Ποιοι Επαγγελματικοί Κλάδοι Κλέβουν τις Θέσεις Εργασίας τα Επόμενα Χρόνια
Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και την ταχύτητα με την οποία αλλάζει η καθημερινότητά μας, τα επαγγέλματα και οι καριέρες που μπορείς να ακολουθήσεις αλλάζουν αντίστοιχα. Βλέπεις, νέες καταστάσεις στο εργασιακό περιβάλλον φέρνουν και άλλες απαιτήσεις για προσωπικό.
Οπότε, αν θέλεις να βρεις μία δουλειά που σου ταιριάζει και θα έχει επαγγελματική αποκατάσταση, πρέπει να δεις αυτούς τους κλάδους!
1. Κλάδος Υγείας
Όσο περίεργο και να σου ακούγεται, ο κλάδος υγείας θέλει συνέχεια προσωπικό και νέα άτομα. Και δεν είναι απαραίτητο να σπουδάσεις γιατρός. Έτσι κι αλλιώς, περισσότερη ζήτηση έχουν τα παραϊατρικά επαγγέλματα και βοηθητικό προσωπικό νοσοκομείων. Αν σε ενδιαφέρει η υγεία και ο άνθρωπος σαν οργανισμός, είναι ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη ζήτηση.
2. Κλάδος Τεχνολογίας
Με την εξέλιξη της και τη ραγδαία εισχώρηση της στον χώρο εργασίας, η ζήτηση για άτομα που ξέρουν να χειριστούν τις νέες τεχνολογίες, να λύσουν προβλήματα, αλλά και να κατασκευάσουν διάφορα (από λογισμικά μέχρι ολόκληρους υπολογιστές) θα είναι τεράστια. Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με αυτά, τότε βρήκες ένα από τα καλύτερα επαγγέλματα για σένα.
3. Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Νέες επιχειρήσεις και εταιρείες εμφανίζονται συνέχεια. Από start- up μέχρι τεράστιους κολοσσούς! Οπότε, η ζήτηση για συμβουλές και για καινοτόμες στρατηγικές θα είναι τεράστια. Έτσι και αλλιώς, ο κλάδος αυτός δεν έσβησε ποτέ από τον χάρτη. Μπορεί να πέρασε μία κρίση, αλλά πάντα οι επιχειρήσεις χρειάζονταν εξωτερικούς συμβούλους.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
4. Παιδεία
Ο κλάδος της παιδείας είναι αυτός που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες σε προσωπικό. Ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εκπαιδευτικούς από μέση μέχρι και πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Οπότε, η διδασκαλία είναι ένα από τα επαγγέλματα που θα έχει πολλές επαγγελματικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον!
5. Δημιουργία Περιεχομένου
Όσο το μάρκετινγκ περνάει σε μία καινούρια φάση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζήτηση για άτομα που μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο. Από τη διατήρηση ιστοσελίδων, την συγγραφή newsletter, αλλά και άλλα τέτοια που κάνουν τον πελάτη να έχει μία διαφορετικού είδους και καινοτόμα συναναστροφή με αυτό που πουλάει η κάθε εταιρεία. Δεν υπάρχει κάποια ειδική επιστήμη που πρέπει να σπουδάσεις, αλλά κάποιες τυπικές γνώσεις στο μάρκετινγκ χρειάζονται.
6. Οικονομικός αναλυτής
Να και ένα από τα επαγγέλματα που δεν έφυγε ποτέ από την αγορά εργασίας. Με την αβέβαιη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο, ένας οικονομικός αναλυτής είναι ότι χρειάζεται κάθε νέα επιχείρηση και εταιρεία. Αν σου αρέσουν οι αριθμοί και τα οικονομικά είναι ένα από τα επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις.
- ΑΡΘΡΟ: 6 Start ups για τον τουρισμό, που μας εμπνέουν και δίνουν ιδέες…!
- ΑΡΘΡΟ: Τα 5 Χαρακτηριστικά ενός Εξαίρετου Εκπαιδευτή και πως τα αποκτάς
- ΑΡΘΡΟ: Αναβάλλετε Συνεχώς Πράγματα; 7 βήματα για να Σταματήσετε την Αναβλητικότητα
- ΝΕΑ: Καινούργιο Εκπαιδευτικό Κέντρο για Σεμινάρια, απέκτησε η Λακατάμια
- ΝΕΑ: Αρνητικό Επιτόκιο από την ΕΚΤ. Στην Εποχή Αρνητικών Επιτοκίων και η Κύπρος
- ΝΕΑ: Η ACE Training and Development ανακοίνωσε 7 Νέα Σεμινάρια για Επαγγελματίες Πληροφορικής
- ΝΕΑ: PwC: Προβλέπει αύξηση 10% του μεγέθους της παγκόσμιας αγοράς υγείας
Share:
Διαβάστε Επίσης
Το τοπίο της εργασίας μεταβάλλεται ραγδαία, με την πανδημία, την τεχνολογική πρόοδο
Ωστόσο, ο ρόλος της στη συγγραφή και τη δημοσιογραφία παραμένει ένα φλέγον ζήτημα