LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα
- Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οι ετικέτες των τροφίμων οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις της νομοθεσίας με στόχο οι καταναλωτές να μπορούν να κάνουν ενημερωμένες επιλογές.
Στη νομοθεσία επίσης παρέχονται πληροφορίες και για τα τρόφιμα που πωλούνται χύμα ή που βρίσκονται σε μονάδες ομαδικής εστίασης, έτσι ώστε να έχουν οι καταναλωτές τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δική τους προστασία.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη νομοθεσία που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα.
Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο και τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας, όπως και που να βρίσκουν όλη τη σχετική νομοθεσία για κάθε κατηγορία προϊόντων.
Θα επεξηγηθούν σύντομα οι απαιτήσεις της νομοθεσίας (λίστα συστατικών, αλλεργιογόνα, ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας, διατροφικός πίνακας, ισχυρισμοί υγείας και διατροφικές δηλώσεις) όπως και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για συμμόρφωση προς τη νομοθεσία.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- άτομα σε θέσεις διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
- υπεύθυνοι διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
- ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (όπως εστιατόρια, βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περιεχομενο Εκπαίδευσης
- Νομοθετικό Πλαίσιο
- Απαιτήσεις Νομοθεσίας
- Λίστα Συστατικών
- Αλλεργιογόνα
- Ημερομηνίες Ελάχιστης Διατηρησιμότητας
- Διατροφικός Πίνακας
- Ισχυρισμοί Υγείας και Διατροφικές Δηλώσεις
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
- € 58.82
- € 0.00
- € 11.18
- € 58.82
- € 70.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τετάρτη - 19 Μαΐου 2021
Ώρα
09:30 - 12:30
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Ειρήνη ΛαζάρουΤοποθεσία:
OnLine Virtual Classroom