Κλάδεμα, Θρέψη και Λίπανση της Ελιάς

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

25 Φεβ 2022 08:00 25 Φεβ 2022 15:30
Ελληνικά
7.00 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Κλάδεμα, Θρέψη και Λίπανση της Ελιάς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε ελιές και ελαιόλαδο.

Υπάρχουν πάνω από 20 εργαστήρια αναλύσεων που εκτελούν αναλύσεις για εξαγωγές σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης τόσο για το κλάδεμα όσο και για τη θρέψη και την λίπανση της ελιάς. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση ελαιοκαλλιεργητών αλλά και των ελαιοτριβείων που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανάλυση Περιεχομένου Ενοτήτων

Κλάδεμα Ελιάς

  • Πότε και πώς πρέπει να κλαδεύονται τα ελαιόδεντρα για μέγιστη απόδοση και ποιότητα;
  • Μπορεί το κλάδεμα να μειώσει την παρενιαυτοφορία;
  • Πως επαναφέρεται ένας παραμελημένος ελαιώνας;
  • Πώς κλαδεύονται τα παγετόπληκτα δένδρα;
  • Κλαδεύονται με τον ίδιο τρόπο οι ξηρικές και οι ποτιστικές ελιές;
  • Ποιο είναι το κόστος του κλαδέματος;

 

Θρέψη Ελιάς

  • Γιατί χρειάζεται η ανάλυση εδάφους και φύλλων;
  • Ποιος είναι ο ρόλος της ισορροπημένης διατροφής των ελαιοδέντρων;
  • Ποια είναι η συνεισφορά των θρεπτικών στοιχείων στην απόδοση και στην ποιότητα του ελαιολάδου;

 

Λίπανση Ελιάς

  • Πότε και πώς πρέπει να πέσουν τα λιπάσματα;
  • Ποια είναι τα αποτελέσματα της υπολίπανσης και της υπερλίπανσης;
  • Τι ρόλο παίζει η λίπανση στην απόδοση και στην ποιότητα του ελαιολάδου;
  • Ποιο είναι το κόστος της λίπανσης;
  • Η εφαρμογή των λιπασμάτων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή;


Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες θα δοθούν στο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο Κλάδεμα – Θρέψη – Λίπανση της Ελιάς


Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης.

Ο εκπαιδευτής είναι Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διασφάλιση Ποιότητας, έχει πολύχρονη εμπειρία στην ποιότητα ελιών και ελαιολάδου καθώς και στην συσχέτιση τους με την οργανοληπτική αξιολόγηση αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory. Υπήρξε υπεύθυνος ποιότητας στη ΜΙΝΕΡΒΑ έως και το 2005.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Γεώργιος Σειραγάκης - Co Owner at Food Allergens Lab
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemis...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 119.00
  • € 36.10
  • € 71.00
  • € 84.49

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00
  • € 226.10

Κοστολογικές Πληροφορίες

Άνεργοι που θα προσκομίσουν το σχετικό παραπεμπτικό της Υπηρεσίας Απασχόλησης μπορούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Δωρεά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 25 Φεβ 2022

Ώρα

08:00 - 15:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Γεώργιος Σειραγάκης

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Κλάδεμα, Θρέψη και Λίπανση της Ελιάς