Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι ποιμνιοτρόφοι καθώς και οι εκατοντάδες παραγωγοί χαλλουμιού στην Κύπρο χρήζουν ενημέρωσης τόσο για τις απαραίτητες ποσοστώσεις των ειδών γάλακτος όσο και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κυπριακού χαλλουμιού.
Οι υποψήφιοι είναι ποιμνιοτρόφοι, παραγωγοί χαλλουμιού, υπεύθυνοι ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων παραγωγής χαλλουμιού και γαλακτοκομικών . Επίσης τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με γαλακτοκομία και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, Υπεύθυνοι εξαγωγών και εμπορίας επιχειρήσεων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
1)Νομοθετικές απαιτήσεις για παραγωγή χαλλουμιού & γαλακτοκομικών ( Επίσημες μέθοδοι και νομοθετικές απαιτήσεις. Ποσοστώσεις ειδών γάλακτος. Ανοσοχημικές μέθοδοι για προσδιορισμό ειδών γάλακτος. Αναγκαιότητα αυτοελέγχων στη βιομηχανία τροφίμων. Ο φάκελος του Χαλλομιού για έγκριση ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταβατικές διατάξεις -απαιτήσεις
2)Κυριότερα ποιοτικά χαρακτηριστιά σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά. Λίπος, υγρασία, λακτόζη, ,Βιταμίνες.
Παράγοντες Ασφάλειας Βαρέα μέταλλα, Αντιβιοτικά, Αλλεργιογόνα, Κοκκιδιαστατικά, Αφλατοξίνη Μ1. Ποιοτικά χαρκτηριστικά μη αγελαδινού γάλακτος συμπεριμαμβανόμενου και γάλακτος γαϊδούρας με υποαλλεργικές ιδιοτητες.
3)Ταχείες μέθοδοι αναλύσεων με χρήση εμπορικών πακέτων Διαθέσιμα εμπορικά πακέτα για χημικές αναλύσεις (υπολείμματα από αντιβιοτικά, αφλατοξίνες). Εμπορικά πακέτα για μικροβιολογικές αναλύσεις ( παθογόνοι μικροοργανισμοί, βακτήρια, ιοί, διασταυρούμενες επιμολύνσεις) . Εμπορικά πακέτα για προσδιορισμό αιγινού, πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Πρακτικό μέρος με αναλύσεις αλλεργιογόνων, μυκοτοξινών, ολικού μικροβιακού φόρτου σε τρόφιμα και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
4)Απαιτήσεις Εργαστηριακών αναλύσεων για εξαγωγές χαλλουμιού και παραδοσιακών Κυπριακών γαλακτοκομικών. Ειδικές απαιτήσεις για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα
Εκπαιδευτής
Γ.Σειραγάκης
Ο Eκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας) έχει πολύχρονη εμπειρία στα γαλακτοκομικά αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 84.00
- € 36.10
- € 106.00
- € 126.14
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 0.00
- € 36.10
- € 190.00
- € 226.10
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Παρασκευή - 21 Αυγ 2020
Ώρα
08:00 - 15:30
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Γεώργιος ΣειραγάκηςΤοποθεσία:
ΚΕΠΑ (Λάρνακα)