Introduction to the Art of Sommelier

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

18 Απρ 2025 09:00 19 Απρ 2025 17:00
Ελληνικά
14.00 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
Introduction to the Art of Sommelier

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας κρασιού, των ποικιλιών σταφυλιών και των συνδυασμών φαγητού, καθοδηγούμενοι από ειδικούς σομελιέ που θα σας μυήσουν στην τέχνη και την επιστήμη πίσω από κάθε μπουκάλι.

Το πρόγραμμα πληροί τα κριτήρια που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για κατάταξη των ξενοδοχείων

Ενώ το κρασί ήταν ανέκαθεν το απόλυτο συνοδευτικό φαγητού, οι σημερινές τάσεις των καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τις επιλογές τους. 

Η πώληση, περνά μέσα από τη γνώση για το κρασί, τα νέα είδη, τη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και τις νέες μεθόδους παραγωγής κρασιού, όπως οργανικά, βιολογικά, vegan και άλλα. 

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σερβιτόρους, να αποκτήσουν γνώσεις για την οινοποίηση τις τάσεις και τις νέες ποικιλίες, τόσο στον διεθνή όσο και στον Κυπριακό αμπελώνα και να αποκτήσουν δεξιότητες σερβιρίσματος και προώθησης.  

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και της εστίασης
  • εστιάτορες και εργαζόμενοι σε καφεστιατόρια και Wine Bar
  • όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενότητες: 

  • Τύποι κρασιών 
  • Παράγοντες του κρασιού 
  • Διεθνείς ποικιλίες 
  • Οι κυπριακοί αμπελώνες, Κυπριακές ποικιλίες 
  • Ο σημαντικός ρόλος του ποτηριού 
  • Συνδυασμός κρασιού με φαγητό 
  • Κρασί και βιγκανισμός 
  • Σερβίρισμα κρασιού 

Masterclass: Η σημασία του σωστού ποτηριού 

Εξερευνήστε την αλληλεπίδραση μεταξύ σχήματος ποτηριού και απόλαυσης κρασιού. Συμμετάσχετε σε μια γευσιγνωσία σύγκρισης, με τέσσερα εκλεκτά κρασιά – με το καθένα να σερβίρεται στο ειδικό για την ποικιλία του ποτήρι.  

Ζήστε την τέχνη της μετάγγισης από το μπουκάλι και αποκτήστε γνώσεις μέσα από μια ζωντανή συνάντηση. 

Ως ενθύμιο, κάθε συμμετέχωντας θα πάρει το ποτήρι Riedel Tasting, το ίδιο αυτό «δοχείο» που εμπλούτισε το αξέχαστο αυτό, αισθητηριακό ταξίδι. 

Πιστοποίηση: 

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Cyprus Hospitality Educational Institute 
  • Η ύλη του μαθήματος βασίζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της εστιατορικής Κύπρου καθώς και σε επαγγελματικά διεθνή πρότυπα.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ορέστης Τσιάκκας - Oenologist at Tsiakkas Winery & Trainer
Ο Ορέστης Τσιάκκας σπούδασε στην Αγγλία χημεία και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων στο Loughborough University. Επιστρέφοντας από της σπουδές του εργάστηκε στην εταιρεία διανομής κρασιών Oenus LTD. Η αγάπη του για το κρασί αλλά και η αφοσίωση στην οικογενειακή επιχείρηση τον έκανε να φύγει στο εξωτερικό στο Montpellier Sup Agro (Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) για δεύτερο μεταπτυχιακό στην οινολογία και αμπελουργία. Έκτοτε εργάζεται σαν οινολόγος στο οινοποιείο Τσιάκκας ...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 280.00
  • € 0.00
  • € 95.00
  • € 95.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 0.00
  • € 71.25
  • € 375.00
  • € 446.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 18 Απρ 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ορέστης Τσιάκκας

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Σάββατο - 19 Απρ 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ορέστης Τσιάκκας

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Introduction to the Art of Sommelier

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Managing Beverage Operations...

Η διαχείριση μπαρ περιλαμβάνει τη λειτουργία μιας εγκατάστασης ή επιχείρισης που σερβίρει αλκοολούχα και άλλα ποτά. Εάν είστε υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός μ...

12/03/2025 09:00

35.00 ώρες (5 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Introduction to the Art of Sommelier...

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχ...

18/04/2025 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Ασφάλεια τροφίμων – Σύστημα HACCP...

Το HACCP είναι ένας τρόπος διαχείρισης των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Οι διαδικασίες διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων θα πρέπει να βασίζονται...

05/06/2025 09:00

28.00 ώρες (4 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)