Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές

- Καινοτομία/ Start Ups - Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

01 Φεβ 2024 08:30 01 Φεβ 2024 16:15
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές  ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία και είναι η λύση στην απαίτηση της επισιτιστικής βιομηχανίας αλλά και των ελεγκτικών αρχών για γρήγορα αποτελέσματα στους  εργαστηριακούς  ελέγχους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της ΠΕΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης. Ο Εκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας) είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

  • Μικροβιολογία Τροφίμων : Βασικές Αρχές,Παράγοντες Ανάπτυξης μικροοργανισμών : Θερμοκρασία, Θρεπτικά Υλικά, Χρόνος, ΡΗ, Ενεργότητα Ύδατος
  • Τροφογενή παθογόνα βακτήρια : E. coli O157:H7, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Clostridium, Pseudomonas, κλπ.
  • Κανονισμός 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων αποδοχής τροφίμων, Κανονισμός 1441/2007 :νέες μικροβιολογικές παράμετροι, Γνωμοδοτήσεις της EFSA (European Food Safety Authority) για μικροβιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα.Rapid Alert System for Food &Feed : Παρουσίαση μικροβιολογικά ανασφαλών τροφίμων που αποσύρθηκαν από την ΕΕ το 2009.
  • Ανίχνευση, Απομόνωση, Καταμέτρηση αποικιών μικροοργανισμών με μεθόδους κλασσικής μικροβιολογίας. Ερμηνεία αποτελεσμάτων μικροβιολογικών ελέγχων. Εκτίμηση διάρκειας ζωής προϊόντων και μικροβιολογικές δοκιμές. Χρήση Elisa, PCR τεχνικών για γρήγορη ανίχνευση παθογόνων.
  • Γρήγορες αναλυτικές τεχνικές ανάλυσης ( Χημειοφωταύγεια & ΑΤΡ, Ανοσοχημικές Τεχνικές, Μοριακής Βιολογίας Τεχνικές και συνδυασμοί τους). Ειδικά πρωτόκολλα και τεχνικές εκχύλισης DNA για μικροοργανισμούς.
  • Αυτόματοι Αναλυτές και Καταμετρητές Μικροοργανισμών (Λουμινόμετρο, Vidas, Soleris, Τempo).
  • Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε Νερό, Αέρα και Επιφάνειες . Τεχνικές Δειγματοληψίας
  • Ειδικές απαιτήσεις για διαπίστευση μικροβιολογικών εργαστηρίων τροφίμων που χρησιμοποιούν μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές.

 Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποηθεί επίδειξη του Molecular Detection System (MDS). 

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Γεώργιος Σειραγάκης - Co Owner at Food Allergens Lab

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemistry Society και Eurostars European Projects. Μέλος του Ελληνικού ανώτατου χημικού συμβουλίου της Ελλάδας, της επιστημονικής επιτροπής του εθνικού Ελληνικού φεστιβάλ ελαιολάδου, πρώην επιθεωρητής του Ελληνικού οργανισμού διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για την οργανοληπτική αξιολόγηση και την ανάλυση του ελαιολάδου, CEN WG12 (μέθοδοι για αλλεργιογόνα και νοθεία), πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής του εθνικού συνεδρίου βιοτεχνολογίας & τεχνολογίας τροφίμων. Εθνικός αντιπρόσωπος στην ΕΕ TWG / FDM (Οδηγία IPPC), Φόρουμ Euro Lipid, σύλλογος παγκόσμιας επιστήμης πουλερικών, συμβούλιο Ελληνικής ένωσης Χημικών. 26 δημοσιεύσεις κυρίως για το ελαιόλαδο (δείκτης Scopus H 4). Τιμημένος από το βραβείο MedDiet 2005. Παρουσιάσεις σε συνέδρια του Euro Lipid Forum, AOAC, AOCS, WSPA.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 140.00
  • € 0.00
  • € 50.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 01 Φεβ 2024

Ώρα

08:30 - 16:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Γεώργιος Σειραγάκης

Τοποθεσία:

Λάρνακα

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές