Polykarpou HRD: Σεμινάριο Οινογνωσίας "Introduction to the Art of Sommelier" σε Λεμεσό και Αγία Νάπα

calendar icon

09 Οκτωβρίου 2024

⠀ -⠀ Τουρισμός/Ξενοδοχεία/Τρόφιμα
Polykarpou HRD: Σεμινάριο Οινογνωσίας "Introduction to the Art of Sommelier" σε Λεμεσό και Αγία Νάπα

Το σεμινάριο "Introduction to the Art of Sommelier", που διοργανώνει η Polykarpou HRD Ltd, σε Λεμεσό και Αγία Νάπα, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και του κρασιού να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί και την τέχνη της οινογνωσίας. 


Τα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2024 στην Αγία Νάπα και 18-19 Νοεμβρίου στη Λεμεσό, προσφέρουν 14 ώρες εκπαίδευσης και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα του κρασιού, να κατανοήσουν τις σύγχρονες τάσεις και να βελτιώσουν την προσφορά τους στους πελάτες τους.


Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση των βασικών αρχών της οινογνωσίας, όπως οι τύποι και οι ποικιλίες κρασιών, οι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή, η σημασία του εδάφους και του κλίματος, καθώς και οι κυπριακοί αμπελώνες και ποικιλίες. Επιπλέον, εξετάζει τις σύγχρονες τάσεις της οινοπαραγωγής, όπως τα οργανικά και βιολογικά κρασιά, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ανάδειξη των συνδυασμών κρασιού με φαγητό.



05/11/2024 - Introduction to the Art of Sommelier (14 ώρες - Αγία Νάπα)

18/11/2024 - Introduction to the Art of Sommelier (14 ώρες - Λεμεσός)



Ιδιαίτερη αξία του σεμιναρίου αποτελεί η πρακτική προσέγγιση που ακολουθεί, καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια γευσιγνωσία κρασιών (masterclass) και να κατανοήσουν τη σημασία του κατάλληλου ποτηριού για την απόλαυση του κρασιού. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ σχήματος ποτηριού και αρωμάτων, αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες σερβιρίσματος.


Η εκπαίδευση παρέχεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον τομέα του κρασιού και της γαστρονομίας, ενώ το πρόγραμμα βασίζεται σε διεθνή πρότυπα του WSET (Wine & Spirit Education Trust), προσφέροντας έτσι στους συμμετέχοντες μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που αναγνωρίζεται παγκοσμίως.


Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση από το Cyprus Hospitality Educational Institute, ενισχύοντας το επαγγελματικό τους προφίλ και καθιστώντας τους πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας. Το σεμινάριο αυτό είναι ιδανικό για επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού και της εστίασης, εστιάτορες, αλλά και για όσους θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού.


Επισκεφθείτε τη σελίδα του κάθε σεμιναρίου στη MySeminars για Αγία Νάπα ή Λεμεσό και συμπληρώστε τη φόρμα 'Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος' για να επικοινωνήσει μαζί σας ο συντονιστής του προγράμματος για διευκρινήσεις και υποστήριξη στην εγγραφή σας.



Share: