παναγιώτου

Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κυπριακή Δημοκρατία

Η Δρ Μαρία Παναγιώτου γεννήθηκε το 1982 στη Λάρνακα. Αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με άριστα. Το 2006 έλαβε τον τίτλο MPhil (B) στη Σύγχρονη Ιστορία της Αν. Μεσογείου από το University of Birmingham και το 2017 πήρε διδακτορικό τίτλο στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εργαστεί ως επιστημονική υπεύθυνη σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα αριστείας, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία. Εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας με καθήκοντα διδασκαλίας οικονομικής ιστορίας, ενώ μεταξύ 2017-2022 έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε σύμμεικτους τόμους και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΕΔΕΚ. Τον Μάρτιο του 2023 διορίστηκε στη θέση της Επίτροπου Περιβάλλοντος και τον Ιανουάριο του 2024 διορίστηκε ως Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ειρήνη Λουκαΐδου

Διευθύνουσα Σύμβουλος, Grow Sustainability Consulting

Η Ειρήνη Λουκαΐδου είναι η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grow Sustainability Consulting. Κατέχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέματα Εταιρικής Ευθύνης, βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης με ειδίκευση στην κοινωνική επίδραση. Συμβουλεύει οργανισμούς από διάφορους τομείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την επίδρασή τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών ESG που να δημιουργούν κοινή αξία. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA Eurobasket 2025 καθώς και μέλος της επιτροπής ΕΚΕ του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Είναι πιστοποιημένη στη χρήση των προτύπων GRI (Global Reporting Initiative) για τη σύνθεση απολογισμών αειφορίας καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑνΑΔ.

Kωνσταντίνα Αγγέλη

Director New Product Development + Sustainability, Korres SA

Η Αγγέλη Κωνσταντίνα είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Παν/μίου Πάτρας, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου  στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Faculty of Life & Health Sciences / University of Ulster). Εργάζεται στην ΚΟΡΡΕΣ από το 2005 έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε στρατηγικές θέσεις. Σημερα είναι Διεύθυντρια στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, στις Κανονιστικές Ρυθμίσεις και στην Αειφόρο Ανάπτυξη της ΚΟΡΡΕΣ που περιλαμβάνει τις συνεργασίες της εταιρείας στον Πρωτογενή Τομέα και το Τμήμα Επιστημονικών Υποθέσεων, ενώ παράλληλα συντονίζει όλες τις ενέργειες της εταιρείας στην κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας, Ανακύκλωσης και μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.

Μαρία Τζελέπη

Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάτπυξης της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, The Coca-Cola Company

Η Μαρία Τζελέπη είναι Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο της επικοινωνίας το 2003, στον Όμιλο της Ogilvy στην Ελλάδα, όπου από το 2016 έως το 2021, κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας PR&Influence. Έχει σημαντική εμπειρία στους τομείς Εταιρικής Φήμης & Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιωσιμότητας, Ανάπτυξης σχέσεων με τα ΜΜΕ και Ολοκληρωμένων Επικοινωνιακών Εκστρατειών για σημαντικά brands και οργανισμούς, έχοντας αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε θεσμούς βραβείων του κλάδου της επικοινωνίας. Από τη σημερινή της θέση στην The Coca-Cola Company, είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα σε σημαντικούς άξονες της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η κυκλική οικονομία και ανακύκλωση, η προστασία και ορθολογική διαχείριση του νερού, η διατροφή αλλά και οι πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των γυναικών και των νέων. Αγαπά την άθληση και την υγιεινή διατροφή και είναι μητέρα δύο αγοριών, 16 και 17 ετών

Χριστόφορος Παναγή

Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής, ECOMMBX

Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, ο Χριστόφορος κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή στην ECOMMBX Ltd τους τελευταίους 6 μήνες από τους 14 μήνες που είναι μέλος της ομάδας μας. Σε ένα περιβάλλον συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης όπως είναι ο τομέας του fintech, καθώς και αυστηρών απαιτήσεων νομοθετικής συμμόρφωσης, μοιράζεται την πολύτιμη γνώση και τεχνογνωσία του ως πτυχιούχος ACA και ADIT. Η συμβολή του στις πτυχές του Φορολογικού Σχεδιασμού, της Χρηματοδότησης Έργων, του Transfer Pricing και της Πνευματικής Ιδιοκτησίας είναι ανεκτίμητη για την ECOMMBX. Η θετική ενέργεια του Χριστόφορου σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Οικονομικού Τμήματος, δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς άγχος στο οποίο διασφαλίζεται η τήρηση όλων των χρονοδιαγραμμάτων. Επιπλέον, ο Χριστόφορος δραστηριοποιείται στο Τμήμα Διαθεσίμων της εταιρείας μας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της ρευστότητας των κεφαλαίων των πελατών καθώς και τη διαχείριση περιουσίας.

Alexander Shkuratov

CEO and Founder, The Island Private School

Alexander Shkuratov is the founder of the Island Private School of Limassol, licensed K12 school following International Baccalaureate, Waldorf and Montessori curricula. He is also the co-founder and head of finance of Prodly, IT company headquartered in Palo Alto, California. Earlier he was a shareholder, top manager and Board member of Etalon Group, a leading real estate developer that he listed at the main market of the London Stock Exchange valued at US$2.1 bln. Alexander’s career started in Deloitte, EY, the Carlyle Group, Baring Private Equity and AIESEC. He has BA degree in banking and finance from the Finance Academy, passed CPA exams and completed executive education programs at Harvard Business School, MIT and Haas School of Business at University of California Berkeley.

Ροδοθέα Νικολάου

Quality & Compliance Manager, Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ

Η Ροδοθέα Νικολάου είναι Πιστοποιημένη ως Occupational Health & Safety Officer απο το Universidad  Complutense de Madrid και ΕΞΥΠΠ μέλος του CySha. Εργάζεται στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ από το 2009,  αρχικά ως Διευθύντρια Ασφάλειας και Υγείας, ενώ από το 2023 έλαβε τον τίτλο της Διευθύντριας Ποιότητας & Συμμόρφωσης. Μιλά απταίστως Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.



Ανδρέας Γιόρτσιος

Corporate Affairs & Sustainability Manager, Coca-Cola HBC Cyprus

Ο Ανδρέας Γιόρτσιος ανέλαβε τη θέση του Corporate Affairs & Sustainability Manager στην Coca-Cola HBC Cyprus τον Οκτώβριο του 2023. Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη το 1995 και το 1997 ήρθε στην Κύπρο. Για περισσότερα από 25 χρόνια είχε μία παραγωγική και πετυχημένη πορεία σε ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υπηρέτησε ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης περιοδικών, διευθυντής προγράμματος ραδιοφώνου, παρουσιαστής κι αρχισυντάκτης ειδήσεων κι εκπομπών στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Από τη θέση του σήμερα στην Coca-Cola HBC Cyprus είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου βιωσιμότητας του Ομίλου Coca-Cola HBC για την Κύπρο

 

Κύπρος Πρωτοπαπάς

Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών (Αρμόδια Αρχή για τις Συνεργατικές Εταιρείες, τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Ο Κύπρος Πρωτοπαπάς είναι Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων (Αξιωματούχος της Δημοκρατίας). Πριν από το διορισμό του ως Έφορος, εργαζόταν στην Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών αρχικά ως Ανώτερος και στη συνέχεια ως Πρώτος Λειτουργός. Προηγουμένως εργάστηκε επί σειρά ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο ως εγκεκριμένος ελεγκτής και στην Κύπρο ως Πρώτος Λογιστής στις οικονομικές υπηρεσίες της Αρχής Ηλεκτρισμού. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Fellow Member of the Chartered Association of Certified Accountants (UK).

Νικόλας Χατζηνικολάου

Manager, Strategy & ESG, Hellenic Bank

Ο Νικόλας Χατζηνικολάου είναι ο Διευθυντής Στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας. Εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο για πάνω από 24 χρόνια, κυρίως στους τομείς των χρηματοοικονομικών και στρατηγικής. Υπό την διεύθυνση του βρίσκεται επίσης και το ειδικό τμήμα ESG της Τράπεζας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και υλοποίηση των  στόχων ESG, ως μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου και στρατηγικής της Τράπεζας. Ο Νικόλας αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και σπούδασε Λογιστική & Χρηματοοικονομικά στο London School of Economics (LSE). Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου CFA. Στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να αθλείται και να διαβάζει στωική φιλοσοφία.

Δημήτριος Μπούρμπουλας

ESG Project Leader, Artemis Credit Bureau

Dimitrios Bourpoulas is the ESG project leader at Artemis Credit Bureau. Dimitrios joined Artemis Credit Bureau in 2023 to lead the ESG Interbank project in Cyprus and to collaborate closely with key stakeholders to develop and execute strategies aimed at enhancing environmental sustainability, promoting social responsibility, and strengthening corporate governance practices. Prior to joining Artemis Credit Bureau, Dimitrios worked for several international companies with more than 15 years of experience in Fin – Tech, Banking, Insurance, and Financial – Data industries across Europe, Middle East, and USA. Also, he serves the Board for international Fin – Tech companies as a Non – Executive Director. Dimitrios holds a bachelor’s degree in finance from the University of Florida a master’s degree in statistics from Columbia University and he earned a professional certification from MIT in Artificial Intelligence: Implication for Business Strategies.

Δρ. Μαρίνος Βουκής

Πρόεδρος ΔΣ, CSR Cyprus

O Δρ. Μαρίνος Βουκής εκλέγηκε και υπηρετεί ως Πρόεδρος ΔΣ του CSR Cyprus, μέλος του CSR Europe. Παράλληλα υπηρετεί ως Μέλος στο Advisory Council του AASHE (ΗΠΑ) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ καθώς και σε Κριτικές Επιτροπές για απονομές βραβείων σχετικά με την ΕΚΕ/Αειφόρο Ανάπτυξη σε ΗΠΑ,ΗΒ&Κύπρο. Έχει Πτυχίο(BSc) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Ελλάδα), Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MΒΑ) από το California State University, Fresno (Η.Π.Α.) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) σχετικά με την Αειφόρο Ανάπτυξη, από το Πάντειον Πανεπιστήμιο (Ελλάδα). Κατέχει, μεταξύ άλλων, περισσότερη από 20-έτη διεθνή εργασιακή εμπειρία σε 5 Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εγνωσμένου κύρους, σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς

Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Κέντρο Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς είναι Αντιπρόεδρος Φοιτητικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας (Corporate Sustainability and Responsibility Centre - CSRC). Ήταν ο εμπνευστής για την ίδρυση του CSR Cyprus και διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (2017-2021). Ο Αλέξανδρος είναι πιστοποιημένος αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Model), Project Management Professional (PMP) από το PMI και Certified Entrepreneurship Facilitator από το ELI (USA). Είναι μέλος της Αντανακλαστικής Επιτροπής MC.14.04 – Sustainable Finance του CYS. Το 2019 έλαβε Τιμητική Διάκριση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Επίτροπο Περιβάλλοντος για την προσφορά του στο Περιβάλλον και την Αειφορία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας, βιώσιμης διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιχειρηματικής αρίστευσης, και βελτίωσης της ποιότητας και των επιχειρηματικών διεργασιών.

Γιώργος Κασίνης

Καθηγητής Στρατηγικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Γιώργος Κασίνης (PhD Princeton - https://www.ucy.ac.cy/directory/en/profile/kassinis) είναι καθηγητής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ερευνά θέματα περιβαλλοντικής αειφορίας, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης για 20+ χρόνια. Πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Παγκόσμια Τράπεζα, στα Ηνωμένα Έθνη, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Το 2022 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο University of Pennsylvania. Η έρευνά του δημοσιεύτηκε σε επιστημονικά περιοδικά όπως Academy of Management Journal, Strategic Management Journal, Journal of Management Studies, Journal of Business Ethics, and Harvard Business Review

Κωνσταντίνος Λεωνίδου

Καθηγητής Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Κωνσταντίνος Λεωνίδου είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει αποκτήσει Διδακτορικό στον τομέα του Μάρκετινγκ και Στρατηγικής από το Πανεπιστήμιο του Leeds (2009). Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Το Ανοικτό ΜΒΑ) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ενδιαφέροντα του εστιάζουν στην εταιρική βιωσιμότητα, την ηθική των επιχειρήσεων, το διεθνές μάρκετινγκ, τα επιχειρηματικά μοντέλα, και τις σχέσεις επιχειρήσεων. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά φόρα. Επιπλέον, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αριστείας CYENS και του Global Marketing SIG του American Marketing Association.


Σταύρος Μαλάς

Πρόεδρος, Ινστιτούτο Κύπρου

Ο Σταύρος Μαλάς είναι Πρόεδρος Ινστιτούτου Κύπρου από το 2023. Είναι κάτοχος BSc και PhD στη Γενετική και έχει εκπαιδευτεί στο University College και στο Imperial College London. Έχει διατελέσει επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει αναλάβει διάφορους συμβουλευτικούς ρόλους στην ανάπτυξη πολιτικής στην ΕΕ, όπως Ειδικός Σύμβουλος του Επιτρόπου Υγείας, εκλεγμένος πρώτος Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τα Καινοτόμα Φάρμακα-Ομάδα Εκπροσώπων των Κρατών, μέλος του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Φόρουμ για τις Ερευνητικές Υποδομές (ESFRI) και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος για την Υγεία. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρος τόσο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών Υγείας όσο και του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας για την Έρευνα.


Ολυμπία Νησιφόρου

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Ναυτιλιακών

Η Ολυμπία Νησιφόρου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία με εξειδίκευση στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της ρύπανσης και στην παράγωγη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κατέχει πτυχίο στις Θαλάσσιες Επιστήμες/ Ωκεανογραφία και μεταπτυχιακούς τίτλους στον Έλεγχο της Ρύπανσης του Περιβάλλοντος και στην Μάθηση των Φυσικών Επιστημών. Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιημένων τίτλων στη ∆ιαχείριση και Ανάλυση Ρίσκου και σε Στρατηγικές Κυκλικής Οικονομίας και Βιωσιμότητας από το Judge Business School Executive Education, Cambridge, UK. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής έχει τιμηθεί με βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας και ανταγωνιστικές υποτροφίες, μεταξύ των οποίων και αξιόλογες από UNESCO (2010/2011 Scholarship UNESCO Fellowships Program for Program Priorities), όπου εξασφάλισε την πρώτη θέση παγκοσμίως

Ιωάννα Παναγιώτου

Εκτελεστική Διευθύντρια, University of Limassol

Η Ιωάννα Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Είναι Βιολόγος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και στη Θεολογία. Διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2013 -2019. Από τo 2020 εργάζεται ως Εκτελεστική στο CIIM το οποίο έχει μετεξελιχθεί στο University of Limassol (Πανεπιστημίου Λεμεσού). Είναι Εθνική Εκπρόσωπος της Κύπρου στο European Social Marketing Association (ESMA), μέλος του Leadership Council του SDSN Cyprus (Cyprus branch of the UN Sustainable Development Solutions Network), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR CYPRUS, Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Συμβούλων Επιχειρήσεων Κύπρου CICMC, Επίτιμο Μέλος της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου και Ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Δωρεάν Σεμινάριο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 04 Ιουλ 2024

Ώρα

08:30 - 13:00

Τοποθεσία:

Hilton Nicosia

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα...

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρική...

04/07/2024 08:30

4 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Hilton Nicosia

4th Cyber Security Conference...

The digital landscape is changing faster than anyone could have predicted. In an effort to retain their competitive edge, enterprises are transforming the way t...

26/09/2024 08:30

3 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Hilton Nicosia