Polykarpou HRD: Ενδοεπιχειρησιακά Σεμινάρια, πλήρως επιχορηγημένα για τις Βασικές δεξιότητες Barista

calendar icon

03 Ιουνίου 2024

⠀ -⠀ Τουρισμός/Ξενοδοχεία/Τρόφιμα
Polykarpou HRD: Ενδοεπιχειρησιακά Σεμινάρια, πλήρως επιχορηγημένα για τις Βασικές δεξιότητες Barista

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Polykarpou HRD διοργανώνει ένα πρόγραμμα που αφορά στις βασικές δεξιότητες παρασκευής καφέ από όλους τους επαγγελματίες εστίασης! Το πρόγραμμα εμπίπτει στα ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια που είναι πλήρως επιχορηγημένα και εστιασμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά.

Ο καφές είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα. Από όλα τα εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, σερβίρεται καφές. Επειδή δεν υπάρχει πάντοτε εξειδικευμένος barista, προκύπτει η ανάγκη για εκπαίδευση της ευρύτερης ομάδας εστιατορίων και μπαρ, στις βασικές γνώσεις παρασκευής ενός καλού καφέ.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να παρέχει σε άτομα με ή χωρίς εμπειρία, τις βασικές γνώσεις και ικανότητες στην παρασκευή εσπρέσο και να βοηθήσει τo προσωπικό, να αποκτήσει δεξιότητες παροχής σταθερά ποιοτικού καφέ σαν μέρος της αναμενόμενης ποιοτικής εξυπηρέτησης.


Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα αυτό, απευθύνεται σε όλο το προσωπικό εξυπηρέτησης μιας επιχείρησης F&B, συμπεριλαμβανομένων Σερβιτόρων, υπαλλήλων Μπαρ και Καφετέριας.  Απευθύνεται σε εργαζόμενους όπου η παρασκευή και το σερβίρισμα καφέ, αποτελεί μέρος των καθηκόντων τους.


Μετά το τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες  θα είναι σε θέση:

  • Να περιγράφουν την προέλευση και τις βασικές ποικιλίες του καφέ.
  • Να διακρίνουν και να περιγράφουν τα γευστικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την απόσταξη
  • Να ρυθμίζουν τον μύλο, ώστε να διασφαλίζουν την ποιότητα του προϊόντος
  • Να οργανώνουν το χώρο προετοιμασίας, ώστε να είναι παραγωγικοί κατά τις ώρες αιχμής
  • Να καθαρίζουν τα μηχανήματα, για να διασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια
  • Να κατασκευάζουν καλής ποιότητας εσπρεσο με βάση τα πρότυπα της επιχείρησης.
  • Να κάνουν αφρόγαλά και να παρασκευάζουν βασικές παραγγελίες καφέ.
  • Να συνεισφέρουν στην ποιοτική, αποτελεσματική και παραγωγική εργασία σε ότι αφορά το σερβίρισμα του καφέ και ροφημάτων της επιχείρησής τους
  • Να υπερασπίζονται τις ικανότητές τους και τις γνώσεις τους στην τέχνη του καφέ.


Εκπαιδευτική μέθοδος:

Η εκπαίδευση γίνεται με τη μέθοδο “on the job”, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος γίνεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η εκπαίδευση στην εργασία σημαίνει ότι οι υπάλληλοί σας θα εξασκούνται σε πραγματικό χρόνο, σε συνέχεια θεωρητικού μαθήματος. Αυτή η υβριδική προσέγγιση διασφαλίζει ότι η μάθηση είναι άμεσα εφαρμόσιμη και ενσωματωμένη στις καθημερινές λειτουργίες.

Διάρκεια Προγράμματος: 7-14 ώρες αναλόγως των αναγκών της κάθε επιχείρησης

Οι έμπειροι και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μας, θα παρέχουν συνεχή Εκπαίδευση και καθοδήγηση, με βάση τα διεθνή πρότυπα του SCA.


Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται εντός της επιχείρησης, σε βολικό χρόνο για την Εταιρεία. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει στις δικές μας εγκαταστάσεις, Barista Academy.

Η εκπαίδευση αυτή επιχορηγείται πλήρως από την ΑνΑΔ για επιλέξιμες επιχειρήσεις, παρέχοντας μια εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής ανάπτυξης, χωρίς επιπλέον κόστος.


Επικοινωνία και διευθετήσεις διεξαγωγής

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@myseminars.com.cy σήμερα για μια συμβουλευτική συνάντηση ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που να καλύπτει τις μοναδικές ανάγκες των ομάδων σας!

Share: