Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε ελιές και ελαιόλαδο.
Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης πάνω στην ποιότητα και οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου πόσο μάλλον που υπάρχουν νομοθετικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως όπου καθιστούν υποχρεωτική την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου για την ταξινόμηση του σε αντίστοιχη ποιοτική κατηγορία.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι υπεύθυνοι ποιότητας των ελαιουργικών επιχειρήσεων και των εργαστηρίων ελέγχου, να αναγνωρίζουν τις αναλύσεις αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να πραγματοποιούν στον κλάδο τους.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο επίσης απευθύνεται σε παραγωγούς ή τυποποιητές ελιάς ή ελαιολάδου, υπεύθυνους ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων. Επίσης, τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με ελιά και ελαιόλαδο και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, υπεύθυνοι εξαγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας .
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
1) Βιολογική και διατροφική αξία του ελαιολάδου
- Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιολάδου
- Κανονισμός 2568/91 - Κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου
- Οργανοληπτική αξιολόγηση ελιών
2) Οργάνωση και λειτουργία οργανοληπτικού εργαστηρίου
- Μέθοδος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου
- Γενικό βασικό λεξιλόγιο της οργανοληπτικής μεθόδου-Ειδικό λεξιλόγιο για το παρθένο ελαιόλαδο
3) Χρήση του φύλλου χαρακτηριστικών στην αναγνώριση αρνητικών ιδιοτήτων σε παρθένο ελαιόλαδο και μέτρηση της εντάσεώς τους
Χρήση του φύλλου χαρακτηριστικών στην αναγνώριση θετικών ιδιοτήτων σε παρθένο ελαιόλαδο και μέτρηση της εντάσεώς τους
4) Χρήση προτύπων υλικών αναφοράς από IOC για οργανοληπτική αξιολόγηση ελαίων από τρεις διαφορετικές χώρες της Μεσογείου
- Βραβείο IOC Mario Solinas Ιστορική ανάδρομή και προοπτικές για Κυπριακή ελαιοκομία
- Κλείσιμο και αξιολόγηση του σεμιναρίου
Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης.
Ο εκπαιδευτής είναι Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διασφάλιση Ποιότητας, έχει πολύχρονη εμπειρία στην ποιότητα ελιών και ελαιολάδου καθώς και στην συσχέτιση τους με την οργανοληπτική αξιολόγηση αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory. Υπήρξε υπεύθυνος ποιότητας στη ΜΙΝΕΡΒΑ έως και το 2005.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 119.00
- € 36.10
- € 71.00
- € 84.49
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 0.00
- € 36.10
- € 190.00
- € 226.10
Κοστολογικές Πληροφορίες
Άνεργοι που θα προσκομίσουν το σχετικό παραπεμπτικό της Υπηρεσίας Απασχόλησης μπορούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Δωρεά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Τρίτη - 31 Ιαν 2023
Ώρα
08:00 - 15:30
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Γεώργιος ΣειραγάκηςΤοποθεσία:
ΚΕΠΑ (Λάρνακα)