Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

26 Ιουν 2023 08:00 26 Ιουν 2023 15:45
Ελληνικά
7.00 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε ελιές και ελαιόλαδο.

Όλοι οι παραπάνω έχουν ανάγκη ενημέρωσης πάνω στην ποιότητα και οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου πόσο μάλλον που υπάρχουν νομοθετικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως όπου καθιστούν υποχρεωτική την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου για την ταξινόμηση του σε αντίστοιχη ποιοτική κατηγορία.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι υπεύθυνοι ποιότητας των ελαιουργικών επιχειρήσεων και των εργαστηρίων ελέγχου, να αναγνωρίζουν τις αναλύσεις αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να πραγματοποιούν στον κλάδο τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο επίσης απευθύνεται σε παραγωγούς ή τυποποιητές ελιάς ή ελαιολάδου, υπεύθυνους ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων. Επίσης, τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με ελιά και ελαιόλαδο και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, υπεύθυνοι εξαγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

1) Βιολογική και διατροφική αξία του ελαιολάδου

  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του παρθένου ελαιολάδου
  • Κανονισμός 2568/91 - Κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου
  • Οργανοληπτική αξιολόγηση ελιών

2) Οργάνωση και λειτουργία οργανοληπτικού εργαστηρίου 

  • Μέθοδος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου
  • Γενικό βασικό λεξιλόγιο της οργανοληπτικής μεθόδου-Ειδικό λεξιλόγιο για το παρθένο ελαιόλαδο


3) Χρήση του φύλλου χαρακτηριστικών στην αναγνώριση αρνητικών ιδιοτήτων σε παρθένο ελαιόλαδο και μέτρηση της εντάσεώς τους 

Χρήση του φύλλου χαρακτηριστικών στην αναγνώριση θετικών ιδιοτήτων σε παρθένο ελαιόλαδο και μέτρηση της εντάσεώς τους 

4) Χρήση προτύπων υλικών αναφοράς από IOC για οργανοληπτική αξιολόγηση ελαίων από τρεις διαφορετικές χώρες της Μεσογείου 

  • Βραβείο IOC Mario Solinas Ιστορική ανάδρομή και προοπτικές για Κυπριακή ελαιοκομία
  • Κλείσιμο και αξιολόγηση του σεμιναρίου


Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης.

Ο εκπαιδευτής είναι Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διασφάλιση Ποιότητας, έχει πολύχρονη εμπειρία στην ποιότητα ελιών και ελαιολάδου καθώς και στην συσχέτιση τους με την οργανοληπτική αξιολόγηση αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory. Υπήρξε υπεύθυνος ποιότητας στη ΜΙΝΕΡΒΑ έως και το 2005.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Γεώργιος Σειραγάκης - Co Owner at Food Allergens Lab
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemis...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 119.00
  • € 36.10
  • € 71.00
  • € 84.49

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00
  • € 226.10

Κοστολογικές Πληροφορίες

Άνεργοι που θα προσκομίσουν το σχετικό παραπεμπτικό της Υπηρεσίας Απασχόλησης μπορούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Δωρεά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 26 Ιουν 2023

Ώρα

08:00 - 15:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Γεώργιος Σειραγάκης

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιών και Ελαιόλαδου