Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

19 Ιουν 2024 10:00 19 Ιουν 2024 17:45
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο “λευκός χρυσός της Κύπρου” και η αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων στην τοπική γαλακτοκομική βιομηχανία. Η αλυσίδα τροφοδοσίας της βιομηχανίας γάλακτος συμπεριλαμβάνει τόσο τους παραγωγούς όσο και τις βιομηχανίες επεξεργασίας και διάθεσης καθώς και τους εμπλεκόμενους στις εξαγωγές.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παραγωγούς γάλακτος, σε εργαζόμενους της γαλακτοκομικής βιομηχανίας στα τμήματα παραγωγής-ελέγχου καθώς και των τεχνικών τμημάτων αλλά και σε εργαζόμενους σε τμήματα εξαγωγών. Ενδιαφέρει επίσης επιστήμονες τροφίμων και επιθεωρητές ποιότητας/ασφάλειας τροφίμων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

  1. Νομοθετικές απαιτήσεις για παραγωγή χαλλουμιού & γαλακτοκομικών ( Επίσημες μέθοδοι και νομοθετικές απαιτήσεις. Ποσοστώσεις ειδών γάλακτος. Ανοσοχημικές μέθοδοι για προσδιορισμό ειδών γάλακτος. Αναγκαιότητα αυτοελέγχων στη βιομηχανία τροφίμων. Ο φάκελος του Χαλλομιού για έγκριση ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταβατικές διατάξεις -απαιτήσεις
  2. Κυριότερα ποιοτικά χαρακτηριστιά σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά. Λίπος, υγρασία, λακτόζη, ,Βιταμίνες. Παράγοντες Ασφάλειας Βαρέα μέταλλα, Αντιβιοτικά, Αλλεργιογόνα, Κοκκιδιαστατικά, Αφλατοξίνη Μ1. Ποιοτικά χαρκτηριστικά μη αγελαδινού γάλακτος συμπεριμαμβανόμενου και γάλακτος γαϊδούρας με υποαλλεργικές ιδιοτητες.
  3. Ταχείες μέθοδοι αναλύσεων με χρήση εμπορικών πακέτων Διαθέσιμα εμπορικά πακέτα για χημικές αναλύσεις (υπολείμματα από αντιβιοτικά, αφλατοξίνες). Εμπορικά πακέτα για μικροβιολογικές αναλύσεις ( παθογόνοι μικροοργανισμοί, βακτήρια, ιοί, διασταυρούμενες επιμολύνσεις) . Εμπορικά πακέτα για προσδιορισμό αιγινού, πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Πρακτικό μέρος με αναλύσεις αλλεργιογόνων, μυκοτοξινών, ολικού μικροβιακού φόρτου σε τρόφιμα και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
  4. Απαιτήσεις Εργαστηριακών αναλύσεων για εξαγωγές χαλλουμιού και παραδοσιακών Κυπριακών γαλακτοκομικών. Ειδικές απαιτήσεις για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα


Εκπαιδευτής 

 Γ.Σειραγάκης

Ο Eκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας)  έχει πολύχρονη εμπειρία στα γαλακτοκομικά  αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του  Food Allergens Laboratory.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Παύλος Παύλου - Trainer at TÜV Austria Labs Ltd

Results oriented Executive with strong work ethics and diverse experience in Quality Assurance and Quality management in the Food industry; has worked across Europe in the FMCG Business, in the Dairy and Beverage Industry. Specialised in spray dried Flavours in Wales and England and in High Risk Dietetic Foods for Infants in Germany.


Areas of Expertise:

  • Quality Systems design and implementation, Auditing
  • Industrial Microbiology and biotechnology
  • Operations- and project management, Process Management
  • Quality Control (Physicochemical, Sensory, Microbiological)
  • Training of food operatives
  • Laboratory design and operation
  • Incident Management and Crisis Resolution
  • Communication (professional speaker in german and english, native greek speaker)
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 119.00
  • € 0.00
  • € 71.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 19 Ιουν 2024

Ώρα

10:00 - 17:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Παύλος Παύλου

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών