Εισαγωγή στην Τέχνη του Σομελιέ

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

29 Απρ 2025 09:00 30 Απρ 2025 17:00 Golden Bay Beach Hotel
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
presentation img Ορέστης Τσιάκκας Γεώργιος Κασσιανός
anad greek logo
Εισαγωγή στην Τέχνη του Σομελιέ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: 

Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας κρασιού, των ποικιλιών σταφυλιών και των συνδυασμών φαγητού, καθοδηγούμενοι από ειδικούς σομελιέ που θα σας μυήσουν στην τέχνη και την επιστήμη πίσω από κάθε μπουκάλι.


Το πρόγραμμα πληροί τα κριτήρια που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για κατάταξη των ξενοδοχείων

Ενώ το κρασί ήταν ανέκαθεν το απόλυτο συνοδευτικό φαγητού, οι σημερινές τάσεις των καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τις επιλογές τους. 

Η πώληση, περνά μέσα από τη γνώση για το κρασί, τα νέα είδη, τη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και τις νέες μεθόδους παραγωγής κρασιού, όπως οργανικά, βιολογικά, vegan και άλλα. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σερβιτόρους, να αποκτήσουν γνώσεις για την οινοποίηση τις τάσεις και τις νέες ποικιλίες, τόσο στον διεθνή όσο και στον Κυπριακό αμπελώνα και να αποκτήσουν δεξιότητες σερβιρίσματος και προώθησης.  

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και της εστίασης
  • εστιάτορες και εργαζόμενοι σε καφεστιατόρια και Wine Bar
  • όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενότητες Σεμιναρίου: 

  • Τύποι κρασιών 
  • Παράγοντες του κρασιού 
  • Διεθνείς ποικιλίες 
  • Οι κυπριακοί αμπελώνες, Κυπριακές ποικιλίες 
  • Ο σημαντικός ρόλος του ποτηριού 
  • Κρασί και βιγκανισμός 
  • Σερβίρισμα κρασιού 
  • Συνδυασμός κρασιού με φαγητό 
  • Η τέχνη του Σομελιέ - Εισαγωγή


Masterclass: Η σημασία του σωστού ποτηριού 

Εξερευνήστε την αλληλεπίδραση μεταξύ σχήματος ποτηριού και απόλαυσης κρασιού. Συμμετάσχετε σε μια γευσιγνωσία σύγκρισης, με τέσσερα εκλεκτά κρασιά – με το καθένα να σερβίρεται στο ειδικό για την ποικιλία του ποτήρι.  

Ζήστε την τέχνη της μετάγγισης από το μπουκάλι και αποκτήστε γνώσεις μέσα από μια ζωντανή συνάντηση. 

Ως ενθύμιο, κάθε συμμετέχωντας θα πάρει το ποτήρι Riedel Tasting, το ίδιο αυτό «δοχείο» που εμπλούτισε το αξέχαστο αυτό, αισθητηριακό ταξίδι. 

Πιστοποίηση: 

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Cyprus Hospitality Educational Institute 
  • Η ύλη του μαθήματος βασίζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της εστιατορικής Κύπρου καθώς και σε επαγγελματικά διεθνή πρότυπα.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ορέστης Τσιάκκας - Oenologist at Tsiakkas Winery & Trainer
Ο Ορέστης Τσιάκκας σπούδασε στην Αγγλία χημεία και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων στο Loughborough University. Επιστρέφοντας από της σπουδές του εργάστηκε στην εταιρεία διανομής κρασιών Oenus LTD. Η αγάπη του για το κρασί αλλά και η αφοσίωση στην οικογενειακή επιχείρηση τον έκανε να φύγει στο εξωτερικό στο Montpellier Sup Agro (Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) για δεύτερο μεταπτυχιακό στην οινολογία και αμπελουργία. Έκτοτε εργάζεται σαν οινολόγος στο οινοποιείο Τσιάκκας ...
Γεώργιος Κασσιανός - Operations Manager at Annabelle Hotel
George Kassianos is the president of the Cyprus Sommelier Association and the operations manager at Annabelle Hotel in Paphos, Cyprus. He saysIt started in London when I was studying the oenology part of a Hotel Management course. I decided to learn more about wine by participating in Master Sommelier courses. I started working as a sommelier in 92 Park Lane, a two Michelin-starred restaurant in London. My hotel career began at Annabelle Hotel as an Assistant Food & Beverage Manager. Th...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 280.00
  • € 0.00
  • € 95.00
  • € 95.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 0.00
  • € 71.25
  • € 375.00
  • € 446.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 29 Απρ 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ορέστης Τσιάκκας

Τοποθεσία:

Golden Bay Beach Hotel

Τετάρτη - 30 Απρ 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Γεώργιος Κασσιανός

Τοποθεσία:

Golden Bay Beach Hotel

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εισαγωγή στην Τέχνη του Σομελιέ

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Εισαγωγή στην Τέχνη του Σομελιέ...

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος:  Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές...

29/04/2025 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Golden Bay Beach Hotel

Ασφάλεια τροφίμων – Σύστημα HACCP...

Το HACCP είναι ένας τρόπος διαχείρισης των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων. Οι διαδικασίες διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων θα πρέπει να βασίζονται...

05/06/2025 09:00

28.00 ώρες (4 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Management of Food and Beverage Operations...

Η ποιοτική εξυπηρέτηση είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των επισκεπτών και αυτό το μάθημα θα σας διδάξει πως να σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε με επιτυχία ...

18/09/2025 09:00

42.00 ώρες (6 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Planning & Control...

Μάθετε τις τελευταίες εξελίξεις στις διαδικασίες ελέγχου που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του κόστους στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σε αυτό το βασικό μ...

06/11/2025 09:00

42.00 ώρες (6 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)