Ξενοδοχειακή Ανάπτυξη και Επαγγελματισμός

Ξενοδοχεία & Εστιατόρια,⠀
Ξενοδοχειακή Ανάπτυξη και Επαγγελματισμός

Έχει γίνει γνωστή η δημιουργία δέκα νέων Ξενοδοχείων κατηγορίας, πέντε και τεσσάρων αστέρων, σε Λεμεσό, Πάφο, Αμμόχωστο, Λάρνακα και Τρόοδος. Τα δέκα αυτά ξενοδοχεία υπολογίζονται να  δοθούν στην εξυπηρετηση των  τουριστών μας από το 2018. Αυτά τα ξενοδοχεία θα χρειασθούν επαγγελματικό προσωπικό για να στελεχώσουν τα διάφορα  ξενοδοχειακά τμήματα. Ο κίνδυνος είναι να φέρουν υπαλλήλους από το εξωτερικό οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι δυστυχώς κατάλληλα καταρτισμένοι. Επιπρόσθετα δεν γνωρίζουν τίποτα για την Ιστορία της χώρας μας. Για εμένα μία είναι η ανησυχία. Τι κάνουμε για την ανάπτυξη Ξενοδοχειακών Σχολών για να διαθέσουμε στην υπηρεσία της δικής μας Τουριστικής Βιομηχανίας Κύπριους, δικούς μας ανθρώπους με όλα τα επαγγελματικά κίνητρα όπως είχαμε πριν είκοσι χρόνια όταν και ο Τουριστικός μας  προορισμός ήταν ελκυστικός σε ποιοτικούς πελάτες.   

Τη φετινή χρονιά είχαμε έλλειψη περίπου τέσσερεις χιλιάδες επαγγελματίες στην Τουριστική Βιομηχανία για να στελεχώσουν τα ξενοδοχεία και εστιατόρια του τόπου μας. Εισηγούμαι όπως η τουριστική πολιτεία μας και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας  και οι παράγοντες να προβληματισθούν και να λύσουν το εργατικό πρόβλημα πριν την έλευση της νέας τουριστικής περιόδου. Χρειαζόμαστε προσωπικό καταρτισμένο στα τμήματα Τραπεζοκομίας, Μπαρ, Υπαλλήλους Γραφείου, Υποδοχής, Καμαριέρες, Φροντιστές Ορόφων, Τεχνικούς, Αποθηκάριους κτλ. Η βιομηχανία του τουρισμού πρέπει να στελεχώνεται με επαγγελματίες και καλά καταρτισμένους εργαζόμενους έτσι που να  μειωθεί και η ανεργία και να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα. Συνεπώς, ολοι οι παράγοντες της θα είναι  ευχαριστημένοι και ταυτόχρονα θα προβάλουμε την χώρα μας ως ένα ποιοτικά στελεχωμένο τουριστικό προορισμό και θα εχουμε μια τουριστική βιομηχανία  με παρόν και μέλλον. 


Share:
Διαβάστε Επίσης
Ένας χαρισματικός σεφ  με 3 Michelin επεξηγεί γιατί η Κυκλική Γαστρονομία είναι πλέον μονόδρομος

Είναι ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής του εστιατορίου Mirazur με τρία αστέρια Michelin