Γεώργιος Σειραγάκης

Επαγγελματικός Τίτλος:

Co Owner at Food Allergens Lab

Τομείς Εξειδίκευσης:

Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα > Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

Πληροφορίες Εκπαιδευτή

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemistry Society και Eurostars European Projects. Μέλος του Ελληνικού ανώτατου χημικού συμβουλίου της Ελλάδας, της επιστημονικής επιτροπής του εθνικού Ελληνικού φεστιβάλ ελαιολάδου, πρώην επιθεωρητής του Ελληνικού οργανισμού διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για την οργανοληπτική αξιολόγηση και την ανάλυση του ελαιολάδου, CEN WG12 (μέθοδοι για αλλεργιογόνα και νοθεία), πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής του εθνικού συνεδρίου βιοτεχνολογίας & τεχνολογίας τροφίμων. Εθνικός αντιπρόσωπος στην ΕΕ TWG / FDM (Οδηγία IPPC), Φόρουμ Euro Lipid, σύλλογος παγκόσμιας επιστήμης πουλερικών, συμβούλιο Ελληνικής ένωσης Χημικών. 26 δημοσιεύσεις κυρίως για το ελαιόλαδο (δείκτης Scopus H 4). Τιμημένος από το βραβείο MedDiet 2005. Παρουσιάσεις σε συνέδρια του Euro Lipid Forum, AOAC, AOCS, WSPA.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ
  • ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

  • ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ISO15189

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

  • ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ GDAS,ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ

  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΛΙΟΥ & ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ

  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ & ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

Πιστοποιήσεις Εκπαιδευτή
Πιστοποιήσεις ΕκπαιδευτήΦορέας Πιστοποίησης
Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ)ΑνΑΔ
Προγενέστερα Σεμινάρια
Ολοκληρώθηκε
Διαπίστευση Εργαστηρίων Δοκιμών σύμφωνα με το ISO17025:2017

Τα εργαστήρια (χημεία) στην Κύπρο που ασχολούνται με εργαστηριακές αναλύσεις (δοκιμές) και ενδιαφέρονται για τη διαπίστευση τους είναι πολλά και συνεχώς αυξάνον...

05/12/2024 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Διαπίστευση Εργαστηρίων Δοκιμών σύμφωνα με το ISO17025:2017

Τα εργαστήρια (χημεία) στην Κύπρο που ασχολούνται με εργαστηριακές αναλύσεις (δοκιμές) και ενδιαφέρονται για τη διαπίστευση τους είναι πολλά και συνεχώς αυξάνον...

28/06/2024 08:30

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ - Κέντρο Εκπαίδευσης (Νήσου)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου

Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε ελιές και ελαιόλαδο. Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης πάνω στην ποιότητα και οργανοληπτική αξιολόγ...

16/05/2024 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Λάρνακα

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών

Η Κύπρος έχει σημαντκή εξαγωγική δραστηριότητα σε μέλι και παραδοσιακά γλυκίσματα όπου διαθέτει και ΠΟΠ προϊόντα. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας&...

29/03/2024 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές

Οι μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές  ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία και είναι η λύση στην απαίτηση της επισιτιστικής βιομηχανίας αλλά και των ελεγκτικ...

01/02/2024 08:30

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Λάρνακα

Ολοκληρώθηκε
Διαπίστευση Εργαστηρίων Δοκιμών σύμφωνα με το ISO17025:2017

Τα εργαστήρια (χημεία) στην Κύπρο που ασχολούνται με εργαστηριακές αναλύσεις (δοκιμές) και ενδιαφέρονται για τη διαπίστευση τους είναι πολλά και συνεχώς αυξάνον...

06/12/2023 08:30

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

Ο “λευκός χρυσός της Κύπρου” και η αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα και ασφάλ...

05/12/2023 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

Ο “λευκός χρυσός της Κύπρου” και η αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα και ασφάλ...

02/11/2023 08:30

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών

Η Κύπρος έχει σημαντκή εξαγωγική δραστηριότητα σε μέλι και παραδοσιακά γλυκίσματα όπου διαθέτει και ΠΟΠ προϊόντα. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας&...

01/11/2023 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Χυμών Φρούτων

Η Κύπρος έχει σημαντική παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα σε φρούτα, λαχανικά και χυμούς τους.Η ορθή αξιολόγηση και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ό...

12/09/2023 10:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών

Η Κύπρος έχει σημαντκή εξαγωγική δραστηριότητα σε μέλι και παραδοσιακά γλυκίσματα όπου διαθέτει και ΠΟΠ προϊόντα. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας&...

27/06/2023 08:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Ολοκληρώθηκε
Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου

Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε ελιές και ελαιόλαδο.Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης πάνω στην ποιότητα και οργανοληπτική αξιολόγηση ...

26/06/2023 08:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)