Introduction to the Art of Sommelier

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

18 Νοε 2024 09:00 19 Νοε 2024 17:00
Ελληνικά
14.00 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
Introduction to the Art of Sommelier

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο, ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες σε Επιχειρήσεις Εστίασης. 

Ενώ το κρασί ήταν ανέκαθεν το απόλυτο συνοδευτικό φαγητού, οι σημερινές τάσεις των καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τις επιλογές τους. 

Η πώληση, περνά μέσα από τη γνώση για το κρασί, τα νέα είδη, τη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και τις νέων μεθόδους παραγωγής κρασιού, όπως οργανικά, βιολογικά, vegan και άλλα. 

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σερβιτόρους, να αποκτήσουν γνώσεις για την οινοποίηση τις τάσεις και τις νέες ποικιλίες, τόσο στον διεθνή όσο και στον Κυπριακό αμπελώνα και να αποκτήσουν δεξιότητες σερβιρίσματος και προώθησης. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και της εστίασης
  • εστιάτορες και εργαζόμενοι σε καφεστιατόρια και Wine Bar
  • όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενότητες: 

  • Τύποι κρασιών 
  • Παράγοντες του κρασιού 
  • Έδαφος & κλίμα 
  • Διεθνείς ποικιλίες 
  • Οι κυπριακοί αμπελώνες 
  • Κυπριακές ποικιλίες 
  • Ο σημαντικός ρόλος του ποτηριού 
  • Συνδυασμός κρασιού με φαγητό 
  • Κρασί και βιγκανισμός 
  • Σερβίρισμα κρασιού 

Masterclass: Η σημασία του σωστού ποτηριού 

Εξερευνήστε την αλληλεπίδραση μεταξύ σχήματος ποτηριού και απόλαυσης κρασιού. Συμμετάσχετε σε μια γευσιγνωσία σύγκρισης, με τέσσερα εκλεκτά κρασιά – με το καθένα να σερβίρεται στο ειδικό για την ποικιλία του ποτήρι. 

Ζήστε την τέχνη της μετάγγισης από το μπουκάλι και αποκτήστε γνώσεις μέσα από μια ζωντανή συνάντηση. 

Ως ενθύμιο, κάθε συμμετέχωντας θα πάρει το ποτήρι Riedel Tasting, το ίδιο αυτό «δοχείο» που εμπλούτισε το αξέχαστο αυτό, αισθητηριακό ταξίδι.


Πιστοποίηση 

Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Cyprus Hospitality Educational Institute 

Προοπτική: Η ύλη του μαθήματος βασίζεται στα διεθνή πρότυπα WSET. 

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ορέστης Τσιάκκας - Oenologist at Tsiakkas Winery & Trainer
Ο Ορέστης Τσιάκκας σπούδασε στην Αγγλία χημεία και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων στο Loughborough University. Επιστρέφοντας από της σπουδές του εργάστηκε στην εταιρεία διανομής κρασιών Oenus LTD. Η αγάπη του για το κρασί αλλά και η αφοσίωση στην οικογενειακή επιχείρηση τον έκανε να φύγει στο εξωτερικό στο Montpellier Sup Agro (Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) για δεύτερο μεταπτυχιακό στην οινολογία και αμπελουργία. Έκτοτε εργάζεται σαν οινολόγος στο οινοποιείο Τσιάκκας ...
Αναστάσιος Πιζανίδης - Εκπαιδευτής Φιλοξενίας και Catering
Ο Αναστάσιος Πιζανίδης έχεις σπουδάσει Travel and Tourism Administration και είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από την ΑνΑΔ. Με πείρα πέραν των 30 χρόνων στη βιομηχανία της Φιλοξενίας και Catering (Food & Beverage), ο Αναστάσιος έχει εργαστεί σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο κατέχοντας διοικητικές θέσεις με εξαιρετική επιτυχία. Από το 2021 συνεργάζεται μαζί μας σαν εκπαιδευτής σε προσωπικό εστίασης με εξειδίκευση στο σωστό σερβίρισμα. Έχει πολύ καλές κριτικές ιδιαίτερα στο “fine dining” κα...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 280.00
  • € 0.00
  • € 95.00
  • € 95.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 0.00
  • € 71.25
  • € 375.00
  • € 446.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 18 Νοε 2024

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ορέστης Τσιάκκας

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τρίτη - 19 Νοε 2024

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αναστάσιος Πιζανίδης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Introduction to the Art of Sommelier

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Managing Beverage Operations...

Η διαχείριση μπαρ περιλαμβάνει τη λειτουργία μιας εγκατάστασης ή επιχείρισης που σερβίρει αλκοολούχα και άλλα ποτά. Εάν είστε υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός μ...

12/03/2025 09:00

35.00 ώρες (5 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Introduction to the Art of Sommelier...

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχ...

18/04/2025 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Ασφάλεια τροφίμων – Σύστημα HACCP...

Το HACCP είναι ένας τρόπος διαχείρισης των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Οι διαδικασίες διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων θα πρέπει να βασίζονται...

05/06/2025 09:00

28.00 ώρες (4 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)