Καλές Πρακτικές Pest Control: Απομάκρυνση Πτηνών, καταπολέμηση εντόμων, και τρωκτικών
- Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία
04 Δεκ 2020 08:30 04 Δεκ 2020 16:15
Ελληνικά
7.00 ώρες ( 1 ημέρα )
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τον κίνδυνο ύπαρξης πτηνών, εντόμων και τρωκτικών αποτελεί ύψιστη ανάγκη για το προσωπικό χώρων εστίασης. Το μικροβιακό φορτίο που μεταφέρεται από τα πτηνά, τα έντομα και τα τρωκτικά αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, συνεπώς θα πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης τους. Το πρόγραμμα σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους των χώρων εστίασης, αναφορικά με τους κινδύνους από το μικροβιακό φορτίο των πτηνών, εντόμων και τρωκτικών και να αναπτύξει γνώσεις και δεξιότητες για τον σχεδιασμό και εφαρμογή καλών πρακτικών, για πρόληψη και αντιμετώπιση των πιο πάνω κινδύνων.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
- Να ονομάσουν τα μικρόβια και τους κινδύνους που μεταφέρονται από τα πτηνά, τα έντομα και τα τρωκτικά.
- Να προσδιορίζουν τα κατάλληλα μέσα για απομάκρυνση των πτηνών.
- Να προσδιορίζουν τα κατάλληλα μέσα για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών.
- Να απαριθμούν τα απαραίτητα έντυπα που οφείλουν να κατέχουν για τα βιοκτόνα που χρησιμοποιούν.
- Να επεξηγούν τους κανονισμούς της Νομοθεσίας για την επαγγελματική χρήση των βιοκτόνων
- Να αναγνωρίζουν τα πτηνά που αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.
- Να αναγνωρίζουν στοιχεία που υποδηλώνουν ύπαρξη εντόμων και τρωκτικών.
- Να αναγνωρίζουν στοιχεία που υποδηλώνουν ύπαρξη πτηνών.
- Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέσα για απομάκρυνση των πτηνών.
- Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέσα για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών.
- Να ελέγχουν τις άδειες και τα δεδομένα ασφαλείας των βιοκτόνων που θα χρησιμοποιήσουν.
- Να ευαισθητοποιηθούν με τον κίνδυνο ύπαρξης πτηνών σε οικιστικές περιοχές
- Να υιοθετήσουν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης κινδύνων που προέρχονται από πτηνά , έντομα και τρωκτικά.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη εταιριών τα οποία ασχολούνται με:
• Παραλαβή, παραγωγή (παρασκευή)- επεξεργασία, συσκευασία- ανασυσκευασία, πώληση – μεταπώληση τροφίμων και ποτών (π.χ. αποθήκη, κουζίνα, σημεία πώλησης, χώρους ψυχαγωγίας κλπ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Topics
- Άδειες και Δεδομένα Ασφάλειας Βιοκτόνων
- Τρωκτικά και μέσα καταπολέμησής τους
- Είδη πτηνών και μέσα απομάκρυσνσής τους.
- Έντομα και μέσα καταπολέμησής τους
Εκπαιδευτής: Ρομίνα Σαμπανάι
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 140.00
- € 84.00
- € 26.60
- € 56.00
- € 66.64
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 140.00
- € 0.00
- € 26.60
- € 140.00
- € 166.60
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Παρασκευή - 04 Δεκ 2020
Ώρα
08:30 - 16:15
Τοποθεσία:
M.M.C Management Center (Λευκωσία)