7 συνήθειες των Ευτυχισμένων Παντρεμένων Ζευγαριών
Οι περισσότεροι υποθέτουμε πως η απόλυτη ευτυχία έρχεται μέσα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της ζωής. Η επιτυχημένη συνέντευξη για την τέλεια δουλειά, η μέρα του γάμου ή η γέννηση ενός παιδιού. Στην πραγματικότητα, οι συγκεκριμένες στιγμές δημιουργούν ένα σύντομο αίσθημα ευτυχίας, όπως έχει επιβεβαιωθεί από διαφορετικές μελέτες της συμπεριφοράς των ανθρώπων.
Αυτά που μετράνε περισσότερο είναι εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνουμε και ομορφαίνουν τη ζωή μας, αλλά και των άλλων. Τέτοιες στιγμές είναι για παράδειγμα όταν ο σύντροφος σας «ξεβολεύεται» για να έρθει να σας πάρει από κάπου επειδή βρέχει ή όταν σας κοιτάζει στα μάτια και αναπάντεχα σας λέει «σ ’αγαπώ». Ή όταν σας προσφέρει το τελευταίο κομμάτι από το φαγητό του αν και το λιγουρεύεται ο ίδιος.
Δεδομένων των περισπασμών και των πιέσεων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ζευγάρια στις μέρες μας, έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε ένα είδος «επιχείρησης», με μοιρασμένα καθήκοντα, έλεγχο των αποτελεσμάτων και χρονοδιαγράμματα. Ποιος κάνει τί και πότε.
Χωρίς μεγάλες αλλαγές στη σχέση σας, ορισμένες μικρές χειρονομίες και λίγη περισσότερη φροντίδα είναι ικανές να της δώσουν εκπληκτική ώθηση ακόμα και αν πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίοδο. Διαβάστε 7 συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση.
1. Να είστε «εκεί».
Προσέξτε τι λέει η σύντροφός σας. Προσέξτε ποιοτικά. Μην «ταξιδεύετε» την ώρα που μιλάει. Επιπλέον, αφήστε το κινητό σας τηλέφωνο στην άκρη. Νομίζετε ότι είστε ο Ναπολέων και μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλά πράγματα; Μάλλον δεν ισχύει αυτό.
Μήπως να κλείνατε και την τηλεόραση που αποσπά την προσοχή σας; Ναι, κάντε το και αυτό. Όταν μιλάτε να έχετε οπτική επαφή. Μόνο έτσι μπορείτε να «είστε εκεί».
Αν μιλάτε με το σύντροφό σας περισσότερο από 15 λεπτά κάθε μέρα με θέμα εκτός των παιδιών ή των οικονομικών σας, τότε είσαι ένα λαμπρό παράδειγμα. Μπορείτε όμως να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω…
2. «Συνδεθείτε» αφού παρατήσετε τα πάντα.
Ανεξαρτήτως κούρασης, φόρτου εργασίας, ταλαιπωρίας, όλοι έχουμε 30 δευτερόλεπτα να «συνδεθούμε» με τον σύζυγό μας όταν εσείς ή εκείνος μπαίνει στο σπίτι μετά τη δουλειά. Με την προϋπόθεση ότι «σε κάθε οικογένεια υπάρχει κάποιος που εργάζεται», έτσι όπως έχει η κατάσταση…
Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα «αγάπη μου, γύρισα σπίτι», είναι αρκετά για να υπενθυμίσουν σε κάθε ζευγάρι γιατί ζουν από κοινού σε ένα σπίτι.
3. Βγείτε από την ζώνη άνεσής σας.
Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι εξωφρενικό για να… εννοήσετε -χωρίς να το πείτε- πως «πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω». Πάρτε από τα χέρια της συζύγου σας τη λεκάνη με τα πλυμένα ρούχα και απλώστε τα. Τρέξτε στο σούπερ μάρκετ πριν κλείσει για να πάρετε γάλα για την πιθανότητα του 1% να τελειώσει το υπόλοιπο στη διάρκεια της βραδιάς.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
4. Χρησιμοποιήστε τη λέξη «ευχαριστώ».
Πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές λέξεις, την οποία αρκετές φορές ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε επειδή θεωρούμε κάτι δεδομένο. Όταν λοιπόν λέτε «ευχαριστώ» φροντίστε να το νιώθετε και με αυτόν τον τρόπο θα το νιώσει και ο παραλήπτης του. Εκτιμήστε αυτά που προσφέρει ο σύντροφός σας, ακόμα και αν επιζητείτε περισσότερα.
5. Πείτε «ναι».
Σίγουρα δε λες περισσότερες φορές «όχι» και «αργότερα» παρά «ναι»; Για ξανασκέψου το λίγο. Αν είσαι σίγουρος, πήγαινε στο 6. Αν όχι, καλά θα κάνεις να αρχίσεις να λες «ναι» περισσότερο γιατί με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται μια σχέση. Ισχύει και όταν είσαι γυναίκα και λες «ναι» παρά τον… πονοκέφαλο.
6. Κάντε «check in».
Με ένα τηλεφώνημα φυσικά ή έστω μήνυμα, όχι κάνοντας check in στο Facebook για να το δουν όλοι οι «φίλοι» σας. Όταν φτάσατε με ασφάλεια στη δουλειά κάποια βροχερή μέρα ή ότι λέγοντας «σε σκεφτόμουν και είπα να πω ένα γεια. Ναι, φτάνω σπίτι, ανεβαίνω σε δύο λεπτά». Πάντοτε βοηθάει στη σύνδεση του ζευγαριού και δεν πρέπει να το προσπερνάμε.
7. Φιλήστε την!
Πότε φιληθήκατε με τον σύζυγό σας για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο; Δε λέμε να πάτε στη… Γαλλία στα καλά καθούμενα και να μπερδευτούν οι γλώσσες σας, αλλά ένα φυσιολογικό φιλί αγάπης θεωρείται αυτό διάρκειας 6-7 δευτερολέπτων. Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες στιγμές που ταιριάζει περισσότερο, όπως μόλις ο ένας μπαίνει στο σπίτι ή κάποιος φεύγει για τη δουλειά και σίγουρα πάει πακέτο με τα «καλημέρα» και «καληνύχτα».
Share:
Διαβάστε Επίσης
Το τοπίο της εργασίας μεταβάλλεται ραγδαία, με την πανδημία, την τεχνολογική πρόοδο
Η έλλειψη ύπνου είναι ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους