Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές

- Καινοτομία/ Start Ups - Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

23 Μαρτίου 2022 09:30 23 Μαρτίου 2022 17:00
Ελληνικά
7.00 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές  ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία και είναι η λύση στην απαίτηση της επισιτιστικής βιομηχανίας αλλά και των ελεγκτικών αρχών για γρήγορα αποτελέσματα στους  εργαστηριακούς  ελέγχους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης. Ο Εκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας) είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

Μικροβιολογία Τροφίμων: Βασικές Αρχές,Παράγοντες Ανάπτυξης  μικροοργανισμών : Θερμοκρασία, Θρεπτικά Υλικά, Χρόνος,  ΡΗ, Ενεργότητα Ύδατος

Τροφογενή παθογόνα βακτήρια: E. coli O157:H7, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Clostridium, Pseudomonas, κλπ.

Κανονισμός 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων αποδοχής τροφίμων, Κανονισμός 14441/2007 :νέες μικροβιολογικές παράμετροι, Γνωμοδοτήσεις της EFSA (European Food Safety Authority) για μικροβιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα.

Rapid Alert System for Food &Feed: Παρουσίαση μικροβιολογικά ανασφαλών τροφίμων που αποσύρθηκαν από την ΕΕ το 2009.

  • Ανίχνευση, Απομόνωση, Καταμέτρηση αποικιών μικροοργανισμών με μεθόδους κλασσικής μικροβιολογίας. Ερμηνεία αποτελεσμάτων μικροβιολογικών ελέγχων.  Εκτίμηση διάρκειας ζωής προϊόντων και μικροβιολογικές δοκιμές. Χρήση Elisa, PCR τεχνικών για γρήγορη ανίχνευση παθογόνων.
  • Γρήγορες αναλυτικές τεχνικές  ανάλυσης ( Χημειοφωταύγεια & ΑΤΡ, Ανοσοχημικές Τεχνικές, Μοριακής Βιολογίας Τεχνικές και συνδυασμοί τους). Ειδικά πρωτόκολλα και τεχνικές εκχύλισης DNA για μικροοργανισμούς.
  • Αυτόματοι Αναλυτές και Καταμετρητές Μικροοργανισμών (Λουμινόμετρο, Vidas, Soleris, Τempo).
  • Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε Νερό, Αέρα και Επιφάνειες . Τεχνικές Δειγματοληψίας
  • Ειδικές απαιτήσεις για διαπίστευση μικροβιολογικών εργαστηρίων τροφίμων που χρησιμοποιούν μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Γεώργιος Σειραγάκης - Co Owner at Food Allergens Lab
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemis...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 119.00
  • € 36.10
  • € 71.00
  • € 84.49

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00
  • € 226.10
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 23 Μαρτίου 2022

Ώρα

09:30 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Γεώργιος Σειραγάκης

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές