Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Κύπρος έχει σημαντκή εξαγωγική δραστηριότητα σε μέλι και παραδοσιακά γλυκίσματα όπου διαθέτει και ΠΟΠ προϊόντα. Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει 15 εγκεκριμένους εξαγωγείς μελιού και παραδοσιακών γλυκών ( λουκούμια, παστελάκια, σουτζούκους, χαρουπόμελα κα) ενώ υπάρχουν πάνω από 20 εργαστηρια αναλύσεων που εκτελούν αναλύσεις για εξαγωγές σε μικρές και μεσαίες επισχειρήσεις στην Κύπρο. Ολοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης πάνω στην ποιότητα και ασφάλεια των ανωτέρω προϊόντων πόσο μάλλον που υπάρχουν νέες νομοθετικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι υπεύθυνοι ποιότητας των επιχειρήσεων και των εργαστηρίων ελεγχου, να αναγνωρίζουν τις αναλύσεις αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να πραγματοποιούν στον κλάδο τους.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Οι υποψήφιοι είναι μελισοκόμοι, υπέυθυνοι ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων παραγωγης γλυκών , λουκουμιών και μελιού.
Επίσης τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με μελισοκομία, παραγωγή γλυκών και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, Υπεύθυνοι εξαγωγών και εμπορίας επιχειρήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
- Ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθετικές απαιτήσεις για τον έλεγχο μελιού & γλυκαντικών ( Επίσημες μέθοδοι και νομοθετικές απαιτήσεις. Αναγκαιότητα αυτοελέγχων στη βιομηχανία τροφίμων. Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης ( RASFF) και ανακλησεις ακατάλληλων μελιών και γλυκαντικών)
- Κυριότεροι επιμολυντές σε μέλι και γλυκαντικά. ΗΜF, Diastase, Βαρέα μέταλλα, Αντιβιοτικά, Χρωστικές, υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Νοθεία με ζάχαρη.
- Ταχείες μέθοδοι αναλύσεων με χρήση εμπορικών πακέτων Διαθέσιμα εμπορικά πακέτα για χημικές αναλύσεις μελιού και γλυκαντικών ( υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μυκοτοξίνες, βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά). Εμπορικά πακέτα για μικροβιολογικές αναλύσεις ( παθογόνοι μικροοργανισμοί, βακτήρια, ιοί, διασταυρούμενες επιμολύνσεις) . Εμπορικά πακέτα και χρήση τους για ανίχνευση Γενετικά Τροποιημένων Οργανισμών σε μέλι, ζάχαρι και γλυκαντικά. Σύγκριση με τις επίσημες μεθόδους ελέγχου και με τις μεθόδους που ακολουθούν τα διαπιστευμένα και τα επισήμου ελέγχου εργαστήρια. Πρακτικό μέρος με αναλύσεις αλλεργιογόνων, μυκοτοξινών, ολικού μικροβιακού φόρτου σε τρόφιμα και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
- Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις για την προώθηση μελιού και παραδοσιακών Κυπριακών γλυκών. Εργαστηριακές απαιτήσεις για τη συμμετοχή σε εξαγωγές και διεθνείς διαγωνισμούς.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 119.00
- € 36.10
- € 71.00
- € 84.49
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 0.00
- € 36.10
- € 190.00
- € 226.10
Κοστολογικές Πληροφορίες
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Πέμπτη - 10 Ιουν 2021
Ώρα
10:30 - 18:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Γεώργιος ΣειραγάκηςΤοποθεσία:
ΚΕΠΑ (Λάρνακα)