Ποιες 5 δεξιότητες ζητούν οι εργοδότες από τους Engineers
Ενδιαφέρεσαι για μια καριέρα στον engineering κλάδο; Οι εργοδότες και οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού εστιάζουν σε συγκεκριμένες δεξιότητες όταν αναζητούν προσωπικό πάνω στον τομέα του engineering. Παρακάτω, θα βρεις μερικές από τις δεξιότητες που είναι στην κορυφή της λίστας τους.
1.Ομαδικότητα.
Ως μηχανικός, εργαζόμενος σε οποιονδήποτε εργοδότη, είναι σχεδόν απίθανο να βρεθείς σε μια κατάσταση στην οποία θα εργάζεσαι απομονωμένος. Η εργασία του μηχανικού είναι συνήθως αλληλένδετη με την εργασία άλλων ατόμων στην εταιρεία, συνεπώς η ομαδικότητα αποτελεί σχεδόν αναπόσπαστο στοιχείο κάθε καριέρας πάνω στο μηχανολογικό κλάδο.
Οι εργοδότες θέλουν να δουν σε εσένα ότι μπορείς να ‘ευδοκιμήσεις’ σε ένα ομαδικό περιβάλλον και ότι μπορείς να έχεις μια καλή συνεργασία με τους συναδέλφους σου πάνω σε ένα project. Ένα άτομο το οποίο δεν εργάζεται αποτελεσματικά ως μέλος μιας ομάδας, θα μπορεί δύσκολα να συμβάλλει στην επιτυχία των στόχων του τμήματός του και κατά συνέπεια όλης της εταιρείας.
2.Έμφαση στη λεπτομέρεια.
Βασικά στοιχεία για μια καριέρα στον engineering κλάδο είναι η ορθότητα και η ακρίβεια. Λάθη που μπορεί να γίνουν, ενδέχεται να έχουν μεγάλο κόστος για την εταιρεία, συνεπώς η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι σημαντική.
Η αποτυχία να εστιάσει ένας επαγγελματίας αυτού του τομέα σε μικρές λεπτομέρειες, μπορεί να έχει εμπορικές και κοινωνικές συνέπειες: στο μέγιστο βαθμό μπορεί να στοιχίσει πολλά χρήματα για την εταιρεία ή μπορεί ακόμα και να ζημιώσει τη φήμη της.
3.Καινοτομία & επίλυση προβλημάτων.
Μία ακόμα σημαντική δεξιότητα ενός μηχανικού είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης νέων λύσεων. Θα υπάρχει πάντα η απαίτηση να γίνεται κάτι όλο και καλύτερα ή πιο γρήγορα, όπως επίσης και η απαίτηση να αναγνωρίζονται, να εκτιμώνται και να αναλύονται περίπλοκα προβλήματα. Οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού αναζητούν άτομα με αναλυτική σκέψη, τα οποία θα μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Θέλουν να δουν σε εσένα ότι αναγνωρίζεις την ανάγκη για καινοτομία και ότι μπορείς να επιλύεις προβλήματα σε πραγματικές συνθήκες.
4.Επικοινωνία.
Γενικότερα η επικοινωνία έχει βαρύτητα στην επαγγελματική ζωή. Συνήθως η δουλειά του μηχανικού δεν περιλαμβάνει απλώς το σχεδιαστικό κομμάτι σε ένα γραφείο όλη την ώρα. Θα βρεθείς ενδεχομένως σε καταστάσεις στις οποίες θα χρειαστεί να κάνεις χρονοβόρες συζητήσεις με πελάτες και να λάβεις αποφάσεις. Θα χρειαστεί να δείξεις ότι έχεις την ικανότητα να αναπτύξεις σχέσεις και με συναδέλφους σου και με πελάτες. Και σίγουρα δε θα κατανοήσει το κάθε άτομο με το οποίο θα μιλήσεις την τεχνική ορολογία, συνεπώς θα πρέπει να μπορείς να μεταβιβάσεις τις σκέψεις σου απλά και ξεκάθαρα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού θα αξιολογήσουν τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, γι αυτό βεβαιώσου ότι θα στείλεις μια καλογραμμένη αίτηση και ότι θα δείξεις ευγένεια, θετική στάση και παράλληλα αυτοπεποίθηση. Προετοιμάσου να δώσεις παραδείγματα που να δείχνουν ότι έχεις χρησιμοποιήσει τις διαπροσωπικές σου ικανότητες. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η εργασιακή σου εμπειρία σε έναν customer service ρόλο ή ακόμα και το ότι εργάστηκες για κάποια περίοδο παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών.
5.Προσαρμοστικότητα και αυτοπειθαρχία.
Το επάγγελμα του μηχανικού μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγκη για προσαρμοστικότητα. Ένας μηχανικός ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπος με προκλήσεις, όπως το να είναι μακρυά από το σπίτι του για κάποιο διάστημα ή να είναι σε επιφυλακή για μια ολόκληρη μέρα σχετικά με κάποιο project.
Η ευελιξία είναι κάτι που αναζητούν οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού: θα χρειαστεί να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος, επίμονος και ότι μπορείς να ορθοποδήσεις μετά από μία αποτυχία. Προτού κάνεις μια αίτηση, αξίζει να αναλογιστείς αν “ταιριάζεις” με τις συνθήκες που έρχονται μαζί με αυτήν την εργασία.
Ανακάλυψε τι αναζητά ο εκάστοτε εργοδότης.
Οι δεξιότητες που αναφέρονται παραπάνω όσον αφορά το επάγγελμα του μηχανικού, δεν είναι οι μοναδικές που αναζητούνται από τους εργοδότες. Να θυμάσαι ότι ο κάθε εργοδότης δίνει προτεραιότητα και σημασία σε διαφορετικές δεξιότητες, επομένως εάν κάνεις αίτηση για διαφορετικές εταιρείες, μη στείλεις μια γενικευμένη αίτηση σε όλες.
Προτού ετοιμάσεις την αίτησή σου, κάνε μια έρευνα, προκειμένου να ανακαλύψεις ποιες δεξιότητες θεωρεί σημαντικές η κάθε εταιρεία και στη συνέχεια προσάρμοσε την αίτησή σου ώστε να αντικατοπτρίζει αυτές τις δεξιότητες. Μπορείς να τις ανακαλύψεις διαβάζοντας την περιγραφή της θέσης ή κάνοντας μια περιήγηση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ή και σε συγκεκριμένη σελίδα καριέρας αν διαθέτει. Διάβασε για το όραμά της, τις αξίες της και την κουλτούρα της, έτσι ώστε να αποκτήσεις μια καλύτερη ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας της και να διαπιστώσεις τι αναζητά σε έναν εργαζόμενο.
Share:
Διαβάστε Επίσης
Σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογία, ρυθμούς και πίεση, η φυσική ομορφιά και η γαλήνη της φύσης συχνά παραμελούνται.
Οι αντιλήψεις σχετικά με τον αυτισμό έχουν αλλάξει ραγδαία