7 λόγοι που δεν φθάνεις στην επιτυχία όσο και αν δουλεύεις;

Digital Marketing/Sales/Service,⠀
Καινοτομία/Start Ups,⠀
Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία,⠀
7 λόγοι που δεν φθάνεις στην επιτυχία όσο και αν δουλεύεις;

Γιατί η επιτυχία για σένα είναι ακόμα άπιαστη και ποιοι λόγοι σε κρατούν μακριά της;

Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που χτυπώντας το ελαφρά στον αέρα θα μπορέσεις να καταφέρεις όσα ονειρεύεσαι ή να εμφανίσει όσα χρειάζεσαι για να επιτύχεις το όραμά σου. Υπάρχουν όμως μερικά συστατικά που μπορείς να συμπεριλάβεις στις προσπάθειές σου, τα οποία θα δώσουν σίγουρα το κάτι παραπάνω που χρειάζεσαι για να επιτύχεις. Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο δεν τα επιλέγεις ή δεν τα αναζητάς. Στον κάθε έναν από όσους επιχειρούν και δεν τα καταφέρνουν, οι αιτίες για τις οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν αυτά τα συστατικά στις προσπάθειές τους μπορεί να είναι διαφορετικές.

Υπερενθουσιασμός, άγνοια, ίσως και λίγο αλαζονεία. Αλλά τι είναι αυτά που δεν επιλέγεις να κάνεις και σε αποτρέπουν από το να φθάνεις στην επιτυχία, όσο και αν προσπαθείς;

1. Δεν επιβεβαιώνεις ότι η ιδέα σου είναι πρωτότυπη. Ναι σίγουρα είναι κάτι νέο για σένα αυτό που σκέφτηκες. Αλλά φαντάσου τη στιγμή που έχεις πέσει με τα μούτρα στην δουλειά αφήνοντας πίσω σου τα πάντα για να κυνηγήσεις το όνειρο, να μάθεις ότι την ίδια ώρα στην άλλη γεωγραφική άκρη της αγοράς που θα πλασάρεις την υπηρεσία σου ή το προϊόν σου, να ανακοινώνεται η χρηματοδότηση με άπιαστα για σένα ποσά σε ανταγωνιστή που δεν τον γνώριζες ως τώρα. Υπάρχουν τρόποι να το γνωρίζεις και να ξέρεις σε τι στάδιο βρίσκεται κάποιος που μπορεί να έχει την ίδια ιδέα με σένα αλλά αν δεν μπεις στο κόπο, αυτές οι πληροφορίες δεν θα έρθουν μόνες τους σε σένα.

2. Δεν φροντίζεις να πάρεις την γνώμη της αγοράς. Έχεις βγάλει την υπηρεσία ή το προϊόν αφού έχεις δουλέψει τόσο όσο για τίποτε άλλο πότε στην καριέρα σου και περιμένεις να έρθουν οι πωλήσεις. Μια λεπτομέρεια το κάνει απεχθή για το κοινό. Το χρώμα, ένα σχεδιαστικό λάθος στο τρόπο χρήσης, μια λέξη στη παρουσίασή του. Αν είχες ρωτήσει δείγμα από τους υποψήφιους πελάτες σου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και οι πωλήσεις θα έρχονταν σε μεγαλύτερα νούμερα.

3. Δεν χρησιμοποιείς τους ειδικούς σε κάθε περίπτωση. Θεωρείς ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου ή ακόμα χειρότερα, ότι είσαι καλύτερος από όλους. Φυσικά στην αρχή σου θα πρέπει να φοράς πολλά καπέλα και να παίζεις πολλούς ρόλους. Όμως αν δεν έχεις σκοπό να μάθεις άριστα marketing, λογιστικά, management, IT, sales και όλα όσα απαιτούνται για να δουλέψει η επιχείρησή σου επιτυχημένα, τότε καλύτερα να δώσεις χώρο και αξία σε όσους μπορούν να σε βοηθήσουν.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ


4. Δεν εκτιμάς την ανάδραση που σου δίνουν οι αποτυχίες σου. Δοκίμασες τον έναν τρόπο, δοκίμασες τον άλλον τρόπο αλλά πάλι τα ίδια. Εκείνη η έκθεση που δεν πήγε καλά δεν χρειάζεται να επαναληφθεί και φέτος. Εκείνη η σχετικά ακριβή διαφήμιση στο έντυπο μέσο των 500 αντίτυπων που σου έφερε μηδέν πωλήσεις δεν βοηθάει ακόμα και αν μπήκες στο μάτι κάποιου ανταγωνιστή. Μήπως ήρθες η ώρα να εκτιμάς καλύτερα όσες πληροφορίες πήρες από τις αποτυχημένες κινήσεις ώστε την επόμενη φορά να είσαι καλύτερος;

5. Δεν κυνηγάς την προβολή. Ανοίγεις το μαγαζί και περιμένεις να διαβούν την πόρτα σου ως δια μαγείας υποψήφιοι πελάτες. Όχι δεν γίνεται έτσι. Όσοι περαστικοί δουν το μαγαζί και μπουν μέσα θα είναι θέμα τύχης. Δεν έχεις website, δεν συμμετέχεις σαν επιχείρηση στα δρώμενα της αγοράς σου, δεν υπάρχεις πουθενά σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και δεν προσέχεις σε τι θέση είσαι στο Google Search. Πώς περιμένεις να έρθουν άλλοι;

6. Δεν δίνεις αξία στο τι λένε οι πελάτες σου. Αναρωτιέμαι αρκετές φορές πόσο είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών καταστημάτων στην Ελλάδα, που δίνουν σημασία στο τι γράφουν οι πελάτες τους στο Foursquare ή στα αντίστοιχα site με reviews υπηρεσιών, προιόντων ή χώρων. Αν δεν κερδίζεις τον καλό λόγο όσων έχουν ήδη έρθει σε επαφή μαζί σου και είναι ήδη πελάτες σου, δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη όσων ακόμα δεν έχουν δοκιμάσει όσα έχεις να προσφέρεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΘΡΟ: Καριέρα στη Ναυτιλία: Χρυσοπληρώνουν, Όλα Αφορολόγητα & Ανεργία Μηδέν!!!

ΑΡΘΡΟ: Όλοι οι Πετυχημένοι εφαρμόζουν αυτά τα 6 πράγματα κάθε μέρα

ΑΡΘΡΟ: 10 ιδέες για καλύτερο Μάρκετινγκ! Απλά-Γρήγορα-Πρακτικά

ΝΕΑ: Lisa Hooker of PWC: Οι καταναλωτές μετακινούνται από τα προϊόντα στις εμπειρίες

Share:
Διαβάστε Επίσης
Οι 10 Καριέρες του Μέλλοντος που Πρέπει να Γνωρίζετε για το 2025

Το τοπίο της εργασίας μεταβάλλεται ραγδαία, με την πανδημία, την τεχνολογική πρόοδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως Συνεργάτης και όχι ως Αντικαταστάτης των Συγγραφέων και Δημοσιογράφων

Ωστόσο, ο ρόλος της στη συγγραφή και τη δημοσιογραφία παραμένει ένα φλέγον ζήτημα