Βασική Εκπαίδευση στις Απαιτήσεις Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων Σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης ISO 22000:2018
- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του Προτύπου Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2018 το οποίο καθοδηγεί αποτελεσματικά όλους τους εμπλεκόμενους οργανισμούς στην αλυσίδα τροφίμων ώστε να προσφέρουν ασφαλή τρόφιμα στο καταναλωτικό κοινό.
Η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 22000:2018, προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους οργανισμούς μέσω της ενίσχυσης της επιχειρησιακής απόδοσης, της διατήρησης του υφιστάμενου πελατολογίου και προσέλκυσης νέων πελατών. Παράλληλα αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο για τη διασφάλιση της καλής φήμης των επιχειρήσεων του επισιτιστικού τομέα σαν εργαλείο αποτροπής εκδήλωσης τροφιμογενών λοιμώξεων και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν εσωτερικές διαδικασίες Ασφάλειας Τροφίμων για τον Οργανισμό που εργάζονται, να υποβάλλουν εισηγήσεις για τη διαρκή βελτίωση της Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000:2018.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:
Σε επίπεδο γνώσεων:
- Προσδιορίζουν το μοντέλο της διεργασιοκεντρικής προσέγγισης στα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων και την προσέγγιση της διακινδύνευσης.
- Καθορίζουν τις εσωτερικές και εξωτερικές παραμέτρους που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού και να συσχετίζουν τα ενδιαφερόμενα μέρη.
- Προσδιορίζουν τη δομή και τις απαιτήσεις του Προτύπου Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2018.
- Διατυπώνουν τους απαιτούμενους πόρους για την αποτελεσματική εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων του οργανισμού τους.
- Συντάσσουν τις εσωτερικές διαδικασίες Ασφάλειας Τροφίμων του οργανισμού τους.
- Επιλέγουν τα κριτήρια Ασφάλειας Τροφίμων που απαιτούνται κατά την επιλογή προμηθευτών και υπεργολάβων.
- Οργανώνουν Διεργασίες Ασφάλειας Τροφίμων (ανασκόπηση, εσωτερική επιθεώρηση, αξιολόγηση επίδοσης)
Σε επίπεδο δεξιοτήτων:
- Σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018.
- Ελέγχουν αποτελεσματικά την τήρηση της απαιτούμενης τεκμηρίωσης που απαιτείται για την υλοποίηση των διαδικασιών Ασφάλειας Τροφίμων του οργανισμού τους.
- Εντάσσουν στις εσωτερικές διαδικασίες τις αρχές Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων όπως αυτές σχετίζονται με το περιεχόμενο του ISO 9001.
- Διατηρούν την επάρκεια των απαιτούμενων πόρων για την διασφάλιση ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
- Ενεργοποιούν τα μέλη της ομάδας τους να εφαρμόζουν αποτελεσματικά το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
Σε επίπεδο στάσεων:
- Αισθανθούν τα οφέλη που αποκομίζονται από ένα αποτελεσματικά σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που επικεντρώνεται στον οργανισμό τους.
- Υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη δέσμευση της ηγεσίας στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε: στελέχη που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην εφαρμογή ή στην παρακολούθηση της εφαρμογής Διεθνούς Προτύπου. Περιλαμβάνονται διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό (π.χ. F&B manager, Operation Manager), υπεύθυνοι τμημάτων, μάγειρες κατηγορίας Α΄ και πάνω.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 350.00
- € 280.00
- € 0.00
- € 70.00
- € 70.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 350.00
- € 0.00
- € 66.50
- € 350.00
- € 416.50
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τετάρτη - 06 Νοε 2024
Ώρα
08:30 - 13:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Νίκη Νεοφύτου ΜυριάνθουςΤοποθεσία:
OnLine Virtual Classroom
Παρασκευή - 08 Νοε 2024
Ώρα
08:30 - 13:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Νίκη Νεοφύτου ΜυριάνθουςΤοποθεσία:
OnLine Virtual Classroom
Τετάρτη - 13 Νοε 2024
Ώρα
08:30 - 12:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Νίκη Νεοφύτου ΜυριάνθουςΤοποθεσία:
OnLine Virtual Classroom