LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα

- Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

19 Μαΐου 2021 09:30 19 Μαΐου 2021 12:30
Ελληνικά
3 ώρες ( 1 ημέρα )
LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι ετικέτες των τροφίμων οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις της νομοθεσίας με στόχο οι καταναλωτές να μπορούν να κάνουν ενημερωμένες επιλογές.

Στη νομοθεσία επίσης παρέχονται πληροφορίες και για τα τρόφιμα που πωλούνται χύμα ή που βρίσκονται σε μονάδες ομαδικής εστίασης, έτσι ώστε να έχουν οι καταναλωτές τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δική τους προστασία.  

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη νομοθεσία που αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο και τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας, όπως και που να βρίσκουν όλη τη σχετική νομοθεσία για κάθε κατηγορία προϊόντων.

Θα επεξηγηθούν σύντομα οι απαιτήσεις της νομοθεσίας (λίστα συστατικών, αλλεργιογόνα, ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας, διατροφικός πίνακας, ισχυρισμοί υγείας και διατροφικές δηλώσεις) όπως και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για συμμόρφωση προς τη νομοθεσία.   

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • άτομα σε θέσεις διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
  • υπεύθυνοι διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων
  • ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (όπως εστιατόρια, βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχομενο Εκπαίδευσης

  • Νομοθετικό Πλαίσιο
  • Απαιτήσεις Νομοθεσίας
  • Λίστα Συστατικών
  • Αλλεργιογόνα
  • Ημερομηνίες Ελάχιστης Διατηρησιμότητας
  • Διατροφικός Πίνακας
  • Ισχυρισμοί Υγείας και Διατροφικές Δηλώσεις
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ειρήνη Λαζάρου - Διευθύντρια Κατάρτισης και Ανάπτυξης

Η Ειρήνη έχοντας αποφοιτήσει από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων, εργάστηκε σε θέσεις διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, σε βιομηχανία τροφίμων και στην πορεία σε αλυσίδες εστιατορίων. Έχει συνεχίσει τις σπουδές της στο University of Surrey, στο MSc Food Management και πιο πρόσφατα σε MBA από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διαχείρισης. Επίσης είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι συνιδρύτρια της food-scion, που έχει ως αποστολή να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων, παρέχονται επιστημονική υποστήριξη, καθοδήγηση, ενημέρωση και εκπαίδευση, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, για την εφαρμογή της νομοθεσίας ή εφαρμογής διεθνών προτύπων. Όραμα της food-scion είναι η προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων. 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 58.82
  • € 0.00
  • € 11.18
  • € 58.82
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 19 Μαΐου 2021

Ώρα

09:30 - 12:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ειρήνη Λαζάρου

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Σήμανση τροφίμων και παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα