Introduction to the Art of Sommelier
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας κρασιού, των ποικιλιών σταφυλιών και των συνδυασμών φαγητού, καθοδηγούμενοι από ειδικούς σομελιέ που θα σας μυήσουν στην τέχνη και την επιστήμη πίσω από κάθε μπουκάλι.
Το πρόγραμμα πληροί τα κριτήρια που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για κατάταξη των ξενοδοχείων
Ενώ το κρασί ήταν ανέκαθεν το απόλυτο συνοδευτικό φαγητού, οι σημερινές τάσεις των καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τις επιλογές τους.
Η πώληση, περνά μέσα από τη γνώση για το κρασί, τα νέα είδη, τη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και τις νέες μεθόδους παραγωγής κρασιού, όπως οργανικά, βιολογικά, vegan και άλλα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σερβιτόρους, να αποκτήσουν γνώσεις για την οινοποίηση τις τάσεις και τις νέες ποικιλίες, τόσο στον διεθνή όσο και στον Κυπριακό αμπελώνα και να αποκτήσουν δεξιότητες σερβιρίσματος και προώθησης.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και της εστίασης
- εστιάτορες και εργαζόμενοι σε καφεστιατόρια και Wine Bar
- όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενότητες:
- Τύποι κρασιών
- Παράγοντες του κρασιού
- Διεθνείς ποικιλίες
- Οι κυπριακοί αμπελώνες, Κυπριακές ποικιλίες
- Ο σημαντικός ρόλος του ποτηριού
- Συνδυασμός κρασιού με φαγητό
- Κρασί και βιγκανισμός
- Σερβίρισμα κρασιού
Masterclass: Η σημασία του σωστού ποτηριού
Εξερευνήστε την αλληλεπίδραση μεταξύ σχήματος ποτηριού και απόλαυσης κρασιού. Συμμετάσχετε σε μια γευσιγνωσία σύγκρισης, με τέσσερα εκλεκτά κρασιά – με το καθένα να σερβίρεται στο ειδικό για την ποικιλία του ποτήρι.
Ζήστε την τέχνη της μετάγγισης από το μπουκάλι και αποκτήστε γνώσεις μέσα από μια ζωντανή συνάντηση.
Ως ενθύμιο, κάθε συμμετέχωντας θα πάρει το ποτήρι Riedel Tasting, το ίδιο αυτό «δοχείο» που εμπλούτισε το αξέχαστο αυτό, αισθητηριακό ταξίδι.
Πιστοποίηση:
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Cyprus Hospitality Educational Institute
- Η ύλη του μαθήματος βασίζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της εστιατορικής Κύπρου καθώς και σε επαγγελματικά διεθνή πρότυπα.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 375.00
- € 280.00
- € 0.00
- € 95.00
- € 95.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 375.00
- € 0.00
- € 71.25
- € 375.00
- € 446.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Παρασκευή - 18 Απρ 2025
Ώρα
09:00 - 17:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Ορέστης ΤσιάκκαςΤοποθεσία:
CHEI (Λεμεσός)
Σάββατο - 19 Απρ 2025
Ώρα
09:00 - 17:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Ορέστης ΤσιάκκαςΤοποθεσία:
CHEI (Λεμεσός)