
Αλλεργιογόνα και Συνταγές για Ειδική Διατροφή
- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Υπάρχει ανάγκη κατάρτισης του προσωπικού των ξενοδοχείων σχετικά με τα αλλεργιογόνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διαχείριση και σερβίρισμα τροφίμων σε πελάτες με αλλεργίες ή διατροφικές ευαισθησίες. Η εκπαίδευση αυτή είναι κρίσιμη για την αποφυγή επιμόλυνσης, την παροχή ακριβούς διατροφικής πληροφόρησης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών.
Η σύγχρονη γαστρονομική βιομηχανία απαιτεί από τους υπαλλήλους της τουριστικής βιομηχανίας να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για την προετοιμασία και την εξυπηρέτηση πελατών με εξειδικευμένες διατροφικές απαιτήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε κατηγορίες διατροφικών αναγκών όπως οι vegan, gluten-free, και διαβητικές διατροφές, καθώς και σε άλλες ειδικές απαιτήσεις.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές Γνώσεις:
- για τα Αλλεργιογόνα
- για τις Ετικέτες και τη Διατροφική Πληροφόρηση
- τις Διαδικασίες Σωστής Διαχείρισης Τροφίμων
- τη Διαχείριση Επειγόντων Περιστατικών
Να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές Επικοινωνίας/προσέγγισης του πελάτη σε σχέση με τις διατροφικές του ανάγκες
Στόχοι:
- Κατανόηση και διάκριση Διατροφικών Αναγκών και Περιορισμών
- Ενημέρωση για τις διάφορες επιλογές /εναλλακτικές με σκοπό την ικανοποιήση των διατροφικών αναγκών
- Να κατανούν τις διατροφικές ανάγκες ως συνειδήτη επιλογή καταναλωτή η εξειδικευμένο διαιτολόγιο για λόγους υγείας
- Να αντιληφθούν πως συνεισφέρει στην ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών η γνώση για τις Ειδικές Διατροφικές Ανάγκες
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Επαγγελματίες ξενοδοχείων και εστίασης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκπαιδευτής: Μιχάλης Μιχαήλ
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 180.00
- € 140.00
- € 0.00
- € 40.00
- € 40.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 180.00
- € 0.00
- € 34.20
- € 180.00
- € 214.20
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Πέμπτη - 13 Νοε 2025
Ώρα
08:30 - 16:45
Τοποθεσία:
Columbia Hotel Academy