Γαστρονομική Πανδαισία στο HORECA-Gastronomia Expo 2021, 5-7 Νοεμβρίου

calendar icon

31 Οκτωβρίου 2021

⠀ -⠀ Τρόφιμα & Ποτά/Ασφάλεια Τροφίμων
Γαστρονομική Πανδαισία στο HORECA-Gastronomia Expo 2021, 5-7 Νοεμβρίου

Το κορυφαίο trade show της χρονιάς, HORECA-Gastronomia Expo 2021, που διοργανώνουν οι Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και ΙΜΗ, πραγματοποιείται στις 5-7 Νοεμβρίου 2021, όπως και άλλες εκδηλώσεις είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής και θα φιλοξενήσει τις εταιρίες leader, για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και στον χώρο της μαζικής εστίασης στην Κύπρο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει τους επαγγελματίες των πιο πάνω κλάδων σε άμεση επαφή με εταιρείες οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών, σχετικών με τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ξενοδοχειακών μονάδων και των χώρων μαζικής εστίασης. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνονται διάφορες συναφείς με το αντικείμενο εκδηλώσεις, όπως διαγωνισμοί με τη συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων μαγείρων, Street Food, «H κουζίνα του χθες και του σήμερα», εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού-wine tasting, κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων κ.α.


5/11/2021 - HORECA Gastronomia Expo 2021


Παράλληλα με την έκθεση, ο Σ.Α.Κ. διοργανώνει το μεγαλύτερο παγκύπριο γαστρονομικό φεστιβάλ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα στo πλαίσιο του φεστιβάλ, δίνουν την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως (μέλη του ΣΑΚ, μαθητές των ξενοδοχειακών σχολών και φοιτητές τριτοβάθμιων σχολών), να διαγωνιστούν σαν ως ίσος προς ίσο, με σκοπό την αναβάθμιση επαγγελματικών γνώσεων και τεχνικών και την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στο τραπέζι της εφαρμογής.

Στο πλαίσιο αυτών των διαγωνισμών, δίνεται επίσης στους επαγγελματίες chef που θα εκπροσωπήσουν τον Σ.Α.Κ., αλλά και την Κύπρο, σε διάφορα παγκόσμια γαστρονομικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής, η ευκαιρία ανάδειξης.

Αντιμέτωπες με πολλές και σημαντικές προκλήσεις βρέθηκαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μαζικής εστίασης και τον κλάδο των ξενοδοχείων, λόγω της πολύμηνης αναστολής της λειτουργίας τους ως απόρροια των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο στον κλάδο και ώθησαν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για εξέλιξη, ανάπτυξη, ανανέωση και αλλαγή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν σχέση με την ποιοτική κουζίνα και το καλό φαγητό να έρθουν σε άμεση επαφή με τους επαγγελματίες Chef, μέλη του Σ.Α.Κ. και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους, οι οποίοι διατηρούν το όνομα της χώρας μας υψηλά στους γαστρονομικούς δείκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





Share: