Food Allergens: Νέο Εξειδικευμένο Σεμινάριο για Χαλλούμι και Γαλακτοκομικά στη Λάρνακα

calendar icon

03 Οκτωβρίου 2022

⠀ -⠀ Τρόφιμα & Ποτά/Ασφάλεια Τροφίμων
Food Allergens: Νέο Εξειδικευμένο Σεμινάριο για Χαλλούμι και Γαλακτοκομικά στη Λάρνακα

Η Food Allergens μας έχει συνηθίσει να προσφέρει καινοτόμα, πρακτικά και ιδιαίτερα χρήσιμα σεμινάρια στο τομέα της διαχείρισης τροφίμων. Τα σεμινάρια επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων ούτως ώστε το πρόγραμμα να είναι στα μέτρα των παραγωγών και ενδιαφερομένων γρήγορα, στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Αυτή τη φορά η Food Allergens προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια Χαλουμιού και Γαλακτοκομικών που αφορά χιλιάδες επαγγελματίες που απασχολούνται στο τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη πλέον τα δρακόντεια μέτρα, νομοθεσίες και κανονισμούς σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, αλλά και τα πρότυπα που πρέπει να ακολουθούνται το σεμινάριο αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 12/10/2022 - Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλουμιού & Γαλακτοκομικών

 

Οι ποιμνιοτρόφοι καθώς και οι εκατοντάδες παραγωγοί χαλλουμιού στην Κύπρο χρήζουν ενημέρωσης τόσο για τις απαραίτητες ποσοστώσεις των ειδών γάλακτος όσο και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κυπριακού χαλλουμιού.

Ανάμεσα στους υποψήφιους συμμετέχοντες είναι ποιμνιοτρόφοι, παραγωγοί χαλλουμιού, υπεύθυνοι ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων παραγωγής χαλλουμιού και γαλακτοκομικών. Επίσης τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με γαλακτοκομία και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, Υπεύθυνοι εξαγωγών και εμπορίας επιχειρήσεων.

Στο περιεχόμενο του σεμιναρίου βρίσκουμε πολύ σημαντικούς παράγοντες που κάθε εμπλεκόμενος πρέπει να γνωρίζει σε βάθος όπως

  • οι Νομοθετικές απαιτήσεις για παραγωγή χαλλουμιού & γαλακτοκομικών

  • τα κυριότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά

  • οι ταχείες μέθοδοι αναλύσεων μέσω διαθέσιμων εμπορικών πακέτων για χημικές αναλύσεις και απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων κάθε μορφής.

  • Απαιτήσεις Εργαστηριακών αναλύσεων για εξαγωγές χαλλουμιού και παραδοσιακών Κυπριακών γαλακτοκομικών. Ειδικές απαιτήσεις για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα.

Εκπαιδευτής  είναι ο γνωστός χημικός τροφίμων και διευθυντής του Food Allergens Laboratory κ. Γ. Σειραγάκης με πολύχρονη εμπειρία στα γαλακτοκομικά και τις αναλύσεις που τα συνοδεύουν σε κάθε βήμα παραγωγής, εξαγωγής και ελέγχου τους.



Share: